Elica
|
Moja hči nosi očala 1 leto in jih je dobila pri 2,5 letih. Ravno danes gremo k optiku, da nam zamenja stekla, ker potrebuje močnejšo dioptrijo; do sedaj je imela +1,5 in +2,5; zdaj pa gremo na +2,5 in +4. Tudi jaz sem bila na začetku skeptična, kako bo sprejela očala in še ko smo jih pomerjali, jih je non-stop dajala dol, potem pa kot da bi presekal ..... ko jih je dejansko dobila, jih nosi in to skozi od jutra do večera, razen ko počiva ali se umiva. Očala, ki smo jih izbrali so dokaj okrogla in lepo pokrijejo oko .... se mi zdi, da je to zelo pomembno, ker se lahko hitro zgodi, da otroci gledajo čez očala. Drugače pa so to čisto običajna očala, prilagojena otrokom, so namreč zelo gibljiva in se jih da zvijat, tako da kar nekaj prenesejo in ne počijo takoj. Mi jih sedaj po enem letu še vedno imamo in so še skoraj kot nova (kljub vrtcu); smo pa zelo pogosto v optiki, da nam jih malo popravijo, ko se zvijejo. Se mi zdi, da otroci hitro sprejemejo očala, ko ugotovijo, da z njimi bolje vidijo. Jaz sem bila zelo presenečena, ker jih zelo rada nosi. Zdaj smo na točki, ko bo dobila močnejšo dioptrijo, pa tudi pokrivamo eno oko vsak dan za eno uro, zaradi škiljenja ..... kar pa tudi ni problem pri tej starosti (3,5 let); sem ji razložila in je lepo potrpežljiva. Še sreča, ker močno upam, da se ji bodo te težave sčasoma popravile. Je pa težko tudi v vrtcu, drugi otroci jo kar vlečejo za očala .... ampak mi se dogovorimo z vzgojiteljco, pa upam, da se bodo te težave tudi enkrat nehale in se bodo vsi otroci navadili, da ima naša deklica očala. Lep pozdrav vsem .....
|