roberta
|
ulsi 25, mislim, da zelo preudarno in pametno razmišljaš in gotovo bo to za tvojega otroka zelo dobro vplivalo. sicer pa: jaz sem pri obeh otrocih uporabljala pralne plenice (štorkljine in racmanke), zato ti glede na izkušnje priporočam "zeleni racman - bambus" (http://www.pleniceracman.com/si/zeleni-racman-bambus-i262.shtml?tselimage=635#images). te plenice so zelo vpojne, zelo mehke (tudi po dolgotrajni uporabi) in zelo prilagodljive telesu - otroka v nikakršnem primeru ne ovirajo pri gibanju ali karkoli drugega. potrebovala boš še ene prekrivne glačke (http://www.pleniceracman.com/si/prekrivne-hlacke-racman-bombaz-mikropor-i104.shtml), pri čemer ti ne priporočam velikost S, ampak kar ene prekrivne hlačke velikost M in nato kasneje ene L. Te ni potrebno prati pogosto, ampak jih le posušiš in ponovno uporabiš naslednjič (ti bi jih lahko ob samo nočni uporabi prala recimo 1x tedensko). nato potrebuješ še plenično predlogo (to je tisto sloj, ki ga zavržeš po vsakokratni uporabi, ko se otrok pokaka - da ne pereš kakcev dol iz plenice, ampak jih skupaj z to predlogo preprosto odvržeš v stranišče - http://www.pleniceracman.com/si/plenicne-predloge-na-roli-i101.shtml (tele iz povezave priporočam pri otroku, ki že je drugo hrano in je kakec bolj kompakten, te predloge lahko sicer tudi pereš - jaz jih in se jih lahko uporabi tudi 5x iste, potem pa ko so že slabe, jih zavržeš), lahko pa kupiš tosamine (v rumeni škatli) - te priporočam zlasti, ko je otrok še majhen in se kakec kar "razlije naokoli" in so predloge od populina premajhne, da bi zajele cel kakec, pa je potem treba očistit kakec ročno; so pa tosamine res za 1x-no uporabo in kot sem rekla, nekoliko večje po površini kot od populina in zato v primeru kakcev bolj praktične). sicer je pa tako, da ponoči otroci bolj izjemoma kakajo - moji punci sta se v času plenic pokakali ponoči za na eno roko prste prešetet... vseeno bi pa dodala še to: zelo mi gre na živce, da nas, ki uporabljamo pralne plenice imenujejo za komplikatorje, mi pa samo želimo naredit nekaj dobrega za zdravje svojih otrok. tudi na račun nekoliko dela s pralnimi plenicami. potem pa poslušamo, češ kaj se gremo in to. običajno smo ravno mi, ki te plenice uporabljamo zelo simpl in ne kompliciramo ter nam ni težko kaj narediti za otroka tudi, če to zahteva od nas malce dela (tudi občasno ročno spriranje kakcev, če gre pač kakec preko pleničke (to sem že od dosti mamic videla le kremženje in: "joj, meni se pa to tako gnusi" - halo ženska, to je tvoj otrok! in običajno so ravno starši, ki pod nobenim pogojem ne bi uporabljali drugega kot plenice za 1x uporabo tisti, ki komplicirajo - kakšen voziček bojo imeli, kolk čevljev ima otrok, kakšne vse igrače mora otrok imeti, na katere vse tečaje bo mogel že ne vem kdaj hoditi, pa da otrok ja ne bo umazan, in da mu slučajno kak las postrani ne štrli itn. dejte se malo sprostiti ženske. in ne tako nevedno govoriti o stvareh, češ, da plenice za 1x uporabo niso škodljive, če pa že vrabci o tem čivkajo. če samo logično človek sam pri sebi pomisli - otrok ima vsaj 2 leti plenico s kemikalijami na riti. verjetno plenica ni suha po sama od sebe, čeprav jo otrok polula in pokaka, a ne? ne vem no... to me res pojezi. na eni strani "vse za otroka", po drugi strani je pa še nekaj tako običajnega kot pucanje ritke svoje otroka preveč. kot da je otrok lutka, ki jo kupimo v trgovini, brez napak seveda, in nato razstavimo na ogled vsem, ki jih to zanima.
|