|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kombiniranje
26.9.2008 21:27:24   
TIIA
Še nekaj vas bi vprašala in upam, da mi bo katera odgovorila, čeprav bo to za katero kompliciranje...

Pri 6m smo ravno uvajali 5 dni jabolka, 5 dni korenčka. Zanima me ali lahko sedaj takoj ponudim skupaj zmešanouser posted image

Prebrala sem namreč nekje, da je treba na isti dan dati en obrok ene hrane(npr.jabolko), potem drugi obrok drugo hrano(npr.korenček), šele potem zmešano skupajuser posted image (Tretji obrokuser posted image )

Pa še drugo vprašanje: Ali ste vsako hrano, ki ste jo uvajale, uvajale postopoma (1.dan eno žličko,2.dan dve,...)

Lpuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kombiniranje
26.9.2008 21:37:01   
oro
ma kaki! tut ti boš to delala še ene štirinajst dni, pol pa zelo poenostavla.

lahko zmešaš dve (ali več) stvari skupaj, pazi le da imaš pod kontrolo kaj si mu/ji dala - da če bo reakcija, da boš hitro ugotovila da je ena od teh dveh (ali več) stvari.

pa tut ni ti treba eno hrano čakat 5 dni. zdravniki pravijo 3 dni, v praksi pa verjetno bolj malo žensk res čaka 3 dni. pomoje je treba si samo malo zapomnit kaj daješ...

(odgovor članu TIIA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.9.2008 22:05:24   
SpeliG
Mi smo začeli pred petimi dnevi, mala je stara 5,5 mesecev in delam precej po svojem občutku, ne po teoriji. Tako je sprobala že jabolko, korenček in hruško, pa jabolko s korenčkom skupaj. Ker ni bilo nobenih negativnih reakcij, pač pa navdušen mmmmm, sem ji tudi pustila da poje koliko želi, ne samo par žličk. Tako poje toliko sadja dopoldne, da sva že opustile eno flaško. Kar je veliko olajšanje, ker ima refluks...
Delaj po občutku, pa ne boš falila, sej ti otrok sam pokaže če ga mal opazuješ.
Srečno

(odgovor članu oro)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.9.2008 22:05:37   
eya
Uh, ne! Lahko mešaš skupaj...če eno živilo že je, potem lahko drugo daš zraven, tudi če je novo, saj boš vedela, da je reakcija od drugega živila, če bi slučajno do tega prišlo. Fajn je, da daš prvih par dni po malo, če bi slučajno bila kaka reakcija, ampak nikoli nisem dajala prvi dan eno, potem dve...važno je, da se glih ne napoka z nekim živilom, ki ga prvič je, do konca.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu oro)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.9.2008 23:55:23   
jajula
no naša user posted image  je mal bolj občutljive sorte in se kar držimo da uvajamo tri dni novo hrano samostojno, potem pa takoj začnemo mešat z že prej uvajano hrano.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2008 20:46:41   
inesc
No, tud jaz ful kompliciram. Novo živilo uvajam 5-6 dni. Me že moj dragi zafrkava, patronažna mi je pa itak rekla, da bom verjetno komplicirala, ker sem že pri dojenjuuser posted image  Pa kaj čmo!

Mene pa zanima na tem mestu kako preiti na 2 obroka GH (+ seveda zraven še dojenje, ker smo na začetku uvajanja). Prosim pomoč!!!! Moj user posted image  namreč lepo papca zelenjavo (kar krepko čez 200g) in bi postopoma začela dopoldan sadje, popoldan zelenjavo. Samo nimam pojma kako to nardit, če moram uvajat dopoldan.user posted image  Men je to tako komplicirano!!!

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2008 20:55:11   
madasa
Insec jaz že en mesec uvajam pa mi ne poje več kot deset žličk. Tvoj user posted image  pa je pravi jedec.
Jaz tudi uvajam novo živilo na 3 dni. Zdaj pa uvajam dopoldan sadje (že okušeno in dodam novo) in popoldan zelenjavo in meso. Zelenjavo je že skoraj vso sprobala (je jedla vse z vrta ker je glih tak fajni čas) in sedaj dodajam meso.
Pa lahko malo mešaš sadje in zelenjava skupaj in pridejo res zanimivi okusi. sem ji zadnjič dala bučko in banano (nad sadjem ni ravno navdušena- pa je kar mazala)
Lp

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2008 21:06:06   
inesc
Madasa, pa uvajaš meso popoldan ali dopoldan? No, glede na to, da je tvoja sprobala že skoraj vso zelenjavo, potem dejansko imaš za popoldanski obrok. Moj mali je sedaj sprobal od zelenjave samo korenček in krompir, od sadja pa jabolko. Bom še mogla počakat z razdelitvijo na 2 obroka z GH.

KAj svetuješ, da uvajam enkrat sadje, naslednjič zelenjavo ali nekajkrat zaporedoma zelenjavo (oz. sadje)?

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2008 21:33:24   
madasa
Jaz sem začela z zelenjavo in sem ji uvajala zjutraj. Po nekaj časa, ko pa je sprobala že večino zelenjave pa sem začela zjutraj z uvajanjem sadja, popoldan pa nadaljevala z zelenjavo in sedaj še dodajam k zelenjavi meso (zajca, piščanca, teletino).
tudi meni se zdi to prava umetn ost. Sploh ne vem kdaj bomo prišli do večerje:).
Eh , lačni že ne bodo a ne.
Lp

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2008 14:00:39   
jajula
naša user posted image  je mal čez 7m stara in ima samo 4obroke, tko da nam je P svetovala, da naj ima še vedno samo en sadni ali zelenjavni obrok, zjutraj in zvečer mleko in popoldne mlečno kašico, ker pač potrebuje toliko mleka. tko da trije obroki morajo biti mlečni (loh bi bil en med temi tudi jogurt ali skuta s sadjem, sam mi tega še nismo uvajal).

no mi uvajamo kar malo mešano, enkrat sadje, potem zelenjavo, potem spet drugo sadje..do mesa pa tud še nismo prišli, ampak vse novo uvajamo med dopoldanskim obrokom, da je ne bi krči ponoči matral.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2008 21:00:04   
inesc
Ja, tud midva uvajava samo dopoldan. TRenutno ima super prebavo in upam, da bo še naprej vse bp. Ravno zaradi dopoldanskega uvajanja ne vem kako bom prešla na popoldanski obrok. drugače imamo mi:

dojenje
dojenje
GH+dojenje
dojenje
dojenje
riževa kašica (narejena z vodo)
dojenje

GH pa itak popapa z velikim užitkom in odpira usteca kot majhen ptiček. Bom videla kako bo jutri, ko poizkusimo novo zelenjavo - bučke.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?