Gina
|
Ma ne vem, jaz nisem moderna, ker nimamo dovolj denarja za take hece, ne kupim si skoraj nič, ker si ne morem, otroci nosijo skoraj izključno ponošene, šenkane cunje, razen par konadov novih + čevlji, na pico ne gremo 1x na mesec, raje manjkrat, kaj drugega ven jest tudi ne, edino na kavo pa grem praktično vsak dan s kolegicami, pa jemo tudi kar fajn, sicer gledam na to, da je vse na sconto, ampak manjka nam hrane ne... tehnične robe ne kupujemo, največji strošek so nam telefonski pogovori...vendar...z manj kot 80.000.- bivših sit težko preživiš, pa ne glede na to, ali boš živel enega človeka z 80.000.- (ne zamerite bivšim sit, lažje mi je v njih razmišljat), ali dva človeka s 160.000.- (je kar težko, a ni res?), ali pa tri ljudi z 240.000.- in če grem tako naprej, je preživeti 5 ljudi s 400.000.- čisto enak strošek, kot preživeti dva s 160.000.- , samo ve se tega še ne zavedate, ker računate, kaj vse bi lahko s 400.000.- naredil en sam par= dva človeka sama, kar ni primerljivo s skrbjo za še ena in pol krat toliko ljudi! Pri vsej zavesti trdim, da otrok potrebuje minimalno 80.000.- na mesec, če si zelo skromen in nosiš šenkane cunje in imaš sposojen voziček in stajico....kljub vsemu rabiš avto, večje stanovanje, ne moreš živeti v eni sobici več in hoditi s trolo kar naprej, pa v končni fazi ga boš tudi s šolo poslal v ljubljano v cd nekaj gledat, pa na športni dan drsat, pa mogoče mu boš kdaj novo torbo kupil in ga v kak krožek poslal, pa stene mu boš prepleskal, pa mogoče ga boš kaj slikal, pa boš slike tudi razvil, pa na plin boš tudi zanj kuhal, pa papirja boš rabil mnogo več kot prej, pa vseh milion malenkosti, ki jih zdaj ne vidite...pa saj otrok niso samo cunjce pa plenice, pa hrana, pa vrtec, tisto niti polovica ni...matr pa ne mi rečt, da vse ostalo ni strošek...pa ne mi rečt, da ste vse vozke, pa stolčke, pa vse kar dobile! Je pa res, da mi nimamo nobene babice, ki bi nam dala kaj zelenjave, nas povabila na kosilo, nam počuvala otroke, nam plačala kurjavo (btw, mi moramo ogrevati malo več kot eno sobico, to je tudi velik strošek, ogromen) , nam dala kako sadiko, kupila otrokom jopico, hlače, voziček...vse je plačljivo izključno iz našega žepa...tako da stroški so drugačni za nekoga, ki mu je marsikaj prinešeno na pladnju iz te smeri. Ampak šteti je treba realne stroške, a ne.
|