Pupa*
|
Ojla, najprej iskrene čestitke za vašega fantka. Ja, pri nas je bilo zelo podobno, le da je imel najin fantek krčke že od rojstva. To so ti prebavni krčki, ker njegov prebavni sistem še ni navajen na novo hranjenje. A kupčke podira?? Pri nas je bil to velik problem, ker ga je zaradi tega še dodatno napenjalo... vendar so krčki bili tudi še potem, ko je kupčke lepo podiral, vendar ne v takšnem obsegu. Tudi naš ni veliko jokal, bolj redko, se je pa videlo da ga zvija in boli v trebuščku, ker je tko stokal, se kremžil in zvijal. To niso kolike, ko dojenčki jokajo lahko tudi po več ur skupaj, ti krčki trajajo 24 ur - na žalost. Midva sva bila tud čist obupana, ker nisva vedela, kako naj mu pomagava. Je pa že patronažna rekla, da je to pač normalno, da imajo to običajno fantki bolj kot punčke, da če bi bila pa kakšna res huda oblika, je treba pa k pediatru. Saj zdaj boste imeli kmalu že sistematski pregled, a ne, pa takrat vprašaj. Midva sva mu ves čas potem dajala kapljice (imeli smo Sirup proti krčem za dojenčke od Galenskega laboratorija Ljubljana - tak medvedek je narisan na škatlici - ta je naraven in se je meni zdel najboljši, so tudi drugi, ki pa vsebujejo simetikon (to je uspavalo), kot npr. Sab Simplex in meni so ga odsvetovali). Pa masaža zelo pomaga... jaz sem ga večkrat odvila tudi, ko ni bil čas za previjanje in ga je zvijalo... masiraš v smeri urinega kazalca, nežno, krožno in zaključiš na njegovi levi strani kot gre črevo... s kakšnim mazilom - jaz sem uporabljala mandljevo olje, lahko pa karkoli, kar je primerno za dojenčke... večkrat na dan. Pa dajala sem mu Hippov instant čaj iz komarčka, ki pomaga pri teh stvareh, lahko pa se daje že od prvega tedna dalje. Toliko zaenkrat. Če te še kaj zanima, pa vprašaj, imam kar nekaj izkušenj s tem. Pa veliko sreče in želim vam, da to čim prej mine.
|