tipka
|
Jaz ne bi mogla seksati z nekom, če bi vedela, da gre le za šport. V mladosti mogoče ja, zdaj pa ne več. Še v mladosti sem vedno čutila nekaj, zdaj mislim, da ni bila vedno zaljubljenost, čeprav sem takrat to mislila, ne bom več o sebi. Zelo dobra se mi zdi ugotovitev, da močne ženske ta človek ne bi mogel imeti ob sebi. Smo pri vprašanju, če je možen seks brez ljubezni. Kar realna se mi zdi trditev, da moški drugače funkcionirajo, da je to pri njih zelo možno in zelo pogosto, koliko ima pri tem opraviti družbeni vpliv in koliko narava, ne vem, a to zgleda tako je. Ne pravim, da zdaj vsi po vrsti varajo, a če ne bi bili prepričani, da se to ne dela, bi več moških kot žensk seksalo brez zaljubljenosti. Seks brez ljubezni za mene ne pride v poštev, zdelo bi se mi isto kot masturbacija, to pa lahko delam brez nezaželenih stranskih učinkov. Morda je to prepričanje, da se da seksati brez ljubezni, pogojeno z željo po potrditvi svoje ženskosti oz. moškosti, zaželjenosti, sprejetosti in ne toliko zaradi želje po užitku in orgazmu. To so pa že čustva, nihče ne more torej reči, da gre le za seks. Uh, paše pisat o teh zadevah, veliko stvari si med branjem in pisanjem razjasniš.
|