|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontracepcijske tablete- nosečnost
9.5.2006 15:50:13   
Beti S
Ojla
Zanima me koliko čase preden ste zanosile ste jih prenehale jemati?
Nekateri govorijo da je dobro prenehati tri mesece preden želiš zanositi.
Kaj folno kislino je dobro jemati že preden zanosiš? To sem tudi nekje prebrala da je dobro jemati par mesecev prej.

Lp Beti
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kontracepcijske tablete- nosečnost
9.5.2006 16:08:36   
Anonimen
tudi ,če se zgodi,da zanosiš že prvi mesec po prenehanju jemanju KT ni nič narobe.
folno kislino lahko prej ali pa kasneje.jaz sem jo začela jesti šele v  4 mesecu in sem jemala samo en mesec.

(odgovor članu Beti S)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.5.2006 16:09:18   
Elysabeth
Res je...priporočljivo je prenehanje jemanja KT tri mesece pred nosečnostjo in dobro je da že pred zanositvijo začneš z jemanjem folne kisline. Je pa kar nekaj deklet (tudi na tem forumu) zanosilo prej kot v 3 mesecih po prenehanju in so danes že ponosne mamice zdravih otrok....če te to skrbi. Priporočljivo je pa le...

Srečno in upam, da čimprej zagledaš user posted image user posted image !!!

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.5.2006 17:53:57   
šnucika
jaz sem nehala jemat KT konec januarja lani...in hkrati pričela jemati folno kislino......februarja sva z user posted image  pazila..marca pa šla veselo na delo!
In 10.aprila je test pokazal user posted image !
Torej po samo dveh ciklusih brez tabletk.....nosečnost je bila normalna in brez večjih nosečniških težav!

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.5.2006 0:12:10   
lelaval
Jaz sem takoj (brez pavze)zanosila in vprašala G, pa me je pomiril, da nič ne škodi otroku, saj imajo današnje tabletke ful male vsebnosti hormonov. Folne kisline pa v 1. in 2. nosečnosti sploh nisem jemala, ker takrat tega še niso priporočali (pa sta kljub temu oba zdrava), v 3. nosečnosti pa sem jo začela po 2 mesecih jest. Jaz bi na tvojem mestu počakala do pozitivnega testa, če (bog ne daj) ne bi mogla takoj zanosit.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2006 8:38:18   
Nitka
Če jemlješ Logest, lahko takoj po prenehanju zanosiš, ker je nivo hormona tako nizek, da ni škodljiv. Folno kislino dobiš s tableto Tifol in jo jemlješ po eno na dan, in sicer vsaj 2 meseca pred načrtovano nosečnostjo ter še 3 mesece v nosečnosti.

Jemanje priporočenega odmerka folne kisline v obdobju do 3. meseca nosečnosti preprečuje nastanek nepravilnosti hrbtenične cevi pri plodu, v obdobju od 3. meseca nosečnosti dalje in do konca nosečnosti pa je jemanje folne kisline tudi smiselno, zaradi vpliva na tvorbo rdečih in belih krvnih celic. Če jemlješ kasneje kakšen Unicap (vitaminske tablete), imaš potem tudi tam nekaj folne kisline.

Smeh je pol zdravja, veliko se smejmo z našimi otroci!
Trenerka fitnesa za pridobitev lepega zdravega telesa.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?