tanikaa
|
Niti slučajno nisi v zavidivljivem položaju. Ker vašo "zgodbo" kar dobro poznam, ti težko svetujem kaj novega. Vem, da imaš moža, ki ti 100% stoji ob strani in sta mu v življenju najbolj pomembni prav ti in vajina hčerkica. Vendar pa je tu tudi dejstvo, da ima rad tudi mamo, čeprav je ona pri njem komaj na drugem mestu. In prav je tako. In tako je razpet med vse vas. Vem, da bo potegnil za vaju, za vašo malo družinico, vendar zavedati se pa moraš, da bo vsakršna prekinitev stikov z babico za njega tudi boleča. In njegova sreča potem itak ne bo popolna, s tem pa bo tudi tvoja sreča okrnjena. Jaz vidim edino rešitev v tem, da ju enkrat v nedeljo povabita na kosilo in jima pri kosilu lepo na lep način razložita, da sta vedno vesela njunega obiska in vsakršne pomoči, vendar bi zelo cenila, če bi lahko delala z dojenčico tako, kot se vama zdi prav. Kajti nenazadnje je to vajin zaklad in edino vidva lahko odločata, kako se bo mala igrala oz. kako se bodo drugi z njo "cartali". Prisiljeno prikupovanje (vsaj jaz imam tak občutek, da babičin partner poskuša dokazati na silo, da pripada družini in očitno ga babica pri tem še vzpodbuja) nikakor ne bo vzbudilo v otroku ljubezni. Prej bo vzbudilo odpor, nasprotovanje in podobno. Otrok čuti, kdaj je prisotno pretvarjanje oz. pretiravanje. Saj ne pravim, da je babičin prijatelj nima rad. Verjetno jo ima. Ampak pri samem dokazovanju absolutno pretirava. Zato jima povejta, da vajina sončica ve, da jo imata rada, vendar si želi nežnega "cartanja" in ne žongliranja. Vsak človek, ki ima zdrav razum, bo to razumel. Kajti pri vas, nikakor ne pride v poštev pošiljanje naukov po ovinkih. Zato le pogumno. Verjetno se bo izteklo veliko bolje, kot si zdaj sploh lahko predstavljaš. Tudi moj partner je prišel živet k meni in mojemu Alešu, ko je Alešu bilo 8 let. Nikoli ni silil v njega, ni kupoval ljubezni niti z igračami, niti z ničemer materialnim. Enostavno bil je sproščen, bil je tisto kar je. Ni ničesar dokazoval. Dal je čas in sebi in otroku. In tako smo že od vsega začetka srečana družina, kjer vlada spontana ljubezen. In to šteje. Glede tega, ko praviš, da moževa mama vedno pove, da sta na obisk prišla njen sin in vučica pa ti svetujem naslednje. Naslednjič, ko prideta babica in njen parter k vam, vzemi kao slučajno telefon v roke, pokliči naprimer svojo mamo in po parih vsakdanjih stavkih povej: Aja, pa babica je prišla na obisk. Namerno izpusti njenega parterja. Bo pa potem ona občutila, kako je to, ko nekoga ignoriraš. Jaz bi se poslužila verjetno tudi tega, da ko bi ona zopet povedala, da je sin na obisku z vnučico, bi ji rekla: Ja tašča, kaj pa jaz? Jaz sem tudi tu. Le pogumno. Boš videla, da bo še vse vredu in da boste tudi ta problem rešili. Saj imaš dobrega moža, ki ti bo na vsakem koraku stal ob strani in na katerega lahko računaš vedno in povsod. In skupaj ste močni.