|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontracepcijske tabletke
17.5.2006 7:12:02   
modrooka
Punce živjo, user posted image

na tem forumu pa še nisem bila aktivna user posted image  in vas vse tukaj zbrane lepo pozdravljam!

Imela bi eno vprašanje:
včeraj me je prijateljica presenetila z izjavo, da kontracepcijske tabletke vedno znova povzročajo splav. Da že oplojeno jajčece splavijo. Jaz sem bila vedno prepričana (še vedno tako mislim), da tabletke preprečijo združitev jajčeca s semenčico user posted image .

Zato vprašanje: če jemlješ kontracepcijske tabletke, ali pride do oploditve jajčeca ali se to ne zgodi!

Hvala, ker mi pomagate razrešiti to dilemo, saj sedaj sem pa res čist zmedena user posted image ... Neverjetno se mi zdi, da bi toliko časa živela v zmotnem prepričanju user posted image ...

Lep dan,
modrooka user posted image

Lep dan!
   RE: kontracepcijske tabletke
17.5.2006 7:37:03   
Anonimen
A ni tako, da hormonske kontracepcijske tabletke preprečujejo ovulacijo, to je zorenje jajčec. V bistvu umetno, hormonsko gledano, držijo telo v stanju nosečnosti.

Js sem zmiri mislila, da je to tako, postkoitalna kontracepcija pa prepreči usidranje oplojenega jajčečca v maternično sluznico.

Grem gledat.
Evo:
http://www.spolnost.com/index.php?page=kontracepcija_zgodovina 

http://www.pliva.si/multi2.php?p=290&menu_num=815 

< Sporočilo je popravil pikec0 -- 17.5.2006 7:42:12 >

(odgovor članu modrooka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.5.2006 7:58:19   
modrooka
... hormonske kontracepcijske tabletke preprečujejo ovulacijo, to je zorenje jajčec...

Evo, na to sem jaz mislila...

modrooka user posted image

Lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.5.2006 9:43:36   
Anonimen
Vceraj mi je pod roke prisel listek od teh tablet.. kao navodila za uporabo.. A ste si to kdaj prebrale?
Nic kaj prijetna zadeva..

(odgovor članu modrooka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.5.2006 11:30:49   
mamči
Imaš prav Tjazy, nič kaj prijetno in včasih se vprašam, kake bodo posledice po mnogo letni uporabi user posted image . Sam kaj dosti možnosti zaščite ni, kljub temu, da je tržišče polno vsega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.5.2006 12:27:03   
modrooka
Ja Tjazy,

se strinjam s tabo... Saj so vse tablete en sam strup... Če človek začne brati stranske učinke, ga kar mine...

Lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.5.2006 11:57:34   
pikica123
Pozdravljene!

Pred 2 leti,ko sembila na nekem predavanju,predaval je en pediater, je rekel, da tablete res preprečujejo ovulacijo (zorenje jajčec), vendar so pa tablete čedalje bolj "lahke", tako  da so sedaj že tablete, ki so tako narejene,da ne preprečujejo več zorenje jajčec,ampak plodu, da se vgnezdi. Z drugimi besedamipovzročajo splav.

Kar je meni ful neetično. No, jst sm nasploh proti tabletam, sicer je pa to individualna odločitev.   

Lp

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.5.2006 17:04:15   
G in T
Pikica, a je to možno?? Jaz to prvič slišimuser posted image

(odgovor članu pikica123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2006 22:35:30   
* Mateja *
mEN JE GINEKOLOGINJA RAZLOŽILA, DA NI OVULACIJE, SE PRAVI, DA NI JAJČECA, TOREJ NE MORE PRITI DO OPLODITVE.  IN TO SKOZI VSE 3 TEDNE JEMANJA TABLETK IN ŠE ČETRTI TEDEN KO JIH NE PIJEŠ.
JAZ SEM TUD PRED KRATKIM POGLELA LIST OZ. ROMAN, KI JE PRILOŽEN V ŠKATLI...V DIANE JE DOLG ZA ENE 4 LISTE A4, PREJ K VSE PREBEREŠ....JAZ SE TUD SPRAŠUJEM, KAKO JE GLEDE DOLČOROČNE GA JEMANJA TABLETK,...KAKŠNE BODO POSLEDICE.
SAM SE MI PA ZDI, DA JE NAJBOLJ PREPROSTO SPIT VSAK DAN TABLETO,..NAM JE KONDOM ZATAJIL IN ENKRET TUD UNE TABLETKE 2X2 NISO POMAGALE IN DOBILI SMO BEBICO.
IN UNA METODA, DA GA UMAKNE, PREJ KO MU PRIDE SE MI PA SPOLH NE ZDI,...V ČEM JE POL POANTA SEKSA, ČE PRIDE OBEMA OZ. ENEMU NA SUHO??!!user posted image

(odgovor članu G in T)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.5.2006 22:19:33   
bobek05
Jaz to tudi prvič čujem, da naj bi povzročale splav user posted image  Menda bo najboljše če vprašaš dr. Pušenjaka na MON-u.

Jaz jemljem tabletke že zelo dolgo (iz večih razlogov, ne samo zaradi zaščite). Prenehala sem jih jemat samo 1x pred 1,5 letom, ko sva začela delat na najinem sončku. Gratalo je takoj...

Posledic jemanja tabletk do zdaj ni bilo nobenih, mi je pa G pri vsakem pregledu z ultrazvokom pregleda ledvice - za vsak slučaj...

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.5.2006 22:48:43   
Anonimen
ne verjemi vsemu kar slišiš od svojih prijateljic.
Tabletke ne povzročajo splava,ker sploh ni ovulacije in pika.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
25.5.2006 7:20:33   
Ancy
Joj tole je pa bila izjava - ne poslušaj prijateljice. Ni res, da tabletke vedno znova povzročajo splav.
Tabletke delujejo tako, da preprečijo ovulacijo, potem izločajo nekakšno sluz, da plavalčki tudi ne morejo do tja kamor so namenjeni ..... To pomeni, da sploh do jajčeca ne pridejo - torej ni možno zanositi in potem splaviti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?