Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: sanasan mene pa zanima, predvsem mnenje učiteljic, kako zgleda pouk prvošolčkov, če jih je v razredu cca.23...imeli pa bodo učiteljico, vzgojiteljico in menda (specialno) pedagoginjo... pred vpisom je zgledalo, da bo komaj za 2 prva razreda, sedaj jih pa kar prepisujejo k nam ....no, saj to je dober znak, imamo super ravnateljico, pa zgleda učiteljice tudi 23 je relativno normalna, ne preveč ogromna cifra za razred v OŠ. Se da lepo delat - čerpav je to relativen pojem. Sem že delala res krasno z 28. otroki v razredu, ker so bili take sorte, da ni bilo vmes nikogar ekstra "problematičnega", če smem ta izraz uporabit. Sem pa že delala v razredu z 21. otroki, pa ni bilo otroka notri, ki ne bi rabil neko dodatno individualno pomoč v taki ali drugačni obliki, kar je pomenilo, da si se raztrgal, pa še kar niso funkcionirali zelo fajn, pa še domov si hodil ožet kot cunja. Število otrok ni vedno merilo, je ap gotovo lažje delati v razredu, kjer jih imaš manj - mislim več je verjetnosti, da se lahko posvečaš vsakemu posebej. Zakaj pa bodo imeli pedagoginjo v razredu? A si mislila samo posamezne ure bo prisotna pri enem izmed otrok ali si mislila, da imam kakšen od otrok spremljevalca? Ker v teh dveh primerih je ta človek notri samo zaradi tega otroka. Da bi pa bila praksa, da bi bil pedagog v razredu poleg dveh učiteljev, pa ni nikjer praksa, ker ministrstvo tega ne plačuje. se ravna po zakonu - in zakon govori, da sta v 1. razredu 2 učitelja - koliko ur je prisoten 2. učitelj v razredu je odvisno od števila otrok in od občine, koliko sofinancira zraven. V Lj recimo je 2. učitelj prisoten cel dan zraven.
|