Hope2
|
Naš jo je prvič fasal pri skoraj 3 letih in v kar hudi obliki. Zjutraj je vstal z flekastim obrazom in z nekaj fleki po hrbtu (to so taki rdeči izstopajoči fleki), potem ap je to tak raslo, da je bil okoli poldneva skoraj po celem telesu flekast. Popoldan ni bilo več bele kože, cel je bil v bulah in rdeč. Njega k sreči ni srbelo, no začelo ga je šele opoldan, ko smo šli do pediatra. Dobil je inekcijo medrola in sirup Atarax, ki ga je moral pit 5 dni. Bil je tak, da se ga je folk izogibal in otroke vlačil vstran od njega . Zvečer je začelo izginevat in je drugo jutro bil čisti Mi nismo našli vzroka, rekli so mi in tudi brala sem, da se povečini ne najde vzroka. Da je največkrat to posledica večih faktorjev. Jaz sem tisti dan naredila seznam vseh jedi, ki jih je mali pojedel prejšnji dan, pregledali smo celo sobo, če bi ga kak žužek pičil med spanjem, preštudirali vsako njegovo kretjo, kje je hodil, kje bi lahko kaj staknil, ali sme menjala čistila, pralne praške... pa nič, nič novega, nič nenavdnega. Nekaj adutov smo imeli in smo jih zdaj že sprobali- pa ni dobil nobene reakcije. Tak da bo pri našmu kar držalo, da se je očitno več alergenih faktorjev nakopičilo tisti dan in je udarlo ven. So lahko baje tudi čustva-stresno obdobje povezano... Zdaj je že 2 meseca od tega in ni bilo nobenih znakov, trkam. Me je pa strah, ker se lahko ponovi, strah me je, ker ne veš kaj povzroča, kako bi mu pomagal, ad sploh ne bi do tega prišlo, strah me je da ne bi še hujšo obliko fasal- da bi mu udarilo na dihala. Testirajo pa ne, razen če bi šlo za kronično, se non stop ponavlja, da zdravila ne pomagajo. Naš je sicer dal osnovne teste za alergene skozi in so bili negativni- sumimo na aditive ter vsa umetna sranja To kar opisuješ ti, mam pa jaz že celo življenje, pa nikoli noben, niti jaz nismo pOSvečali Temu pozornost. Enkrat je padla ena debata in smo na koncu ugotovili, da nas ima kar nekaj teh težav. Samo nas npr ko ratajo tile fleki, ki so tudi izstopajoči, srbijo za znoret. Praskaš in praskaš, da je še samo huje in nakoncu ti še take pikice ratajo (kot če bi kožo sesal)- se pa pomiri po nekaj minutah-30-60minut. Pa kak mesec nimamo tole, potem pa spet vsak dan, lahk večkrat.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.11.2011 11:40:15 >
|