Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kolikoje zanesljiv UZ glede roka 15.10.2004 11:18:11
|
|
|
|
Teni_
|
Razlika je v tem, da se tedni nosečnosti štejejo od zadnje menstruacije dalje. Plod pa je lahko manjši in to se vidi na UZ, ker je pač spočet nekje 14. dni po menstruaciji(lahko prej ali kasneje). LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|
kolikoje zanesljiv UZ glede roka 15.10.2004 12:06:15
|
|
|
|
Abby
|
Saj na UZ se ta razlika upošteva. Meni so v knjižico napisali čisto nek x datum, verjetno od ene druge :nosecka:, ko sem pa G. opozorila na to, je pa šel po mojih datumih (pravih) gledat s koledarjem in z UZ in je ugotovil, da oboje kaže enako: 15t+1d. Pri vsem skupaj pa je me zbegalo to, da bi po tem izračunu moral biti 1. dan ZM v sredo, v resnici je bil pa v nedeljo.:zmeden2: Ko pa sem po prvem porodu vprašala, ali je prišlo mogoče do zastoja rasti, ker je v 36t UZ pokazal, da je že čez 2,5kg, rodila se je pa en dan čez rok z 2630g, je pa rekel, da te reči niso tako natančne. :zmeden2: :zmeden2:
|
|
|
|
kolikoje zanesljiv UZ glede roka 15.10.2004 12:32:28
|
|
|
|
dory
|
Veliko prebira dr.Pusenjaka pr sosedih, ker je zame eden najboljsih ginekologov...o PDP pa je napisal tole; TP se pri idealnem 28-dnevnem ciklu lahko izračunava tako, da se ZM prišteje 7 dni, nato pa odšteje 3 mesece in če je vmes še mesec februar, je treba prišteti še 2 dneva. Seveda je treba potem prišteti še celo leto. Čim ciklus odstopa od 28-dnevnega, je ponovno potrebno prišteti toliko dni, kolikor je ciklus daljši ali odšteti toliko dni, kolikor je ciklus krajši od 28-dnevnega. To je seveda kar zapleteno, zato raje TP izračunamo kar s pomočjo nosečostnega "kolobarčka", takega, ki ga občasno dodjo tudi k reviji Moj malček. Poleg tega vsaj 20% nosečnicam po ZM ne moremo izračunati TP, ker bodisi nimajo redne M ali pa UZ meritve ploda za več kot teden dni odstopajo od tega podatka že pred 20. tednom nosečnosti. Vznemirjanje okrog tega, kdo in kako vam določa termin poroda je torej povsem brez pomena, ker navsezadnje, ko boste prišli v porodnišnico, ginekolog še enkrat praveri vse skupaj in če je odgovoren, bo ugotovil pomembna odstopanja in temu prilagodil svoje ravnanje. v zvezi s potrebo po sproženju poroda, če boste tega prekoračili za več kot 10 dni. Ker pa večina nosečnic do takrat dobi popadke spontano , je vznemirjanje še toliko manj smiselno. Upam, da boste nasle kej uporabnega :)
|
|
|
|
kolikoje zanesljiv UZ glede roka 15.10.2004 12:59:51
|
|
|
|
niki5
|
Jaz sem imela pri prvem otroku določen rok po ZM 20.10., kar je za moje pojme bil pravi datum glede na to da vem kdaj smo ga naredili :ups:.. po UZ mi je pa prestavila na 30.10., rodila sem pa 29.10. Imel je pa znake prenošenosti.. po moje je bil prvi datum bolj pravilen, ampak porod kaže pa drugačno sliko.. kaj pa vem :ups:
|
|
|
|
kolikoje zanesljiv UZ glede roka 15.10.2004 13:03:09
|
|
|
|
niki5
|
še to sem pozabila.. po prvem porodu čutim vsako ovulacijo, tako da imam sedaj datum rok poroda(če upoštevam ovulacijo) pravilen datum.
|
|
|
|
kolikoje zanesljiv UZ glede roka 15.10.2004 21:26:11
|
|
|
|
Anja167
|
Kar se tiče tvojih tednov: prvi pregled kar natančno oceni, kdaj je bilo detece spočeto. Velikost 6.3 mm je kar primerna 6 tednom, tako da moraš po moje kar verjeti. Kasneje so napovedi bolj hecne. Meni so npr. UZ napovedovali vse od 29.7. do 16.8. No, potem smo se pa tako ali tako rodili prekmalu. :bravo: Je pa res malo zoprno, ker na začetku brskaš po internetu in je napisano za vsak dan posebej, kaj se razvije, ti pa ne veš točno, kje si. Mi smo kake 3 tedne ugotavljali, ali je prav tisti dan morda začel biti srček ... No, važno, da je bil. :sloncek:
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?