|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko stane
24.5.2007 22:04:12   
Anonimen
otrok?
Mogoče neumno vprašanje, ampak mene zanima, koliko stane dojenček, 2-letni otrok, 5-letni otrok... na mesec? Pa brez vrtca in varstva me zanima.

Saj mogoče se zneski razlikujejo od meseca v mesec, v glavnem mene zanima, koliko so se stroški povečali, ko je prišel v vaše življenje še en družinski članuser posted image

Nočem izpasti neumno, samo bomo počasi zibali in se z bodočim očkom pripravljava tudi s finančne platiuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko stane
24.5.2007 22:13:28   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image joj to pa je odvisno tudi od tega kolko mu kupiš.ali mu kupiš pet majč ali deset.plenice seveda stanejo mleko če ga nimaš tudi ostalo pa je odvisno od tega kolko mu kupiš.npr..moj stane več kot midva z mojim.ker mu kupiva več vsega.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2007 22:15:02   
lelaval
Imam 3 otroke in, če povem po resnici, še nisem preračunavala, koliko stane vsak ali vsi trije mesečno. Niti koliko odštejem mesečno za: plenice, obleke, priboljške,....
Zavedam pa se, da ne malo. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2007 22:23:30   
Gina
To je že velikokrat prežvečena tema, sploh na forumu, ki se ukvarja s finančnim vidikom, ne vem kako je točno naslov, se mi ne da gledat. No, pogruntale smo že leto ali dve nazaj, da en otrok stane, če si zelo skromen vsaj 80.000.- bivših sit, s čimer se sama zelo strinjam. Šteti moraš vse stroške, ki ti jih otrok prinese, od tistih za voziček, avtosedež, flaške, stajico, kolo, rolerje, krožke, dopust poleti na morju, do tistih, da več pereš, da za tri otroke rabiš večje stanovanje, da jih okol furaš z avtom, da zato ne moreš z biciklom hodit, da razbiješ več kozarcev, pa rabiš več piskrov, jaz npr. perem posodo vsaj 10x na teden in perilo ravno tolikokrat če ne večkrat, pa ne me reči, da enako vode porabimo, kot en samski par, pa potem telefon,...ma ne ljubi se mi več, skratka, najmanj 330eur na mesec, če si zelo skromna...raje več.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2007 22:42:22   
Anonimen
Hvala za odgovoreuser posted image

No, predporodna panika, saj bo šlo nouser posted image
Otroku ne bo nič manjkalo, raje bom jaz mela kake čevlje al pa kavbojke manjuser posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.5.2007 22:56:09   
lin
Jaz ti lahko povem samo to, da ti na mesec na koncu ostane isto.
Preden sem zanosila, sva z možem imela vsak svojo plačo in živela sva doma pri starših pri katerih nam ni bilo treba nič prispevat pa še nobene položnice nisva plačevala.
Zdaj mava tudi dve plači,svoje stanovanje,sama kupujeva vse,sama plačujeva položnice in imava 3 letno punčko,ki ji prav nič nemanjka.
2 x na leto gremo na dopust, velikokrat gremo na pizo na kavo,....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.5.2007 14:50:56   
madela
Men pa se nekako ne zdi,da bi imela tako velike stroške! Saj mu ne kupim vsak mesec novega vozička in vseh ostalih potrebščin,ki jih otrok potrebuje.
Vsak mesec moram kupovati,samo tiste stvari,ki se obrabijo oziroma porabijo.Torej plenice,kozmetika,hrana.
Igrač in oblačil ter obutve pa tudi ne kupujem vsak mesec.
Pa ne me narobe razumet,imam tri otroke in imajo praktično vsega preveč,to sem rešila tako,da sem nekaj igrač začasno umaknila in je ostalo takoj postalo zanimivo.
Torej stroški niso majhni,je pa res,da kak mesec zapraviš ogromno,kak mesec pa samo za osnovne stvari,ki pa ne znesejo ne vem kako veliko!

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.5.2007 14:54:34   
ronja
hihi, gina, všeč mi je tvoj realni pogled na svetuser posted image - res je, treba je vse štet... No, ampak nekaj tega smo že nabavili, tako da lahko kasneje računam malo manj, a?user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.5.2007 15:18:10   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
....v glavnem mene zanima, koliko so se stroški povečali, ko je prišel v vaše življenje še en družinski član.

Nimam pojma. Se ne pozna. Če ni, sebi ne kupiš, kupiš njemu in si še vedno veliko bolj srečen, kot če bi kupil sebi.

Včasih sem gledal straše, ki so prišli v gostilno na kosilo in so morali prvo nahraniti otroka, sami pa so jedli hladno. Tega nisem razumel. Kako zadovoljen sem bil, da sem lahko jedel takoj (ker sem bil lačen user posted image ).
Danes prvo nahranim otročka in sploh se mi ne mudi jesti user posted image . Sploh ne občutiš teže čeprav se mi je prej pri drugih zdela velika.

Tako da brez strahu.

Otrok stane predvsem ljubezni in časa. Če tega imaš, bo dobro preskrbljen. In ne le en.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 25.5.2007 15:19:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.5.2007 17:45:37   
Enolla
S pridružujem Gini in Lin. Osebno nisem šla še nikoli preračunavat ampak ostane mi isto kot prej na koncu. Enostavno se ti prioritete spremenijo - recimo kar si prej dal v kofetkanje, daš zdej v  plenice itd.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.5.2007 19:18:18   
Anonimen
Hvala za odgovoreuser posted image

Ste me potolažiliuser posted image

Saj je v bistvu res, nikoli nimaš dovolj denarja, pa če maš 500€ plače al pa 2000€...

In res je, da se da preživet tudi z 500€, otroku nič ne manjka...

Hvala še enkratuser posted image

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko stane otrok
25.5.2007 21:12:32   
Anonimen
Odvisno od tega, koliko želiš biti moden in od tega, če si lahko kaj od opreme sposodiš.

Pa precej "prišparaš", ker ne utegneš porabiti financ za svoje kaprice user posted image  user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
25.5.2007 23:58:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
26.5.2007 0:18:05   
Gina
Ma ne vem, jaz nisem moderna, ker nimamo dovolj denarja za take hece, ne kupim si skoraj nič, ker si ne morem, otroci nosijo skoraj izključno ponošene, šenkane cunje, razen par konadov novih + čevlji, na pico ne gremo 1x na mesec, raje manjkrat, kaj drugega ven jest tudi ne, edino na kavo pa grem praktično vsak dan s kolegicami, pa jemo tudi kar fajn, sicer gledam na to, da je vse na sconto, ampak manjka nam hrane ne... tehnične robe ne kupujemo, največji strošek so nam telefonski pogovori...vendar...z manj kot 80.000.- bivših sit težko preživiš, pa ne glede na to, ali boš živel enega človeka z 80.000.- (ne zamerite bivšim sit, lažje mi je v njih razmišljat), ali dva človeka s 160.000.- (je kar težko, a ni res?), ali pa tri ljudi z 240.000.- in če grem tako naprej, je preživeti 5 ljudi s 400.000.- čisto enak strošek, kot preživeti dva s 160.000.- , samo ve se tega še ne zavedate, ker računate, kaj vse bi lahko s 400.000.- naredil en sam par= dva človeka sama, kar ni primerljivo s skrbjo za še ena in pol krat toliko ljudi! Pri vsej zavesti trdim, da otrok potrebuje minimalno 80.000.- na mesec, če si zelo skromen in nosiš šenkane cunje in imaš sposojen voziček in stajico....kljub vsemu rabiš avto, večje stanovanje, ne moreš živeti v eni sobici več in hoditi s trolo kar naprej, pa v končni fazi ga boš tudi s šolo poslal v ljubljano v cd nekaj gledat, pa na športni dan drsat, pa mogoče mu boš kdaj novo torbo kupil in ga v kak krožek poslal, pa stene mu boš prepleskal, pa mogoče ga boš kaj slikal, pa boš slike tudi razvil, pa na plin boš tudi zanj kuhal, pa papirja boš rabil mnogo več kot prej, pa vseh milion malenkosti, ki jih zdaj ne vidite...pa saj otrok niso samo cunjce pa plenice, pa hrana, pa vrtec, tisto niti polovica ni...matr pa ne mi rečt, da vse ostalo ni strošek...pa ne mi rečt, da ste vse vozke, pa stolčke, pa vse kar dobile! Je pa res, da mi nimamo nobene babice, ki bi nam dala kaj zelenjave, nas povabila na kosilo, nam počuvala otroke, nam plačala kurjavo (btw, mi moramo ogrevati malo več kot eno sobico, to je tudi velik strošek, ogromen) , nam dala kako sadiko, kupila otrokom jopico, hlače, voziček...vse je plačljivo izključno iz našega žepa...tako da stroški so drugačni za nekoga, ki mu je marsikaj prinešeno na pladnju iz te smeri. Ampak šteti je treba realne stroške, a ne.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.5.2007 6:50:12   
dory
kok stane otrok? predvsem kup sivih las in obrabljenih zivcev :)

jst sem preracunavala,ko sem bla noseca...se vid,da sem mela pol prevec cajta...se za nerojenega otroka sem zmetala vec kot pol bivsega miljona...zej pa tud ne sparam in tud ne preracunavam...pac kupm,ko kaj rabi,brez nadaljnega razmisljanja...ampak tle je treba stet tud kej druzga...prej sem zmetala ful kesa za razne zurke pa tko,k ga zej recimo namenjam otroku in njegovim (ne)potrebam :)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.5.2007 7:19:54   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Na mesec me stane en koš poljubčkov, en koš mirnih živcev, en koš neprespanih ur in polno srce ljubezni.
S finančnega vidika pa ni računice.

user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?