ronja
|
Uf, pojma nimam! Zjutraj imamo res "skupni čas" - vsaj punce, če je oči že zgodaj v službi, če ni, pa je navadno on z njima, ob vikendih pa se vsi 4je valjamo po postelji. Najini punci namreč dovolj zgodaj vstaneta, da si lahko privoščimo vsaj pol urno cartanje predno se preoblečemo in zrihtamo za v vrtec/službo. Se pa takrat ne igramo kaj dosti, bolj cartamo. Med delavniki je potem navadno tako, da ju pridem med 14:30 in 15:00 iskat, potem pa se počasi spravimo iz vrtca in če je lepo vreme in nam ni treba nikamor šibat, smo malo na igrišču - to je navadno nekje od po ure do uro (to štejem pod aktivno igro, ker navadno hočeta moje udejstvovanje ), potem gremo domov, se preoblečemo, gremo lulat, umijemo rokice, pojemo malico in potem odvisno od njiju in časa: kadar me rabita, se fliknemo vse tri na tla in kaj počnemo skup kakih 15min - 20 min., potem se izmuznem in vmes začnem pripravljta za kosilo ali pa sem z njima tam in zlagam perilo, onidve mi pa nosita čaj, itd... Včasih če sem zbita, pa si vzamem pet min. zase in grem na račko, recimo. Ko pride lubi, skuhava in se simultano malo z njima ukvarjava - pač: spiješ tisti čaj, ki ti ga skuhata (to je zdaj in), oblečeš kako pleničko punčkam,... velikokrat pa itak želita zraven kuhat. POjemo kosilo in nadaljevanje odvisno od dneva: v pon. on šiba na basket, potem pa jaz na plavanje, v tor. gremo v trgovino, v sredo preskočimo kosilo doma in gremo že prej k babi in midva na tečaj, ostale dni pa se po kosilu navadno malo počiva dol k njima, včasih skupaj, včasih izmenično. To ne pomeni, da se tam ves čas aktivno igrava z njima, samo da se vsi skup malo pocartamo, da se midva kaj pogovoriva, vmes pa še kaj narediva, kar pač moraš. Takrat beremo knjigice, previjava punčke, zadnje čase morava preoblačit barbike (zakaj ta suhica nosi tako zelo oprijete hlače??? ) Tisti res čas zanju je vedno, ko ju uspavam (lubi ju pa navadno večjidel pripravi na spanje - preobleče, itd...). Takrat Ronji povem pravljico, Lejlo pa podojim in to je tisto, kjer se mi zdi, da se čuti, da je "kvalitetno", da uporabim ta fensi izraz. Ob vikendih je odvisno, če kam gremo, je pa vsekakor več. Največ se z njima ukvajam ob petkih, ko je "naš dan" - da ne grem v službo: takrat imamo vedno kako aktivnost/obisk..., ki malo dlje traja pa tudi sicer je več časa zanju. Recimo danes smo šli gledat lutke na Prešerna, pa dedi je prišel, pa še k zdravnici sta šli. Jutri gremo v trgovino (to njima dogaja, ker gremo redko;), pa na obisk gremo, v sredo bomo pekle piškote, pa krasile smrekico, itd... Prav kockice pa res malo časa zlagam, se mi ne da . Veliko pa ustvarjamo skupaj. In kadar se sami zaigrata niti pod razno ne diram!