vaney
|
Saj sploh ne vem, če sem na pravi temi, če nisem, me komot prestavite. Zdaj pa moje vprašanje; z možem se dogovarjava, kam bomo šli letos na dopust (morje). Imava 4 mesečnega . Malo si delava izračune, koliko bova rabila denarja za dopust in sem se pogovarjala s parimi kolegicami, kako zgleda dopust z majhnim otrokom, kaj potrebuješ in koliko jih dopust stane. Midva sva do sedaj hodila pač sama v apartmaje, za njih dala pribl. 200-300€ na teden, zraven pa sva porabila še pribl. 200-300€ (večerje, pijače, sladoledi, hrana, malenkosti...) in nisva imela nikoli občutka, da morava šparat. In dopust nikoli ni predstavljal problema, vedno sva imela že spomladi rezervirano in vplačano, do letos. Ko pa sem se pogovarjala s kolegicami, so prišle ven z nekimi bajnimi številkami. Ok, apartma oz. hotel pač plača vsak po svoje. Potem pa smo se začele pogovarjati, koliko si vzamejo še sabo (z 1-2 otroka), so omenjale 1000€ in več. Res, da vsak zapravlja po svojih zmožnostih, ampak a ni to malo veliko za en teden? Pravijo, da na dopustu pa res ne bodo šparale. No, saj to je super, ampak potem tak dopust stane čez 2000€. Jaz sem to povedala možu (bolje bi bilo, da nisem), ga je skoraj kap. Hec pa je zdaj v tem, da sva trenutno v rahli finančni stiski zaradi zaključka gradnje hiše in sva računala za dopust isti znesek kot vsa leta do zdaj. In mož je začel zdaj nekaj jamrat, da ne ve, kako bomo zdaj ta dopust sfolgali, ker je to z otrokom pač drag šport. In to on sklepa na podlagi drugih mnenj. Bolj kot mu govorim, da sploh ni nujno toliko zapravljat, bolj on pravi, da z manjhnim otrokom pa res ne bi rad gledal na vsak cent in da je v dvomih, če bi sploh šli, da bi raje samo kakšen dan. Ampak, saj to je isto sr..., če mene vprašate. Pa ne prideva nekako skupaj...rezervirat pa bi bilo počasi (oz. hitro) treba, ker bi šli junija, da ne bo prevelike gužve in vročine. Vsakič, ko omenim dopust in morje, on pravi ne vem, mogoče, bomo videli, letos ne bo zneslo, to nas bo letos predrago prišlo... In včeraj po dolgem debatiranju sva nekako prišla do tega, da gremo. On bi šel na Murter, jaz na Pag...pa saj glavno mi je, da sploh gremo. Ampak, danes pa, kot da se nisva nič dogovorila, on spet ne ve, če bi šli, če bo zneslo.... Zdaj me pa zanima, kako se vi uskladite, kam boste šli, za koliko časa, koliko € vzamete seboj, ali hrano kupujete tukaj ali na mestu dopusta, kaj si privoščite..., da vidim, če je res tak drag šport it z majhnim otrokom na morje. Joj, planiranje dopusta bi moralo biti veselje, ne pa pregovarjanje in preračunavanje po dolgem in počez...ampak zgleda, da brez tega (vsaj pri nas) ne gre. In še 1x, če sem kiksala temo, me prestavite. Hvala.