Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši... 22.11.2006 21:52:36
|
|
|
|
lutka
|
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/krajsiDelovniCas.asp tukaj ti vse piše, kako in kaj, kar se tiče krajšega delovnega časa. Tudi sama ga koristim ( 5ur) , res je manjša plača ampak mi ni žal........bomo že kako lp
|
|
RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši... 22.11.2006 22:16:38
|
|
|
|
ajat
|
Imam eno vprašanje na to temo. Sicer sploh še ne delam na , vendar me vseeno zanima, če je možno, v kolikor ti delodajalec odobri, da delaš do otrokovega tretjega leta starosti samo 6 urni delavnik? Kako to delodajalci kej odobravajo po vaših izkušnjah za administrativna dela?
|
|
|
|
RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši... 22.11.2006 22:20:15
|
|
|
|
sazi
|
Izkušenj sicer nimam. Delodajalec pa ne da odobri, ker v bistvu ti mora omogočiti, če to dopušča narava dela (torej če ne delaš nič takega, pri čemer bi se porušil večji sistem zaradi nekaj ur manjka dnevno). Ne vem pa, kako se dogovoriš, če je delodajalec odločno proti in ti začne polena pod noge metat
|
|
|
|
RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši... 22.11.2006 22:55:10
|
|
|
|
žmož
|
Če sem prav razumela-ker sem samo na hitro preletela, začne veljati z 1.1.2007 da lahko uveljavljaš skrajšan del.čas do 6 leta starosti če imaš 2 otroka (do 6 leta starosti mlajšega)???! A je to možno? Bilo bi super, čeprav dvomim, da bi delodajalec delil to veselje z menoj takorekoč 5 let!
|
|
|
|
RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši... 23.11.2006 0:05:23
|
|
|
|
kofetek2010
|
žmož - imaš prav, naslednji teden nesem papirje na CSD in me prav zanima, če bom morala čez dober mesec na novo vlagat (imam tud 2 otroka)
|
|
|
|
RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši... 23.11.2006 8:12:02
|
|
|
|
Ivi33
|
Na spletni strani je navedeno vse, razen kako urediti z delodajalcem. Res da je to pravica, vendar jo je potrebno tudi urediti s pogodbo. Saj je logično, da ne moreš prileteti k delodajalcu in mu reči, da od jutri začneš delati semo 4 ure. Ne zdi pa se mi logično, da čakam na odg. npr. 1 mesec, v katerem mi rečejo, da lahko začnem še čez 1 mesec Sem pa pogledala v Zakon o druž. razmerjih in tudi nič ne govori o tem, koliko naprej moraš obvestiti delodajalca. Bom morala kar našo kadrovsko vprašati Vam sporočim odgovor. Sicer pa mislim, da se splača izkoristiti tudi to prednost, ki jo omogoča država. Sama imam namen najprej dati vlogo za koriščenje do 3 leta, ko bo pa to preteklo, se bom pa še odločila ali dam na CSD novo vlogo in koristim še naprej - do 6 leta starosti mlajšega otroka. Sem prišla do zaključka, da potrebujejo otroci starše, ki se jim lahko čim bolj posvetijo - časovno, ne pa vse nervozne mame, ki skačejo od živčnosti, ker so jih v službi . Lep dan vsem...
|
|
|
|
RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši... 23.11.2006 9:36:37
|
|
|
|
MAREC06
|
Ojla! Mene pa zanima, če je starostna omejitev za večjega otroka, ko bo začel veljati nov zakon o možnosti koriščenja krajšega delavnika do otrokovega 3. leta starosti. hvala
|
|
|
|
RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši... 23.11.2006 12:59:14
|
|
|
|
lutka
|
Kdaj moraš obvestit delodajalca o tvoji odločitvi je najbolje , da pokličeš vašo kadrovsko, ki ti bo razložila vse v zvezi s tem. Jaz sem svojega delodajalca obvestila dva meseca prej ( sem napisala prošnjo, za skrajšan delovni čas), oni pa so mi poslali aneks k obstoječi pogodbi. Odločiš se lahko za ( 4, 5, 6...urni delovnik), manj kot štiri ure pa ne. Mi pa pripadajo potni stroški, malica in regres, tako kot vsem ostalim. lp
|
|
RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši... 23.11.2006 13:22:18
|
|
|
|
Ivi33
|
Sem vprašala kadrovsko - odgovor je bil: razumen rok - najmanj 15 dni. S 1.1.07 pa se lahko uveljavlja pravica do krašega del. časa, če varuješ 2 otroka in MLAJŠI ni starejši od 6 let. Mislim, da ni starostne omejitve ... iz spletne strani CSD Šiška: ...eden od staršev, ki neguje in varuje dva otroka, do dopolnjenega šestega leta starosti mlajšega otroka (ta pravica se začne uporabljati s 1. 1. 2007.) LP
|
|
|
|
RE: koliko prej obvestiti delodajalca- krajši... 28.11.2006 9:28:37
|
|
|
|
Ivi33
|
Popravljam prejšnji odg. - rok za obvestitev je 30 dni prej !!! in ne 15, kot mi je kadrovska na hitro zdrdrala prejšnjič.
|
|
|
| Stran: [1] |
Kdaj ste rodile?Kdaj ste rodile prvega in drugega otroka?Oba na rok. (
14%)
Oba čez rok. (
24%)
Oba pred rokom. (
28%)
Prvega pred, drugega po roku. (
7%)
Prvega po, drugega pred rokom. (
12%)
Enega na rok, drugega pred/po roku. (
15%)
Število vseh glasov: 139Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!