|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko za privat varstvo?
11.3.2006 17:57:23   
Anonimen
Malo sem prebirala starejše poste, ker sem tudi sama v fazi iskanja varstva za našo pupo. Odločili smo se za privat varstvo, v skupinici kjer se varujejo 3-4 otroci.

Malo sem brskala po postih, da se pripravim glede cene in naletela na cene, ki se gibljejo okoli 30 000, 35 000, 40 000 sit. Ko sem malo razmišljala, sem se vprašala PA kaj za vraga dobiš za to ceno? Recimo za 30 000 sit...Če da varuška svojo hrano jo to sigurno pride vsaj 5 000 na mesec...Potem so tu še vsi stroški - voda, elektrika,..In kaj potem ostane njej? Recimo 22 000 na mesec? In če ima tri otroke je to potem celih 66 000 na mesec...Sedaj pa mene res zanima kaj mamice pričakujete od takšnega varstva? Ali res nekje obstajajo varuške, ki varujejo otroke za takšen denar..Kaj potem počnejo z njimi, jih posadijo v kot in jim prižgejo tv? Drage mamice, mislim da morate res malo razmislit o tem kako malo cenite svoje varuške...Malo razmislite, če bi ve bile pripravljene varovati "tuje" otroke za takšen mizeren honorar..Ker varovanje otrok ni mačji kašelj..Jih je treba animirat, se z njimi ukvarjat..To bodo vzgojiteljice vedele najbolje povedat. Jaz imam eno samo pupo, pa sem zvečer vse izžeta...Le kako je potem varuškam, ki jih imajo 3 ali več...

Vem, vsaka mamica si želi, da bi bolj poceni skozi prišla. Denar je vedno problem...Ampak res mi ni jasno, zakaj imate denar za nove, drage avtomobiloe, ko pridemo pa na varstvo otrok, pa gledate na vsak tolar...

Jaz vem, da ne mislim zaupat otroka varuški za 30 jurjev. Rajši plačam več in vem, da se bo gospa/študentka/ženska z njim ukvarjala, ga imela rada ne pa da bo otrok v varstvu vegetiral v kakšnem kotu...
Res me zanima kako o tem razmišljate ve? Ali bi zaupale svojega otroka nekomu za 30 000, 35 000 user posted image user posted image ..IN KAJ POTEM OD TE OSEBE PRIČAKUJETE? Skoraj celodnevo animacijo..Ne vem no..
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko za privat varstvo?
11.3.2006 19:03:13   
taška30
Aninimna, kako si pa ti lahko tako sigurna, da pri varuškah velja pravilo: manj denarja, manj muzike? Kdo ti garantira, da bo ena, ki računa 80 tisoč, boljša varuška kot tista za 40 tisoč? Nihče ti tega ne garantira.
A misliš, da varuška sama sebe 'oceni' in si reče: no, jaz sem bolj lena, ne bom se veliko ukvarjala z otroki, bom pa zato računala manj. Al kako si ti predstavljaš?

Glej, saj jaz se strinjam, da so glede na delo, ki ga opravljajo (+hrana) sorazmerno zelo slabo plačane. Res! Ampak ne morem se strinjat, da višja cena garantira boljšo storitev. Vse je odvisno od varuške same, ne od denarja, ki ga zahteva.

Meni je varuška povedala ceno: 40 tisoč. Bila mi je zelo všeč in so mi jo priporočali. Kaj naj zdaj? Ji dam  80 tisoč, da se bo zato več ukvarjala z mojo kot z ostalimi? Ali naj poberem šila in kopita in grem iskat dražjo?!?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.3.2006 20:19:19   
Anonimen
Joj anonomen kakšen neumet post. Kar na kozlanje mi gre.
A zato, ker sem zadovoljna z varuško naj ji plačam celo premoženje. Veš, če bi bile predrage, bi se starši raje odločali za vrtec.
Sama imam user posted image  v privat varstvu, plačujem 40.000 sit, gospa pa ima 6 otrok, pomagata ji pa še hči in ena študentka. Jo vsi hvalijo in če hoče takšno plačilo, ji plačam kolikor reče. Moraš pa razlikovati ali je varstvo v "žabariji" ali pa kje v manjšem kraju.

Malo odpri oči in bodi malo bolj razgledana. user posted image  
Ma sej mi je kr žal, ker sem sploh kej napisala na tak blesav post. user posted image

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.3.2006 20:40:56   
Naja31
Ma kaj ti resno misliš?
Boš plačala več in potem pričakuješ, da bo zaradi tega s tvojim otrokom bolje in lepše ukvarjala?
A to pomeni, da bos prej zaupala varuški ki zahteva 80.000 SIT kot tisti, ki zahteva 40.000 sit?

Na tvojo odlocitev komu bos zaupala lastnega otroka morajo vplivati drugi dejavniki.
Mislim, da gre pri privat varstvu za zaupanje, ki pa nikakor ne sme biti odvisno od denarja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.3.2006 20:47:00   
Dejča
Tudi meni se zdi zelo neumno razmišljanje tele anonimne. Morda pa smo sami mnenja, da je boljše v privat varstvu, ker se otrokom bolj posvetijo user posted image . Če slišimo dobre reference o varuški, zakaj bi potem dvomili o tem? Ker računa le 30, 35, 40 jurjev? Ti najbrž tudi cote ne kupiš ali pa avta, ki je poceni, ker pač najbrž ne more biti kaj prida user posted image . Za svojo user posted image  se mi ne zdi škoda nobenega tolarja, toda tudi denarja ne tiskam ponoči, da bi ga lahko talala varuškam, ker so tako dobre, da si zaslužijo 100 jurjev za varstvo.
In še to - jaz tujih otrok še za več denarja ne bi pazila. Smo si pač različni ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2006 11:20:53   
Anonimen
Drage mamice,ste ze slisale za pregovor-malo denarja,malo muzike?Niso vse varuske slade,katere so poceni,jih je pa za prestet na prste ene roke..Ena varuska,ki ima 6 otrok in je za vse sama,pa ima ceno 40.000,je za en drek,oprostite izrazu...Zato jih ima toliko,da se ji splaca,ker ni vredna,da bi ji starsi dali 80.000,pa spusti ceno in je kar naenkrat iskana..Zakaj?Ker je poceni,samo zato..Jaz varujem 3 otroke,pa imam za enega 80.000,s tem,da imam se pomoc ene kolegice,ki je varuska,pa ne dobi sluzbe,,tako da sva 2 za tri otroke..In ko jaz kuham,je ona ves cas nadzorna nad otroci..Starsi vedo,kaj dobijo za to ceno in jo z veseljem placajo..Pridejo v hiso kadarkoli,zaradi mene nas lahko kontrolirajo,kadar zelijo..Slisala sem ze,da dolocene varuske prevzamejo otroke kar na vratih in nimas kaj hoditi notri..Se vam ne zdi to sumljivo??Pa to,da otrok joka,ko je treba zjutraj k njej??Seveda potem varuska rece,da ne bo mogla merkat takega otroka,ker se ne vklopi..Dobra varuska vklopi vsakega otroka in se mu prilagodi na njegov karakter,zato to otrok zacuti in ve,da je sprejet in sprejme tudi on..Pa da ne govorimo o tem,da kadijo v prostoru ,kjer se otroci cuvajo..Prekleto,mamice,ne cenite svojih otrok???Zamislite se malo,to dete je prislo na svet,da ga nekdo ljubi in ima rad,ne pa da dobi kr eno varusko,ki cuva samo zato,da malo pokasira..Vse slabo se bo obrnilo k vam nazaj kot bumerang,vedite to..Naj povem,da dobivam same male,prestrasene malcke,ki so ze imeli slabo izkusnjo in potem ga dobim jaz..In ko se otrok odpre,zacveti kot cvet,takrat se starsi zavedo,kaksno napako bi storili,ce bi vztrajali pri nesposobni varuski...lp

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2006 13:55:45   
Anonimen
no,pa se tole bi napisala...Dobra varuska uposteva zelje starsev..moji starsi pogosto izrazijo zeljo,kot je.da odvadim  otroka dude,ga naucim piti p kozarcu,odvaditi lulanja v plenicke...itd...To so povezave,ki jih kot varuska moras upostevati,kajti ce imam otroka od 7-17h,je vse na meni,doma gre itak samo se spat..Trej,potegnimo crto,kaj pravzaprav je dobra varuska...-je ljubeca,-je postena,-je zabavna-se ukvarja-ga uci-ga ima rada-sodeluje pri vzgoji-poslusa zelje starsev-se mu tudi individualno posveca-ga nahrani-ga previje-mu bere pravljice-ga poujcka in potolazi-mu brise solzice....verjetno sem se kaj pozabila...Dobra varuska je vasa zivljenska nalozba,kjer profitirate ali izgubite...Odlocitev pa je zgolj vasa!!!LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2006 16:20:42   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

1. Drage mamice,ste ze slisale za pregovor-malo denarja,malo muzike?Niso vse varuske slade,katere so poceni,jih je pa za prestet na prste ene roke.

2. Ena varuska,ki ima 6 otrok in je za vse sama,pa ima ceno 40.000,je za en drek,oprostite izrazu...Zato jih ima toliko,da se ji splaca,ker ni vredna,da bi ji starsi dali 80.000,pa spusti ceno in je kar naenkrat iskana..Zakaj?Ker je poceni,samo zato... Jaz varujem 3 otroke,pa imam za enega 80.000,s tem,da imam se pomoc ene kolegice,ki je varuska,pa ne dobi sluzbe,,tako da sva 2 za tri otroke..

3. Pa da ne govorimo o tem,da kadijo v prostoru ,kjer se otroci cuvajo.

1. Če si brala stare debate, si mogoče opazila, da imamo mi sicer varuško za malo denarja, ampak za veliko muzke user posted image

2. Ne meči vseh v isti koš. Bodi srečna, da ti sploh kdo plačuje tolk.

3. Moraš bit pa res čuden, da ne zavohaš, da otrok smrdi po cigaretah user posted image  

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.3.2006 16:26:10   
Anonimen
Draga Cotju,ti bi bila lahko vesela,ce bi jaz vzela tvojega otroka..Mamice mi z veseljem placajo,kdo ve,zakaj???

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.3.2006 17:04:29   
petrusata
Enostavno ne vem kdo tu komu dela reklamo?!

Konec koncev nimamo vsi 80 jurjev za varstvo enega otroka. Pa ne mi rečti, da otroci, ki so v varstvu varuške za 40 jurjev, česa prikrajšani. Odvadijo se vsega (dude, lulanja v plenice,...) ampak te stvari se morajo potem tudi vaditi doma, ker še najdražja varuška jih ne bo mogla odvaditi, če jaz otroka dobim domov in ga počim v plenice in mu v usta dam dudo. 
Še dobro, da obstajajo varuške, ki dajo za malo denarja tudi dosti muzike!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.3.2006 17:05:53   
makica
potolazi-mu brise solzice.

Zakaj pa pri taki popolnosti jim moraš brisati solzice. Saj če si tok fajn otroci sploh nimajo razloga da bi jokali pri tebi.

No v našem koncu je najdražja varuška za 35000. Zakaj so tok poceni ne vem, jih pa je tudi kar nekaj zelo dobrih. Verjetno tudi nimajo srca užemat starše, saj je 80000 SIT plača kakšnega delavca. Kako pa naj preživijo še z ostalimi stroški? Otroci vseeno radi hodijo k njim, kar je tudi pokazatelj da se dobro pri njih počutijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
12.3.2006 17:26:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.3.2006 18:48:10   
CatJa

Draga Cotju,ti bi bila lahko vesela,ce bi jaz vzela tvojega otroka..Mamice mi z veseljem placajo,kdo ve,zakaj???

Vidiš, lahko rečeva tudi obratno - ali si vredna te časti, da ti sploh zaupam svojega otroka. Glede na to, kako se propagiraš, bi se vprašala, ali ti ne gre zgolj za dober zaslužek.
Jaz naši popolnoma zaupam - za 3x manjši denar. In mislim, da ni na mestu, da na podlagi cene sodiš svojo konkurenco.

Pa če sem lahko še mal žleht, sem prepričana, da naša bolj obvlada osnove slovnice user posted image

John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.3.2006 18:59:55   
Anonimen
kokokokodak...rajsi se pejte z otroci ukvarjat,ko pa da tukaj nakladate..Bogi vasi mozje,da ne govorim o otrocih...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
12.3.2006 19:03:06   
Marogica

kokokokodak...rajsi se pejte z otroci ukvarjat,ko pa da tukaj nakladate..Bogi vasi mozje,da ne govorim o otrocih...

Kaj pa ti tu delaš?

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.3.2006 19:04:42   
CatJa
Uuuuuu, užaljenost. Pa si res potrdila svojo težko strokovnost user posted image  Kakšen zgled pa si svojim varovancem, če ne znaš parirat niti odraslim?

John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.3.2006 19:05:59   
varuske3
joj,tale tema pa buri duhove..Vsaka stran ima dve medalje..Verjamem,da je dobra varuska,mogoce ima samo drugacen,malo bolj energicen nacin izrazanja..Se pa itak vsaka mamica odloci,kaksno varstvo izbere za svojega otroka.Pa kaksne zmoznosti ima..Poznam eno,ki racuna 120.000 na otroka,pa ima vedno polno.Je res odlicna,ampak vozijo pa k njej sami bmw-ji..to pa tudi nekaj pove.Zakaj se tako razburjate?Mogoce je to napisala celo vasa varuska,ki si dviguje ceno,kdo ve?Dajmo,povejte raje,kako ste navelicane tega snega...LPuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.3.2006 19:09:03   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: varuske3

Verjamem,da je dobra varuska,mogoce ima samo drugacen,malo bolj energicen nacin izrazanja..

Svašta, pa kaj se ti zdaj že sama s sabo pogovarjaš, al kaj user posted image

John BEAUMONT

(odgovor članu varuske3)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.3.2006 19:18:34   
varuske3
Prosim?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.3.2006 19:28:28   
Gina
Koliko kdo računa je odvisno od veliko reči, predvsem pa od njegovega pogleda na denar in splošne situacije. Če gre npr. za upokojenko, ki ji je to dodatni vir zaslužka, pa ima veselje biti z otrokom, namesto da je sama, pa majčkeno si izboljša finančno situacijo, ali če gre npr. za študentko, ki še živi pri starših, pa pride otroka merkat iz istega razloga, ali pa npr. če je situacija taka, kot je bila pri nas, ko so imeli doma majhno kmetijo, pa so varovali svoje + še kakšnega tujega otroka za dodaten vir dohodka, potem se meni ne zdi, da mora biti plačilo sorazmerno celi plači. Naša dva sta se super počutila v takem varstvu. IN jaz ne pričakujem, da se bo varuška cel dan samo našemu posvečala, saj je osnovna stvar, ki jo učimo otrok, samostojnost in to, da se bo znal sam zaposlit, biti srečen tudi brez zabavanja odraslih, želim si bolj, da bi ga pocrkljala, ko bi to rabil in da bi poskrbela za varnost - vse to pa so na tisti kmetiji izpolnili, za zelo majhen denar. In to v frog townu. Poleg tega mi 80.000.- niti ne bi zmogli, pa če bi hoteli ali ne. Drugače pa je, če bi kdo hotel to početi izključno za profitno dejavnost. To se pa ne izplača niti pod razno. Cena bi bila previsoka. V tem pirmeru je boljše, da greš v vrtec delat, ki ga plačuje država v glavnem. pa ti ni treba ne kuhat, vse je prilagojeno otroku z opremo vred, pa še dopust si lahko vzameš, pa celo zboliš lahko.

Vidiš, iz zgoraj navedenih razlogov, so varuške še vedno poceni, ker jim to ni glavni vir dohodka. In vesela sem, da je tako, čeprav je naš v vrtcu in tam uživa. Ampak včasih pa le ponucam tudi kakšno varuško.....

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.3.2006 20:28:34   
Ines 00
L.p.

Ja, varstvo otrok je za mene najbolj pomembno, zato mislim, da cena nikakor ne mora bit odločujoča. Drugo kot drugo moj otrok je neprecenljiv.
Sem pa zasledila na internetu, da se v Sloveniji pojavljajo tudi podjetja, ki skrbijo za varuške. Kolko je meni znano je malo dražje vendar so izobražene.
Več poglejte na www.iopdoo.com
Drugače pa sem imela že eno študentko, ki je bila kar zanesliva samo problem je bil, ko ni imela vedno časa. mislim, da si zaslužijo punce najmanj 80.000 Sit na mesec.
Lepo se imejte.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.3.2006 20:30:17   
Ines 00
Vsekakor ni cena pomembna, pomembno je , da je prijazna in , da smo zadovolne. Res pa je, da smo vsi ljudje in morajo tudi one od nečesa živet.
Lep dan

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.3.2006 9:58:52   
bini
joj kakšne kozlarijeuser posted image ... tole o denarju...men se pa zdi, da tisti, ki računa 80 tisoč na mesec na otroka - na roke!!!  madonczasluži eno fajn inšpekcijo, da bo enkrat mal vrnu, ker to pa je hud biznis - s tem, da le redki zares zadostijo vsem kriterijem vrtca (kuhinja, čistoča do pikice...)...user posted image  računajte -  3 otroci so 240 tisoč -jaz z visoko izobrazbo ne zaslužim tolk, pa moram vse v dohodnino dat user posted image

mi imamo varuško, ki je ne zamenjam za noben denar... čeprav po mnenju mnogih je verjetno ženska čist zanič, saj računa samo 25.000 ... o ti groza??? take so cene pri nas... ampak prvič ko sem šla k njej (po priporočilu zadovoljnih kolegic) sem vedela da je to to... - pazi na 5 otrok in za moje pojme naš otrok pri njej dobi čisto vse glede na dejstva, ki pa so:
- otroci plezajo nanjo, tolk jo imajo radi
- otrok gre zjutraj vedno z veseljem tja
- navadila se je reda (lepo je, nima dude, redno spi, uboga in ne izsiljuje)
- ima družbo, ki ji pomeni ogromno... zelo veliko berejo knjigice, imajo zanimive didaktične igrače

gospa mi sama pove, da jih ima toliko zato, da se tudi med sabo zamotijo (meni osebno je to bistveno!!! da se tudi osamosvoji in znajde med sebi enakimi- čeprav še vedno ko sem prišla tja je bila med njimi in se igrala z njimi... malo že skuha zjutraj, potem pa dokonča med njihovo igro... vsi prostori so preprosti, ampak prilagojeni tako, da v 1 letu naša še ni pokasirala prave buške, pa je med bolj nerodnimi.. sigurno pa jih nima skoz na očeh, saj je tud jest nimam doma.. vendar pa otroci vedo kaj lahko in kaj ne, tako da vmes poseže le ko se res ne znajo zmenit med seboj...
tudi se gospa zaveda cen v ljubljani (tja do 80 tisoč), pa se ji zdi to čisto nerealno - za hrano se pač da za 5 majhnih želodčkov tud ceneje skozi pridt, poleg tega je to njej v užitek, je skromna, otroke obožuje in ni dobičkar... jaz ji vedno primaknem še malo zraven, vedno vprašam če bo kaj podražila in pa pogosto prinesem kaj sadja ali kaj podobnega - je vedno zelo hvaležna, ker vidi da sva tudi z možem zelo zadovoljna, da otroka sploh ne omenjam..

no, tole je blo za anonimne - nobeni od teh tukej ne bi mogla zaupat svojga otroka, če bi vedla da je tole pisala - vam je očitno prvi zaslužek in ne užitek ob otrocih user posted image

(odgovor članu Ines 00)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.3.2006 22:56:20   
Anonimen
Moje razmišljanje:

recimo, da vzgojiteljica v vrtcu, kjer ima 14 otrok, zasluži okoli 160.000 SIT. Če to delimo na otroka, ki jih ima v jaslicah 7, je to okoli 23.000 po otroku.

Ti pa za tri zaslužiš 240.000 čistega dohodka?user posted image

Ti ni nerodno to sploh napisat na ta forum? Meni osebno se zdi tvoje nakladanje izdajanje tvojega karakterja, ki je - očitno - blazno koristolovski.

In še to, če se že tako zelo posvečaš svojim varovancem - zakaj imaš potem tri??? Za takšen denar bi jaz zahtevala za svojega otroka CELO varuško in ne le 1/3!

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
30.3.2006 11:08:10   
Zarja2
Anonimna ti nimaš tukaj gor na ringaraji kaj iskat! Nisi pri sebi da mamicam težiš s takimi banalnostmi, kot da nimajo dovolj drugih skrbi. Počakaj da boš imela svoje otroke pa da te pol vidimo kakšne neumnosti boš otresala. Sploh ne veš kaj govoriš. Premisli malo preden blekneš!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?