|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krči po dojenju
26.11.2008 19:36:42   
ally79
Mene pa zanima, ali mislite, da je možno da ima dojenček krče, če preveč poje? Mojo punčko po skoraj vsakem dojenju dajejo krči. Sploh ne vem kaj bi lahko bil vzrok. Ali je za krče značilno, da se pojavijo po obroku?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krči po dojenju
26.11.2008 19:44:33   
melanija
Ja, moji dve pupi sta jih včasih imeli, vendar je bil razlog v zraku, ki sta ga zraven pojedli in tisto jih je tako motilo, pa še kupčka nista hoteli podirat.

(odgovor članu ally79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.11.2008 21:03:05   
cupacups
če dojiš je lahko kriva tvoja prehrana ali pa zrak ki ga pogoltne...kupčke podirat...

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.11.2008 21:03:25   
cupacups
ampak nekateri dojencki so tudi podvrženi krčom

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.11.2008 21:15:52   
*zoe*
Moj je imel krčke od alergije takoj po dojenju. Ali ima alergijo na km?

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2008 9:03:53   
potepinček
Moj sin je imel krče do 3m. Dajala sem mu Koroške kapljice, ki zelo pomagajo.

(odgovor članu ally79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2008 9:28:14   
pikolina66
mojega je prvi mesec po vsakem dojenju krčilo, vedno. potem sem ukinila kml in vse izdelke, kot da bi odrezal, niti enkrat več krčev

(odgovor članu ally79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2008 13:26:29   
moyca
hej, jaz imam isti problem. Po dojenju se moja user posted image (stara skoraj 2 tedna) začne zvijat in potem še eno uro ne zaspi. sredi noči je to res "fajn"user posted image
bom poskusila ukinit km in mlečne izdelke, pa bomo videli če bo kaj boljše...

(odgovor članu pikolina66)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.11.2008 14:01:44   
moyca
še nekaj: a ukinit KM pomeni ukinit samo KM ali tudi vse jogurte, sir, skuto...user posted image
ker to zelo rada jem in ne vem s čim naj nadomestim te mlečne zadeveuser posted image

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.11.2008 14:10:17   
Anonimen
žal pomeni ukinit vse KM izdelke.

Tudi deklaracije moraš gledat, če je kje dodano, pa je čisto drug izdelek.

Če želiš realno pogledat, če je alergija. Vsaj za 14 dni.

(odgovor članu moyca)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.11.2008 23:00:38   
pikolina66
ja, res je težko. jaz sem dva meseca že brez jogurtov, mleka, skute, ...v kavo si dam riževo mleko, sem se že malo navadila, je pa kar težko, sploh če si od prej navajen na mlečno hrano, jaz sem večinoma jogurte pa sire jedla, zdaj pa nič, ampak ko vidim, da deluje, vztrajam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2008 12:12:40   
moyca
user posted image bravo za vztrajnost

in kako nadomestiš kalcij?

Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2008 21:51:12   
pikolina66
kar šumeče tablete kalcij forte, pa malo gledam, katera zelenjava ima kalcij, ....nič posebnega, v lekarni so mi te šumečke svetovali, tko da jih zdaj jemljem

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.12.2008 18:42:28   
Anonimen
Pardon za tole, ampak kaj pomeni KM? Namreč mojo tudi zadnje nekaj dni neki šraufa, pa zdaj malo gledam kako bi ji lahko pomagala ... Danes smo kupili kapljice proti krčkom, pa nič svežega sadja (razen banane in jabolka baje da lahko) in zelenjave ne jem pa nič zelja in podobnih zadev, pijem čaj janeža, kumine in majarona, pa ni kaj dost haska ... no zdejle začnem kapljice prakticirat.

Neposredna povezava do sporočila: 14
9.12.2008 20:05:17   
moyca
KM=kravje mleko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.12.2008 21:44:49   
pikolina66
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pardon za tole, ampak kaj pomeni KM? Namreč mojo tudi zadnje nekaj dni neki šraufa, pa zdaj malo gledam kako bi ji lahko pomagala ... Danes smo kupili kapljice proti krčkom, pa nič svežega sadja (razen banane in jabolka baje da lahko) in zelenjave ne jem pa nič zelja in podobnih zadev, pijem čaj janeža, kumine in majarona, pa ni kaj dost haska ... no zdejle začnem kapljice prakticirat.

če greš gledat na forum dojenje ali pediatrija, boš videla, da na vsa taka in podobna vprašanja odgovarjajo, da je največji krivec kravje mleko in vsi izdelki iz KM, ne pa sveže sadje in zelenjava, banane naj bi tudi napenjale, pa jaz jem vse sveže sadje razen agrumov in pač sadja, ki velja za problematično (kivi, breskve, jagode...).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.12.2008 23:02:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pikolina66
če greš gledat na forum dojenje ali pediatrija, boš videla, da na vsa taka in podobna vprašanja odgovarjajo, da je največji krivec kravje mleko in vsi izdelki iz KM, ne pa sveže sadje in zelenjava, banane naj bi tudi napenjale, pa jaz jem vse sveže sadje razen agrumov in pač sadja, ki velja za problematično (kivi, breskve, jagode...).

O šit, a res?! user posted image Pa ne me imet zdaj za eno tepko, ker sem o tem petronažno čisto izprašala, pa mi je odsvetovala samo sveže sadje (banane je rekla, da so vredu), zelenjavo, pa tako hrano, ki je tudi drugače rada alergena (čokolada, oreščki, ipd.), o mlečnih izdelkih pa ne duha in ne sluha, jaz ga pa toliko pojem user posted image ... no jih bom skenslala oz. omejila na minimum, pa bomo videli, če bo kaj bolje.

Neposredna povezava do sporočila: 17
10.12.2008 10:24:52   
pikolina66
tudi meni patronažna mleka ni niti omenila, v porodnišnici so nam celo dali navodila, naj ga čim več pijemo, vsaj pred vsakim obrokom...potem pa sem na forumu dojenje in pediatrija prebrala, da je ravno KML največji problem in sem poskusila. krčki so takoj prenehali.za sadje pa ne vem no, najbolje, da sama preizkusiš, jaz sem tudi prvi mesec samo kuhana jabolka jedla (spet po navodilih porodnišnice), potem pa sem imela vsega dovolj in sem postopno začela, pa ni bilo nobenih reakcij. Zelenjavo tudi vso jem, edino paradižnika ne, ker naj bi bil zelo alergen.Edino za kalcij ne vem, kako ga nadomestit, da ne bi tablet ves čas jedla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.12.2008 14:37:25   
moyca
kalcija je baje veliko v zeleni zelenjavi-brokoli, brstični ohrovt....

Neposredna povezava do sporočila: 19
10.12.2008 22:07:34   
Nagajučk
Moja user posted image je imela krče do vključno 4M. Vsak dan, kar hude. Je pa tudi možno, da od tega ker preveč poje, moja je bla pravi požerušček in je goltala na veliko, s tem pa tudi veliko zraka + slabo je podirala kupčke. In tko je trebušček bubal.
Sem se trudla s podiranji, da sem jo dalj časa držala čez ramo in pol je nekako steklo. Se je pa verjetno tudi prebavni trakt bolj uravnal in vse skupaj. Bolj je podirala kupčke, manj je bilo krčev.
Pomagalo ji je tudi, ko sem 2x po 14 dni prenehala z uzivanjem mlečnih izdelkov. Pol sem pa spet počasi začela. Z mlekom nazadnje.

Zdaj pa jih podira po vsakem obroku, pa še vmes, pa še after kupčki se zgodijo! Večja ko bo, manj bo krčev in bo dala to skozi.

(odgovor članu ally79)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.12.2008 22:11:09   
zmajaz
Mojo je zvijalo izključno po mleku, kavi in čokoladi - ko sem se začela izogibati tega trojega, ni bilo več težav. Lahko sem pa recimo pojedla na tone solate - in to celo precej kisane (kar tudi odsvetujejo), pa ni bilo težav.

Aja - z zrakom pa nismo imeli težav in sploh nismo kupčkov podirali (ga je itak podrla samo na vsake svete cajte), ker je tako počasi in lepo jedla, da ni praktično nič zraka pogoltnila - se je pa zato dojila po 40 minut in več. user posted image  Pa boljše to, kot krči. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 10.12.2008 22:12:44 >

(odgovor članu Nagajučk)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?