petra.horzi
|
pozdravljene! končno mi je uspel pridt k našim domov in do računalnika mislm da sm res prva od februarčic letos:) skratka: v četrtek, 5.1. zjutraj ko sm se zbudila, sem čutila da imam mokre hlačke. šla sm na wc in ko sem sedela na školjki in razmišljala kaj bi to lahko bilo, se je kar v slapu vlilo iz mene-dvakrat zaporedoma.sem vzela brisačo v kopalnici, si jo dala med noge in se vsedla na kavč v dnevni ful me je blo strah, ker sploh nism vedla a je to-to al ni, zato sm klicala mami in ji povedala da se mi zdi da mi je odtekla voda. rekla mi je da drugo ne more bit kot to in da naj grem čimprej v porodnišnico in da naj čim manj hodim potem sm zbudila moža, ki je bil najprej slabe volje kaj ga budim, ko sm mu pa povedala da mi je odtekla voda, ga je pa panika zagrabla:) in kar ni vedu kaj naj naredi. ko sva se končno oblekla in obula-torbe še nisem mela pripravljene- sva se odpeljala proti Postojni.tam so me najprej dali na CTG, potem pa sem morala na UZ, ker sem imela nesiguren termin poroda in niso vedeli če sem noseča 33 ali 35 tednov. ugotovili so da je otroček velik za skoraj 37t, in zdravnik je rekel da moram ležat, ker bomo čakali da se sami začnejo pšopadki damjan mi je popoldne prinesel vse stvari, jaz pa sem ležala na oddelku in razmišljala vse sorte. vsake 8ur (se pravi 2x) sem dobila antibiotike zaradi odteka vode okoli polnoči so se začeli popadki na 20 min in nato celo noč vedno pogosteje. okoli šestih zjutraj so bili na 1-5min do sedmih sem čakala da je prišla sestra in ker sem imela vse stvari spakirane me je vprašala kaj je z mano in sem ji rekla da bom šla rodit potem je sledil klistir, pa britje in izpolnjevanje obrazcev, ob osmih pa sem šla v porodno imela sem super babco Ančko, ki me je masirala, predihavala z mano popadke in sploh mi kar najbolj olajšala porod ob osmih sem bila odprta 2cm, ob enajstih pa že 10 okoli 10ih je prišel Damjan, ker sem ga klicala da sm v porodni. celo nosečnost je govoril da ne bo zraven pri porodu, čeprav sem si jaz to fuul želela, tako da je tudi takrat rekel da bo samo do poroda tam, pol gre pa ven potem je on z mano predihaval popadke, mi masiral križ in me božal. okoli 11, ko sem bila čisto odprta, je prišla še ena sestra in začele sta štimati posteljo in vse stvari za porod.babca mi je še pokazala kako bom mogla pritiskat in se je začel. ko sem prvič pritisnila, se je začel otroček spuščat (prej se ni, zato so mi dal umetne popadke) pol mi je rekla babca da nej dva popadka prediham, da se spočijem, po, pa prtisnem. prvega sem, pri tadrugem pa nism mogla in sm rekla da bom prtisnla:) no pa dajva je rekla babca in sm se zadrla in sm prtisnla na vso moč:) pol je pa rekla da zdej pa sam še enktar prtisnem in bo zuni.in res je bilo tako ne znam opisat občutka ki me je obšel, ko sem ga videla in ko je zajokal. sm se kr smejala pa jokala hkrati pol sm mogla še enkrat prtisnit da je šla še posteljica vn -in pol olajšanje-k ni nč več bolel, nč več tiščal! aja pa prerezala me je babca, tko da je pol prišel zdravnik da me je zašil damjan je pa kljub vsemu kar je govoril ostal in bil pri porodu zravn:) tamalga-res je fantek:)- so najprej tm zrihtal in ga je damjan gledu, pol so mi ga dal sam tolk da sm mu dala lupčka in so ga odnesl v inkubator rodila sm ob 11.28 in za še enga tazga otročička bi šla takoj še enkrat rodit mal sm bla dolga ampak je tud kr dolg trajal vse skupi:) drugič pa kaj več o tem kako je bilo pol v porodnišnici in zdej doma:) mejkte se, pa pazite na svoje zakladke:) caw caw