|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 13:55:59   
tejč
Sem bla na prvem pregledu poporodnem in me je G vprašala za kontaracepcijo, kero bom jemala. Pa mi je anštela par stvari, jz sem tko glede tega še ćist out in pol sem se na hitro odločla za neki, zdej mi je pa žal, pa ne bi. Kaj mate ve kej?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 13:58:33   
urši*
zakaj si se odločla, če lahk vprašam !?
js mam tablete diane!

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:00:05   
tejč
Ne, jz mam še ne dvomesečno malo in jo dojim, tbl ne pridejo v poštev. Odločla sem se za tisto injekcijo na tri mesece, zdaj mi je pa žal, ne bi:ups:...

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:17:12   
ursk@
Pa vzemi obliže, menjaš vsak teden, se ne obremenjuješ. Edino kar je, treba je mesečno plačat. Pa še nobenih vnetij ni, in ni ga čez komot. Uporabljam jih že pol leta in so super.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:20:38   
sabini
meni je pa rekla kakšne tablete dokler dojim da nič ne rabim haloooo joj

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:20:56   
Ula3
Nama pa je ginek. svetoval kondome, ker dojim in tablete ne pridejo v poštev. Koliko jih pa uporabljamo pa ne bom govorila, ker se nanje spomneva potem, ko je skoraj prepozno. Pa saj sistem "PAZI" tudi večinoma deluje?!

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:23:11   
sabini
Jah tudi tablete niso zanesljive moja kolegica zanosila ima 11mes. starega fantka evo novembra bo rodila še enga fantka:sloncek:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:24:30   
tejč
uršk@, kako se reče tem obližem? a je kej na recept? al greš kar v lekarno in kupiš?

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:25:35   
tejč
aja, še to: men je G rekla, da če dojiš, da je nožnica čist suha. Kaj potem uporabljate? JAz pojma nimam, ker nisem nikol imela opravka s tem...:love::love::zmeden::love:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:27:44   
ursk@
Zdravnica mi napisala beli recept, mislim pa da brez tega tudi gre. Reče se jim Evra. Pridejo približno 2700 SIT na mesec in ne padejo nikoli dol. Preverjeno, ker smo že bili na morju in tuširamo se tudi.
Na telefonu imam opomnik nastavljen in me enkrat na teden opozori, da naj zamenjam obliž. Enostavno.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:29:18   
tejč
Zanimivo, sliši se dokaj enostavno. KAj pa stranski učinki? JAz imam previsok pritisk. Je to lahko ovira?

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:32:56   
Naty*Taja
Kolk je pa ta obliž zanesljiv?

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:33:10   
Naty*Taja
Kolk je pa ta obliž zanesljiv?

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:35:28   
cukrmali
jaz mam pa mireno, sem navdusena, mir za par let + konec tezav z vlaznostjo ;) + sparamo pri vlozkih saj M prakticno nimam.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:35:40   
ursk@
Enako kot tabletke. Velik je približno 3x3 cm, grem prebrat stranske učinke.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:35:49   
tejč
tole sem našla:

Hormonske metode

Veliko je že bilo znanstvenih polemik, kdaj naj bi doječa mati lahko začela uporabljati hormonsko kontracepcijo in katere vrste. Znanstvene raziskave so pokazale, da uporaba določenih vrst oralnih hormonskih kontracepcijskih sredstev nima škodljivih vplivov na dojenčka. Hormonska kontracepcija torej ni problematična toliko zaradi vpliva na dojenčka ampak je določena vrsta hormonske kontracepcije lahko problematična zaradi tega, ker zmanjša mlečno zalogo pri nekaterih materah. Zato tovrstna kontracepcija ni primerna za matere majhnih dojenčkov, saj estrogen znižuje mlečno zalogo. Če je mlečna zaloga in dojenje dobro vzpostavljeno, dojenček pa se doji še največ 3x dnevno, je tudi tovrstna kontracepcija lahko primerna za doječo mater in ni škodljiva za dojenčka..

Zaradi zgoraj naštetih vzrokov, ginekologi doječim materam ne priporočajo uporabe kombiniranih kont. pilul.

Na tržišču obstaja tudi veliko vrst samo progesteronskih oralnih kontraceptivov (tabletke), v obliki injekcij, podkožnih vsadkov (implantantov) in obližev. V naših lekarnah se žal ne dobi tabletk, pri ginekologu pa lahko dobite injekcije (Depo Provera) ali kontracepcijske obliže. Raziskave, s katerimi so preiskovali vpliv tovrstne kontracepcije na doječo mater in otroka so pokazale, da nimajo stranskih učinkov, nekatere matere celo opažajo, da se zaradi vpliva hormona progesterona količina mleka celo poviša, če mati uporablja tovrstno kontracepcijo prej kot v 6. tednih po porodu.

KAJ PA NEKA GLOBULA, KI SI JO VSTAVIŠ V NOŽNICO IN NASTANE PENA? SE DOBI NA RECEPT?

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:45:12   
ursk@
Pri trombozi in previsoke krvnem pritisku 160/100 in več, pri sladkorni bolezni v povezavi s težavami srca ali obtoka, in pri nekaterih genetskih težavah obliži niso primerni.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 14:47:45   
tejč
Hvala za odgovor, res si se potrudila, no, res ne vem, kaj bomo naredili...Po moje nič, haha!
lp
:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 15:02:31   
Anonimen
Jaz pa bi bila prav vesela, če bi lahko vzela injekcijo, saj to je vendar najlažje, pa še nič razmišljati ne rabiš med samim :sloncek::sloncek:. A jaz ne dojim, tako da mi te injekcije ne bodo predlagali. Pa bom morala spet na tabletke.

Kam pa si daš ta obliž?:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu tejč)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 15:08:38   
mehurčica
Blacky, če želiš, lahko tudi za injekcije prosiš.

Sicer pa sem jaz po porodu, ko sem še dojila, rekla gin., če lahko dobivam te injekcije. Pa je rekla, da me bo ful napihnilo in da raje ne bi.:zmeden2: Tako da sva brez zaščite že eno leto, paziva le, da ne izlije v meni. Sva pa pred kratkim celo kondome kupila, ki jih bova uporabljala ko bom imela plodne dni.

Aja, po tabletkah bruham, zato mi je sedaj napisal ene druge. Ampak jih bom začela jemat konec poletja, ker se nočem zredit-medtem ko hujšam.:)-

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 15:08:53   
ursk@
Najraje na ritnico, en teden na eno, drugi pa na drugo. Me prav nič ne moti.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 15:39:57   
Gina
Mirena:)

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 16:31:05   
binica
A ima katera od vas špiralo in kako se kaj obnese?

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 17:40:10   
Gina
Mirena je najbolj moderna spirala.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   kontracepcija po porodu
1.7.2005 17:41:47   
viva
Jaz imam tud mireno in sem zelo zadovoljna.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?