|
RE: krči, napenjanje... in nič časa za... 5.7.2010 15:37:22
|
|
|
|
mamsi
|
Hoj, jest te štekam u nulo, in večina mamic te razume. Sem zihr. Jaz imam 3 in vedno je na začetku tako. Nimaš kaj. Vse kar se jaz spomnim ob hudih dnevih je to, da sem od starejših otrok že popolnoma pozabila, kako je bilo. In tudi ta obdobje bo minil in tudi tega se boš spominjala samo še v sledovih. Vse kar lahko narediš je, da se ji prepustiš na začetku, prve 3 mesece, pozabiš na kuhanje, perilo flikneš v stroj, ko je tama razvita, pa po delih opravljaš ostalo. jaz se perila lotim tudi po 4x, ker hkrati ne morem vedno zložit. Potem ko napenjanje mine, pa skušaš vpeljat čimbolj redno dnevno rutino in vsak dan enake ure spanja. Zdaj pa pazi na svojo prehrano, jaz sicer pazim, pa jo vseeno napenja. Je pa res precej bolje, odkar pazim kaj jem. Nič mlečnega, zelenjavo in sadje kuhano, nič citrusov, začimb, sladkorja, čim manj soli. Danes naprimer sem jo nosila 7 ur gor in dol, vmes pa je sem in tja zakinkala po 15-20 minut, pa še to se je skoz zvijala. Mi je že piskr dvigval, pa kaj, ko nč ne pomaga. Do dveh nisem naredila drugega, kot jedla zajtrk in malico po delih in si preoblekla pobruhano majico. Ponucaj mamo ali taščo ali dedke in tete za pomoč, če jih imaš. Naj ti jo pestvajo malo oni. Zato pa je familija. Jaz bi dala vse za eno dobro babico. Aja, pa še to. Takoj, ko mi zaspi v naročju, jo dam v zibko. To sicer ne pali zmeraj, da bi tam potem spala, ampak se bo pa zibke počasi navadila in ji ne bo tako tuja kasneje. Pa če se takoj zbudi v zibki, jo vzamem nazaj v naročje, če joka. Ampak je spet budna in potem vsaj bolj utrujena in enkrat na dan le odspi tudi po 3 ure. Ponoči pa kakor je - od 7 do 9 ur z enkrat dojenjem. Včasih je treba tudi ponoči dežurat kake 2 ure. Mogoče jo le odlagaj, ko ti zaspi, pa 100x je treba. Tudi tako se utrudi. Če ti pa dremlje v naročju, se ona naspi, ti si pa utrujena. Vse smo več ali manj na istem. Veliko potrpljenja ti želim.
|
|
|