Pikapolonica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ Jaz pa ne razumem, kako si štejete pod vaše izdatke, izdatke vaše firme ali s.p.ja. Meni je malo smešno, da si šteješ pod izdatek najemnino za avto, avto pa je prvotno namenjen dejavnosti, ki jo opravljaš. Z lahkoto. Če želimo ta avto imeti oz. uporabljati, ga moramo plačati. Prvotno je res namenjen za službeno uporabo, vendar ga imamo 24 ur na dan, torej ga uporabljamo tudi zasebno. Še zdaleč pa ni nujno, da se najemnina zanj plačuje od prometa. Torej je najemnina za avto v vsakem primeru naš strošek. Tako, kakor je ves promet naša plača. Če ne bi imeli tega avta, tudi ne bi bilo dohodka, kakršen je. Kaj pa od plače ostane, ko se poravnajo stroški, je pa že druga zgodba (a nisem tega nekje že razlagala?). Glej Kerensa, nič osebnega, si mi čist prijetna tule gor, samo ko se v nekaj zapičiš, trajbaš tisto do konca. Zame to ni tvoj strošek, ampak strošek tvojega s.p.ja. Oziroma moževega s.p.ja. Ti si razlagaš tole takole: recimo prometa imate mesečno recimo 3000€. In ti si to šteješ kot plačo. Plačo ki jo prinese mož domov. To je isto, kot bi recimo lastnik lokala s pijačo konec meseca računal - prometa imam recimo 5000€, od tega moram plačat 2500€ pijače, toka in ostalih kozlarij. Ampak še vedno bi trdil, da ima plače 5000€, stroškov pa še polovico tega. Ti si isto narediš v glavi - predpostavljam teh 3000€, potem ti je strošek najemnina za avto, kaj jaz vem 1000€, pa strošek ti je benz, ki znese 500€. PA registracije ne vem koliko že. In ti si te stroške šteješ v lastno gospodinjstvo. Kot bi recimo gostilničarjeva žena razlagala, da imajo pa doma na mesec strošek 2500€ samo pijače.