Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
kolo na ročno bremzo ali torpedo 9.3.2009 17:12:55
|
|
|
|
livia
|
Naši 3 letnici bomo za rojstni dan kupili kolo - 12". Malo sem v dilemi, ker sem zapaljena za dva modela. Eden je GT Lola, drugi pa Schwinn Tigress. Prvi ima bremzi oz. zavori samo na roke, drugi pa eno na nogi (kontra, torpedo al kako se temu reče). Se pravi, ko zavrtiš nazaj pedalo v bistvu bremza. Sprobali smo GT Lolo, ker jo imajo v našem kraju, pa naša punca ne zna gonit, ker se ji nazaj vrti v prazno. Zdaj razmišljam, da bi kar schwinna naročila. Sicer sem jaz kot otrok vedno imela težave s temi bremzami na nogo, zato sem malo v dvomih. Kako se je to obneslo pri vas?
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 9.3.2009 17:16:06
|
|
|
|
rija
|
pri našem triletniku schwinn rula
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 9.3.2009 18:35:30
|
|
|
|
NinaŠ
|
Moja otroka pri 3 letih nista bila dovolj močna, da bi "ročno" bremzo tako močno stisnila, da bi se (hitro ali na bregu) ustavila , tudi prsti so se mi zdeli še za odtenek prekratki . Tako da jaz sem definitivno za nožno bremzo . Z njo bo tudi kaj hitro spoznala, da mora pedala vrteti naprej in ne nazaj
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 9.3.2009 19:12:27
|
|
|
|
Splišni
|
Če je kolo vsaj srednje dobro, potem je bremza na balanci dovolj mehka, da jo otrok lahko stsne. Pri nas se je pokazala za veliko boljo kot na pedalu. Smo imeli obe kolesi. Otrok lahko nastavi pedala v položaj za štart, poleg tega lahko bremza tudi tako, da ima noge dol, kar je pomembno takrat, ko se kaj ustraši in da avtomatično noge dol. Pa pozneje pri kakšnih gozdnih poteh navzdol, ko je že brez pomožnih koleščk, seveda. Scwin kolesa se meni zdijo absolutno pretežka za otroke. Nimam pojma, zakaj jih tako hvalijo in kupujejo. Meni se zdijo blazno štorasta, težka. Po naših izkušnjah obstajajo veliko boljša otroška kolesa za nižjo ceno. Jaz bi za 3-letnico kupila tega: http://www.trgoavto.si/index.php?page=izdelek&id=1612&item=103&grp=ostali&sklop=4&target=otroska_kolesa-ostali&media= Mi smo imeli podobnega v deški izvedbi in je res super kolo.
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 9.3.2009 19:24:50
|
|
|
|
Splišni
|
Evo našega 3-letnika na tem kolesu:
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 10.3.2009 8:24:17
|
|
|
|
NEVA-1
|
Katero kolo kupit, se boste odločili sami, povedat hočem, da na zčetku ne znajo prav poganjat, tudi naša-dva sta vrtela pedalo nazaj, ampak sta v parih dneh osvojila tehniko, imeli smo pa kolo na ročno "bremzo", bremzajo pa tako vsi s čevlji...
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 10.3.2009 8:45:51
|
|
|
|
potepinček
|
Naša je stara 6.let, pa na ročno bremzo še vedno zelo težko zabremza (premalo moči v roki), tako , da jaz predlagam nožno bremzo.
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 10.3.2009 8:47:35
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: potepinček Naša je stara 6.let, pa na ročno bremzo še vedno zelo težko zabremza (premalo moči v roki), tako , da jaz predlagam nožno bremzo. Vsako vsaj srednje dobro kolo ima bremze, prilagojene otroški roki. Je treba malo pogledta in probat.
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 10.3.2009 10:31:45
|
|
|
|
NEVA-1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: potepinček Naša je stara 6.let, pa na ročno bremzo še vedno zelo težko zabremza (premalo moči v roki), tako , da jaz predlagam nožno bremzo. Vsako vsaj srednje dobro kolo ima bremze, prilagojene otroški roki. Je treba malo pogledta in probat. Takoje, pa tudi prilagodit se da, saj jo lahko nastaviš, če je pretrda
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 9:59:39
|
|
|
|
PIRANJA
|
mi zna katera povedat, če obstaja kako kolo 12" ki bi imelo na balanci obe dve bremzici? Je to bolj minus ali plus, ker potem na nožnih pač ni bremzice??
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 10:02:35
|
|
|
|
livia
|
Piranja, kolesa GT imajo obe bremzi na balanci. Imajo jih v Cultu v Logatcu, če pa še kje pa ne vem. So pa ful lušna. Jaz sem se sicer odločla za Schwinna z nožno bremzo.
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 12:09:26
|
|
|
|
PIRANJA
|
Livija mi lahko razložiš zakaj si se tako odločila? Kje vidiš prednost nožne? Sem že vedela pa sem pozabila! Splišni, ali je pri tem kolesu ki si ga nalimala, tudi nožna zavora?
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 12:10:08
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA Splišni, ali je pri tem kolesu ki si ga nalimala, tudi nožna zavora? Ne, prednja in zadnja zavora sta na balanci. Drugače ti pa lako jaz povem še eno prednost, če ima pedalo za nazaj "prosti tek" (da ni torpedo zavore). Namreč ko otrok speljuje v rahel klanček, lahko pedalo naštima v položaj, da lahko spelje. Pri torpedu se tega ne da.
< Sporočilo je popravil Splišni -- 11.3.2009 12:11:26 >
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 12:23:37
|
|
|
|
PIRANJA
|
...potem se lahko potolažim, da si naš gavner kar sam pomaga pri speljevanju v klanec, ker se kar porine in zagoni, da kar dih jemljemo. Po kolesu se itak zvira kot na akrobatskem poligonu . Še vedno iščem argumente zakaj je torpedo priporočjiv? Ker je priporočljiv, dokler se otrok ne navadi kolesariti brez pomožnih koleščkov - vsaj tako so me podučili....
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 12:30:38
|
|
|
|
ninocka
|
Nas ima bremze na belanci. Jih je kar hitro pogruntal, ampak ustavlja se pa se zmeraj z nogami Pa najvecji uzitek mu je nazaj pedala vrtet . Mamo pa kolo Repsol Honda.
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 12:34:59
|
|
|
|
PIRANJA
|
Apak je pa pravi kolesar tale tvoj, Splišni! Se mi pa dozdeva, da tole kolo ni 12"? Sem zgrešila? Koliko je bil pa velik tale tvoj 3-letnik na sliki? Me je sam en firbec, ne mi zamerit!
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 12:37:16
|
|
|
|
PIRANJA
|
Ninocka sej v tem je čar, ker ta stari kompliciramo, zgori al spodi, mali pa udarijo uno varianto, čimprej zdrajsajmo čevlje, da se bodo imeli ta stari še kej za ment
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 12:44:26
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA Apak je pa pravi kolesar tale tvoj, Splišni! Se mi pa dozdeva, da tole kolo ni 12"? Sem zgrešila? Koliko je bil pa velik tale tvoj 3-letnik na sliki? Me je sam en firbec, ne mi zamerit! Je, je, 12-colsko kolo, podobno kot uno na sliki dekliško, samo da je deško. Takrat je bilo Esperia, zdaj so to kolesa Mascote, so nekaj firmo bekslali. Star je pa otrok dobra 3 leta na tej sliki. Koliko je bil velik, pa res nimam pojma.
< Sporočilo je popravil Splišni -- 11.3.2009 12:48:48 >
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 12:47:34
|
|
|
|
Splišni
|
No, zdaj sem videla, da niti Mascotte niso več, ampak Hurikane. Po moje je naslednjik tega našega kole zdaj takle:
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 12:50:48
|
|
|
|
Splišni
|
Evo, naslednjega smo imeli pa potem 16-colskega takega: To je tudi iz Trgoavta in je tudi ful super kolo.
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 11.3.2009 12:57:44
|
|
|
|
Splišni
|
Zdaj se nam pa ravno obeta nakup tega, a je pa že 20-colski:
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 12.3.2009 8:25:38
|
|
|
|
Shorty_
|
splišni samo ena opomba glede schwina obstajajo ALU ogrodja ki so za 20€ dražja ampak neprimerno lažja.
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 12.3.2009 8:34:15
|
|
|
|
PIRANJA
|
se mi zdi, da smo izgubili rdečo nit, vprašanje je bilo zastavljeno kolo na ročno bremzo ali torpedo.. Se mi pa še bolj zdi, da ALU ogrodje res obstaja, vendar ne za te 12" kolesa. Ko smo ga mi iskali, pa se moj kar dosti angažira okrog koles, ga žal nismo dobili.
|
|
|
|
RE: kolo na ročno bremzo ali torpedo 12.3.2009 10:38:47
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA se mi zdi, da smo izgubili rdečo nit, vprašanje je bilo zastavljeno kolo na ročno bremzo ali torpedo.. Se mi pa še bolj zdi, da ALU ogrodje res obstaja, vendar ne za te 12" kolesa. Ko smo ga mi iskali, pa se moj kar dosti angažira okrog koles, ga žal nismo dobili. Ja, O.K., jaz pač rada povem svoje izkušnje, ker smo se fajn zaj... glede 1. in 2. kolesa in bi pač rada pomagala, da se ne bi še kdo.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?