Gina
|
nejcko, po moje je bilo popolnoma enako prostih dni, kot zdaj. en teden za novo leto, čist zihr ni bilo manj nobeno leto, pa za 29. nov. je bilo fraj par dni, nikoli samo en dan, ali je bilo pa vezano na vikend + dva dni prej, vem, ker ko sem bila še čisto majhna, smo hodili vedno takrat smučat v apartma od fotrove službe v Kranjsko Goro, pa moji mi ne bi dovolili manjkat niti en sam samcat dan v šoli, to je bilo za njih nezaslišano, da bi si kdo kaj takega dovolil. Potem kasneje snega za konec nov. ni bilo več, smo hodili pa za novo leto. Cel teden so ta stari smučali z nami, zvečer pa špilali karte in žurali. Zelo lepe spomine imam. Za zimske počitnice sem hodila s staro mamo in dedkom na vikend vsakič za 14 dni še z bratranci in sestričnami in smo si tam proge delali, ali pa igrali družabne igre in brali. Da je bilo pa vsaj enkrat 3 tedne počitnic pa vem zato, ker sem cele tri tedne brala Karla Maya, vstala sem iz postelje na vikendu izključno za zajtrk, kosilo in večerjo pojest. Sicer pa v posteljo pod luč brat. Komaj so me dol spravili po treh tednih, da sem šla spet v šolo. No, za prvega maja nismo hodili nikamor, vendar se spominjam, da smo vsi komaj čakali, da bo spet nekaj prostih dni, v tistih časih se ne spomnim dežja za prvomajske, kot je zadnjih 10 let obvezno. Nismo imeli velikonočnega ponedeljka, smo pa imeli razne partizanske praznike, kot 27. april, 29. nov., pa 25. maj, pa bog ve kaj še vse, česar se ne spomnim več. Skratka, ni bistvene razlike.
|