|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kosilo dojenčka s staršema
28.2.2008 11:45:43   
biga
Glede na to, da je moj user posted image  star 9 mesecev in bom šla kmalu v službo, bom imela manj časa posebej pripravljat kosilo zanj. Pa tudi od enega leta naprej naj bi malčki jedli skorajda vse skupaj s starši. Zaenkrat mu kuham posebej, tudi zato, ker ima alergijo na KM in je treba izločit veliko živil. Kaj torej pripravljate za kosilo, ko se vam pridruži tudi vaš najmlajši? Jaz zdaj skuham edino bučke in pire krompir ter kakšno zelenjavno-mesno mineštro. Še kakšne ideje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kosilo dojenčka s staršema
28.2.2008 11:51:22   
Lunc_a
Od 9 meseca je sin jedel vse z nama.tako da ti pomagat žal ne morem,ker mi nismo imeli nobenih alergij

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2008 12:03:15   
andie
Od 9 meseca je sin jedel vse z nama.tako da ti pomagat žal ne morem,ker mi nismo imeli nobenih alergij

Enako.
Kaj pa meso??
Piščančji zrezki, puranji, vsa ostala zelenjava??

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2008 12:05:38   
ZmajTolovaj
Piščanec, zelenjavne juhe, polenta, ajdova kaša, rižota ...
Če jeva pa kaj res neprimernega zanjo, pa ji ekstra naredim, pa vseeno z nama skupaj je. Ampak skoraj vedno je kaj zanjo, ker pojemo ogromno ogromno zelenjave. 

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2008 12:58:06   
Lunc_a
andie-vse je jedel,nikoli nisem kuhala posebej hrane zanj

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2008 13:55:42   
nerka
mene pa zanima ce lahko pri 10 mesecih ponudim otroku naso hrano npr kak golaz v katerem je pomesana rdeca paprika v prahu, nato kakse pecen krompir in meso, paradiznikovo omako, ... zdele mi nc vec ne pade na pametuser posted image  kaj jemo.. hudo.. user posted image  (zanima me zaradi razlicnih zacimb)
ugalvnem pa se to, razni sokovi ki jih mi pijemo da bi jih mesala z vodo, ali pa kaksne pastetke z kruhom.... ker se mi zdi da je tako monotono hrano da je groza, skoraj vsak dan isto-
hvala vam 100-krat

aja kdaj lahko je fizol pa grah, pa rdeco peso?? iz konzerv?

< Sporočilo je popravil nerka -- 28.2.2008 13:56:03 >

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2008 15:13:26   
kaya2007
nerka, vse to mu načeloma lahko daš, razen če ni golaž ne vem kolk začinjen seveda. tudi za grah itd ne vidim nobenih preprek (mogoče previdno s fižolom, ker napenja), s pašteto bi pa počakala, saj lahko še kaj bolj zdravega na kruh namažeš user posted image

(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.2.2008 15:47:17   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: nerka

aja kdaj lahko je fizol pa grah, pa rdeco peso?? iz konzerv?

Konzerv se čim bolj izogibaj, stročnice (fižol) pa lahko je otrok po enem letu. No, lahko mu daš že prej po malem, da vidiš, kako bo.

Grah pa moj otrok je že od 7. ali 8. meseca (z rižem ali kakšni omaki z ostalo zelenjavo).

(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.2.2008 16:59:02   
ZmajTolovaj
Jaz sem ji dala ravno včeraj za poskusit grah, sicer iz konzerve, skupaj z rižem, da vidim, kako bo, no zdaj sem nabavila zmrznjeno varianto. Komaj čakam, da bo več sezonskega sadja in zelenjave. Danes pa sva jedli kosilo skupaj: cvetačna juha s porom in košček kruha (saj kruh ji pri dobrih 7m že lahko dam user posted image ??), s tem da sem sebi naknadno solila.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.2.2008 17:35:13   
kaya2007
kruh ji lahko daš, če ste že na glutenu..

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.2.2008 19:08:34   
andie
andie-vse je jedel,nikoli nisem kuhala posebej hrane zanj

Ja, ja sej štekamuser posted image
Enako.
Misla sem na bigo, ki je rekla, da skupaj jejo samo bučke, krompir, mineštro.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.2.2008 12:40:13   
Brundula
Zanima me ali potem tudi malo solite hrano če je rižoto in vse ostalo kar vi?

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.2.2008 13:45:03   
Naja30
Z nama je začela jest okoli 10m. To pomeni, da sem začela kuhat za vse enako. Solila in začinila sem malo manj kot običajno, drugo pa vse isto. S tem, da npr. svinjine se še izogibamo in tu in tam česa še.
Grah in take stvari pa jaz dajem zmrznjene.

(odgovor članu Brundula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.2.2008 14:56:04   
januskica
naša bo kmalu 10 m in večina ji dam za kosilo kar skuham za nas ... le da npr. ko je že kuhano vzamem za tamalo stran in nam še dosolim al pa dodam paradižnik, ... pač kar še ne je pri tej starosti. npr. danes sem naredila piščančje roladice z ohrovtom in korenjem v omakci ter poleto. njene roladice nisem posolila naše pa sem. to je vsa razlika. včeri smo jedli goveje zrezke s papriko (malo podušena) in rižem ... ji je blo ful všeč. tako da se da. glede rdeče paprike pa na žalost ne znam pomagat, saj je ne uporabljam. 

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.2.2008 18:33:56   
nerka
zanima me kako je glede paradiznika ce ga skuham za omakco? ja ali ne? kako je pa z vageto?? kako je z rdeco peso ali drugo solatko? kdaj mu lahko ponudim rizoto in zelenjavo ne da bi jo cistoooo spasirala, imamo 2 zobka. hvala in LP, pa kak nasvet oz recept je dobrodosel :)

(odgovor članu januskica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.2.2008 19:45:21   
januskica
naša bo imela 10 m in paradižnika ji še ne dajem ... niti v omakici. vegete ne uporabljam, saj raje rabim malo soli in začimbe (peteršilj, drobnjak, timjan, ...). naša ima tudi dva zobka in je normalno rižoto. zelenjave ne spasiram ... saj pasirane ne mara, ima rada koščke. tako, da ji z vilco malo zmastim al pa samo majhne koščke nardim. aja, riž uporabljam uni za rižote, saj je dolgozrnat al pa basmati ji malo pretrd. lp

(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.2.2008 20:52:18   
kaya2007
naš pediater FULL teži za prehrano zaradi alergij-od sadja lahko kao samo jabolko in banano, glutena ne do 1 leta itd. Za paradižnik pa je rekel, da ga lahko user posted image  tako da mi ni nič jasno...sem ji ga pa že dala v kakšno kašico-malo-pa ni bilo nič.

(odgovor članu januskica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.3.2008 9:04:05   
Naja30
Ja res čudno glede paradižnika, ker je prav tako alergen in ponavadi svetujejo, da se ga da po 1 letu user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.3.2008 20:23:17   
Anonimen
Zanima me ali potem tudi malo solite hrano če je rižoto in vse ostalo kar vi?

Ne, cisto normalno solim, saj naj bi bila hrana za otroke tudi okusna in sol ji daje okus.

Ne uporabljam pa ostrih zacimb kot je poper.

(odgovor članu Brundula)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
2.3.2008 22:51:20   
simona76
Tudi moja že je ogromno stvari zraven nas. Stara je 9 mesecev. Če je kaj neprimernega na jedilniku, pa ji posebej skuham. Solim malo manj, ostrih začimb pa ne uporabljam. Tudi paradižnik v omaki sem ji že dala, pa ni bilo reakcije. Izogibam se še svinjine, jagod, jajčnega beljaka, medu, pa mogoče še kaj, kar se trenutno ne spomnim. Ima rada tudi fižol in rdečo peso (imamo domačo vloženo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.3.2008 8:45:52   
nerka
Kaj pa krompirjeve svaljke so že jedli vaši user posted image ? Ne domače - kupljene.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.3.2008 11:46:49 >

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.