Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 13:58:33
|
|
|
|
urši*
|
zakaj si se odločla, če lahk vprašam !? js mam tablete diane!
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:00:05
|
|
|
|
tejč
|
Ne, jz mam še ne dvomesečno malo in jo dojim, tbl ne pridejo v poštev. Odločla sem se za tisto injekcijo na tri mesece, zdaj mi je pa žal, ne bi:ups:...
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:17:12
|
|
|
|
ursk@
|
Pa vzemi obliže, menjaš vsak teden, se ne obremenjuješ. Edino kar je, treba je mesečno plačat. Pa še nobenih vnetij ni, in ni ga čez komot. Uporabljam jih že pol leta in so super.
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:20:38
|
|
|
|
sabini
|
meni je pa rekla kakšne tablete dokler dojim da nič ne rabim haloooo joj
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:20:56
|
|
|
|
Ula3
|
Nama pa je ginek. svetoval kondome, ker dojim in tablete ne pridejo v poštev. Koliko jih pa uporabljamo pa ne bom govorila, ker se nanje spomneva potem, ko je skoraj prepozno. Pa saj sistem "PAZI" tudi večinoma deluje?!
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:23:11
|
|
|
|
sabini
|
Jah tudi tablete niso zanesljive moja kolegica zanosila ima 11mes. starega fantka evo novembra bo rodila še enga fantka:sloncek:
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:24:30
|
|
|
|
tejč
|
uršk@, kako se reče tem obližem? a je kej na recept? al greš kar v lekarno in kupiš?
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:25:35
|
|
|
|
tejč
|
aja, še to: men je G rekla, da če dojiš, da je nožnica čist suha. Kaj potem uporabljate? JAz pojma nimam, ker nisem nikol imela opravka s tem...:love::love::zmeden::love:
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:27:44
|
|
|
|
ursk@
|
Zdravnica mi napisala beli recept, mislim pa da brez tega tudi gre. Reče se jim Evra. Pridejo približno 2700 SIT na mesec in ne padejo nikoli dol. Preverjeno, ker smo že bili na morju in tuširamo se tudi. Na telefonu imam opomnik nastavljen in me enkrat na teden opozori, da naj zamenjam obliž. Enostavno.
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:29:18
|
|
|
|
tejč
|
Zanimivo, sliši se dokaj enostavno. KAj pa stranski učinki? JAz imam previsok pritisk. Je to lahko ovira?
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:32:56
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Kolk je pa ta obliž zanesljiv?
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:33:10
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Kolk je pa ta obliž zanesljiv?
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:35:28
|
|
|
|
cukrmali
|
jaz mam pa mireno, sem navdusena, mir za par let + konec tezav z vlaznostjo ;) + sparamo pri vlozkih saj M prakticno nimam.
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:35:40
|
|
|
|
ursk@
|
Enako kot tabletke. Velik je približno 3x3 cm, grem prebrat stranske učinke.
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:35:49
|
|
|
|
tejč
|
tole sem našla: Hormonske metode Veliko je že bilo znanstvenih polemik, kdaj naj bi doječa mati lahko začela uporabljati hormonsko kontracepcijo in katere vrste. Znanstvene raziskave so pokazale, da uporaba določenih vrst oralnih hormonskih kontracepcijskih sredstev nima škodljivih vplivov na dojenčka. Hormonska kontracepcija torej ni problematična toliko zaradi vpliva na dojenčka ampak je določena vrsta hormonske kontracepcije lahko problematična zaradi tega, ker zmanjša mlečno zalogo pri nekaterih materah. Zato tovrstna kontracepcija ni primerna za matere majhnih dojenčkov, saj estrogen znižuje mlečno zalogo. Če je mlečna zaloga in dojenje dobro vzpostavljeno, dojenček pa se doji še največ 3x dnevno, je tudi tovrstna kontracepcija lahko primerna za doječo mater in ni škodljiva za dojenčka.. Zaradi zgoraj naštetih vzrokov, ginekologi doječim materam ne priporočajo uporabe kombiniranih kont. pilul. Na tržišču obstaja tudi veliko vrst samo progesteronskih oralnih kontraceptivov (tabletke), v obliki injekcij, podkožnih vsadkov (implantantov) in obližev. V naših lekarnah se žal ne dobi tabletk, pri ginekologu pa lahko dobite injekcije (Depo Provera) ali kontracepcijske obliže. Raziskave, s katerimi so preiskovali vpliv tovrstne kontracepcije na doječo mater in otroka so pokazale, da nimajo stranskih učinkov, nekatere matere celo opažajo, da se zaradi vpliva hormona progesterona količina mleka celo poviša, če mati uporablja tovrstno kontracepcijo prej kot v 6. tednih po porodu. KAJ PA NEKA GLOBULA, KI SI JO VSTAVIŠ V NOŽNICO IN NASTANE PENA? SE DOBI NA RECEPT?
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:45:12
|
|
|
|
ursk@
|
Pri trombozi in previsoke krvnem pritisku 160/100 in več, pri sladkorni bolezni v povezavi s težavami srca ali obtoka, in pri nekaterih genetskih težavah obliži niso primerni.
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 14:47:45
|
|
|
|
tejč
|
Hvala za odgovor, res si se potrudila, no, res ne vem, kaj bomo naredili...Po moje nič, haha! lp :rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 15:02:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pa bi bila prav vesela, če bi lahko vzela injekcijo, saj to je vendar najlažje, pa še nič razmišljati ne rabiš med samim :sloncek::sloncek:. A jaz ne dojim, tako da mi te injekcije ne bodo predlagali. Pa bom morala spet na tabletke. Kam pa si daš ta obliž?:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 15:08:38
|
|
|
|
mehurčica
|
Blacky, če želiš, lahko tudi za injekcije prosiš. Sicer pa sem jaz po porodu, ko sem še dojila, rekla gin., če lahko dobivam te injekcije. Pa je rekla, da me bo ful napihnilo in da raje ne bi.:zmeden2: Tako da sva brez zaščite že eno leto, paziva le, da ne izlije v meni. Sva pa pred kratkim celo kondome kupila, ki jih bova uporabljala ko bom imela plodne dni. Aja, po tabletkah bruham, zato mi je sedaj napisal ene druge. Ampak jih bom začela jemat konec poletja, ker se nočem zredit-medtem ko hujšam.:)-
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 15:08:53
|
|
|
|
ursk@
|
Najraje na ritnico, en teden na eno, drugi pa na drugo. Me prav nič ne moti.
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 15:39:57
|
|
|
|
Gina
|
Mirena:)
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 16:31:05
|
|
|
|
binica
|
A ima katera od vas špiralo in kako se kaj obnese?
|
|
|
|
kontracepcija po porodu 1.7.2005 17:40:10
|
|
|
|
Gina
|
Mirena je najbolj moderna spirala.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?