|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko prej obvestiti delodajalca- krajši del...
22.11.2006 21:26:47   
Ivi33
Imam vsega *pip* dovolj, zato sem se odločila, da vzamem možnost dela s krajšim del. časom zaradi starševsta, dokler ne bo mali imel 3 leta.

Koliko časa prej moram o tem obvestiti delodajalca? Koliko je minimum, ker mi gre res enkrat na jok, ko mi to delajo, drugič na smeh, ko ne vem če so čist normalni ...

A katera ve na pamet, da ne bom iskala po zakonodaji?

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši...
22.11.2006 21:52:36   
lutka
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/krajsiDelovniCas.asp 

tukaj ti vse piše, kako in kaj, kar se tiče krajšega delovnega časa.

Tudi sama ga koristim ( 5ur) , res je manjša plača ampak mi ni žal........bomo že kako user posted image user posted image

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Ivi33)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.11.2006 22:16:38   
ajat
Imam eno vprašanje na to temo.
Sicer sploh še ne delam na user posted image , vendar me vseeno zanima, če je možno, v kolikor ti delodajalec odobri, da delaš do otrokovega tretjega leta starosti samo 6 urni delavnik?

Kako to delodajalci kej odobravajo po vaših izkušnjah za administrativna dela?

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2006 22:20:15   
sazi
Izkušenj sicer nimam. Delodajalec pa ne da odobri, ker v bistvu ti mora omogočiti, če to dopušča narava dela (torej če ne delaš nič takega, pri čemer bi se porušil večji sistem zaradi nekaj ur manjka dnevno).
Ne vem pa, kako se dogovoriš, če je delodajalec odločno proti in ti začne polena pod noge metatuser posted image

(odgovor članu ajat)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2006 22:55:10   
žmož
Če sem prav razumela-ker sem samo na hitro preletela, začne veljati z 1.1.2007 da lahko uveljavljaš skrajšan del.čas do 6 leta starosti če imaš 2 otroka (do 6 leta starosti mlajšega)???! A je to možno? Bilo bi super, čeprav dvomim, da bi delodajalec delil to veselje z menoj takorekoč 5 let!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2006 0:05:23   
kofetek2010
žmož - imaš prav, naslednji teden nesem papirje na CSD in me prav zanima, če bom morala čez dober mesec na novo vlagat (imam tud 2 otroka) user posted image

(odgovor članu žmož)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2006 8:12:02   
Ivi33
Na spletni strani je navedeno vse, razen kako urediti z delodajalcem.
Res da je to pravica, vendar jo je potrebno tudi urediti s pogodbo. Saj je logično, da ne moreš prileteti k delodajalcu in mu reči, da od jutri začneš delati semo 4 ure. Ne zdi pa se mi logično, da čakam na odg. npr. 1 mesec, v katerem mi rečejo, da lahko začnem še čez 1 mesecuser posted image

Sem pa pogledala v Zakon o druž. razmerjih in tudi nič ne govori o tem, koliko naprej moraš obvestiti delodajalca. Bom morala kar našo kadrovsko vprašatiuser posted image  Vam sporočim odgovor.

Sicer pa mislim, da se splača izkoristiti tudi to prednost, ki jo omogoča država. Sama imam namen najprej dati vlogo za koriščenje do 3 leta, ko bo pa to preteklo, se bom pa še odločila ali dam na CSD novo vlogo in koristim še naprej - do 6 leta starosti mlajšega otroka.

Sem prišla do zaključka, da potrebujejo otroci starše, ki se jim lahko čim bolj posvetijo - časovno, ne pa vse nervozne mame, ki skačejo od živčnosti, ker so jih v službi user posted image .

Lep dan vsem...

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2006 9:36:37   
MAREC06
Ojla!

Mene pa zanima, če je starostna omejitev za večjega otroka, ko bo začel veljati nov zakon o možnosti koriščenja krajšega delavnika do otrokovega 3. leta starosti.
hvala

(odgovor članu Ivi33)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2006 12:59:14   
lutka
Kdaj moraš obvestit delodajalca o tvoji odločitvi je najbolje , da pokličeš vašo kadrovsko, ki ti bo razložila vse v zvezi s tem.

Jaz sem svojega delodajalca obvestila dva meseca prej ( sem napisala prošnjo, za skrajšan delovni čas), oni pa so mi poslali aneks k obstoječi pogodbi. Odločiš se lahko za ( 4, 5, 6...urni delovnik), manj kot štiri ure pa ne.

Mi pa pripadajo potni stroški, malica in regres, tako kot vsem ostalim.

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu MAREC06)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2006 13:22:18   
Ivi33
Sem vprašala kadrovsko - odgovor je bil: razumen rok - najmanj 15 dni.

S 1.1.07 pa se lahko uveljavlja pravica do krašega del. časa, če varuješ 2 otroka in MLAJŠI ni starejši od 6 let. Mislim, da ni starostne omejitve ...

iz spletne strani CSD Šiška:
...eden od staršev, ki neguje in varuje dva otroka, do dopolnjenega šestega leta starosti mlajšega otroka user posted image (ta pravica se začne uporabljati s 1. 1. 2007.)

LP

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2006 9:28:37   
Ivi33
Popravljam prejšnji odg. - rok za obvestitev je 30 dni prejuser posted image !!! in ne 15, kot mi je kadrovska na hitro zdrdrala prejšnjič.

(odgovor članu Ivi33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2006 22:25:50   
via_2
ja, Ivi33, rok za obvestitev delodajalca je 30 dni pred začetkom dela s skr.del.časom.

tudi sama bom izkoristila to pravico, delala bom 6 ur dnevno. delodajalcu sem napisala vlogo (ne prošnjo) za uveljavitev pravice do dela s skr.del. časom - lahko posredujem mušter, če rabiš. sedaj čakam na aneks k pogodbi o zaposlitvi, da grem lahko urediti formalnosti na CSD v zvezi s prispevki.

lahko pa to pravico uveljaviš KADARKOLI v obdobju do tretjega leta starosti (oz. šestega v primeru dveh otrok). jaz jo bom uveljavila takoj po izteku porodniške. se mi tudi ne ljubi dirkati z enega konca na drugega.
srečno

(odgovor članu Ivi33)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Kdaj ste rodile?

Kdaj ste rodile prvega in drugega otroka?

Oba na rok. (14%)

Oba čez rok. (24%)

Oba pred rokom. (28%)

Prvega pred, drugega po roku. (7%)

Prvega po, drugega pred rokom. (12%)

Enega na rok, drugega pred/po roku. (15%)

Število vseh glasov: 139

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!