Felicita
|
Moje izkušnje (referenca - v letu 2013 narejenih 45.000 letalskih milj): Trd Samsonite za check-in partljago, mehek za v kabino. oboje na štirih kolesih. Oboje temne barve oz. vsaj ne svetle Jest sem se do lani blazno smejala vsem ljudem, ki so zapravljali nekajsto evrov za samsonite kufre. Moj je bil od kitajcev s Krfa, držal je leta in leta, avione in ne vem kaj še vse. Odlično se je obnesel, ampak potoval je bolj ko ne po adriinih čarterjih. Dokler se ni več - seveda v najpomembnejšem trenutku mu je odletelo kolo. Potem sem zaradi selitve kupila nekaj malo boljšega, ampak spet, po treh poteh se mu je začelo načenjati blago (ni se strgal, samo vrhnja plast je izgledala, kot bi jo nekaj načenjalo... pa mu nisem več zaupala). Potem sem se odločila, da če bom tolko po avionih, definitivno rabim soliden kufer, pa sprobajmo. Kupila sem tole: http://www.toko.si/izdelek/002666/kovcek-spinner-essensis-69cm-burgundy In medtem ko zgleda super neugledno (= umazano in popraskano), mu ne manjka še čisto nič. Je pa lahek, vodljiv, znotraj pa super razdeljen (ena stran se zapne s pasom, druga pa s pregrado iz blaga). Pa tudi še nikogar ne poznam, ki bi mu plastičen kovček počil - kolegica ima starega samsonite, kupljenega 2000, ki je 6 let letel 4x letno us - slo, pa še na vse ostale poti, pa je še vedno nedotaknjen (kar se integritete tiče, seveda je popraskan in umazan). p.s.: tista folija? to ne zavijejo na letališču (če se kovček raztrga, ga dobiš v banjici lepo raztrganega, nič ga ne zavijajo in vračajo stvari noter), ampak si ga ljudje zavijejo sami ( http://www.cnbc.com/id/101545775 ) - zaradi varnosti, pa da otežijo delo raznim carinam in podobnim pregledovalcem prtljage. Tudi na brniku imamo avtomat za zavijanje, ampak ga še nisem videla funkcionirat
< Sporočilo je popravil Felicita -- 23.5.2014 5:42:00 >
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|