|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko plenic za enkratno uporabo???
24.2.2006 18:39:13   
soncicaT
Pozdravljene!

Ja, ubadam se s "problemom", saj ne vem, koliko plenič za enkratno uporabo kupit zaenkrat?!

Naprimer koliko paketov Pampers Newborn potrebujem recimo za 1 teden, koliko jih naj nesem zraven v Mb porodnišnico (tam dobimo namreč le eno ko se dete rodiuser posted image ).

Nimam občutka.

Pa seveda koliko navadnih tetra bombažnih ste nabavile...3 pakete po 10 ali manj ali več?

Hvala, lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko plenic za enkratno uporabo???
24.2.2006 18:55:39   
rija
Vse je odvisno od otročka: kako velik bo. Moj je bil majhen in smo enkico uporabljali cel mesec...tako da lari fari, da rabiš teh samo en paket. sploh če bo otrok majhen. POČAKAJ , potem pa pošlješ nekoga da ti jih kupi.

Če jih v porodnišnici ne dobiš, pa le kupi dva paketa. Mislim, sramota, da ti dajo ENO plenicouser posted image  Jaz sem rodila v Avstriji, pa ni bilo nikoli problema, pa četudi bi jih sto porabila, so sproti dopolnjevali zaloge plenic, ki so bile dostopne vsakomur. Pa še pogosto jih je treba menjat, ko ma dete tisti lepljivi kakec vsake po ure po riti namazanuser posted image
ŠE ENKRAT: SRAMOTA!

Bombažne pa je tudi odvisno: ali široko povijaš ali jih maš samo za brisat. Mi povijamo široko z enimi posebnimi hlačkami, ki jih damo na vrh oblačil in tako bombažnih plenic skoraj ne rabim, bi mi bilo ene 5 komadov čisto dovolj.

Skratka: počakaj, potem pa nateraj koga po nakupihuser posted image

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2006 19:02:15   
Katrin
Naša pikica je imela ob rojstvu 48 cm, tako da smo Pampers Newborn uporabljali kar dober mesec, če ne celo dva. Pred njenim rojstvom sem kupila 2 velika paketa.

Bombažnih plenic imam pa 30 in ni mi bilo žal, saj mi jih ni bilo treba prati tako pogosto. Odločitev je tvoja. Rabi se jih vedno (za vzglavje, za podiranje kupčkov, za v ležalnik, za brisanje, ...)

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2006 19:03:06   
natanklavdija
kupila sm 30 tetra plenic in pet povijalnih,pamperske pa kupi velik paket (90),najin jih že od rojtva porabi v približno 10 - 14 ih dneh.Lep pozdrav.

15 oktobra 2005,se bom spominjala celo življene,saj sem rodila čudovitega fantka po imenu NATAN

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.2.2006 21:08:58   
nelči
Glede tetra plenic, sem jih nabavila 30 kom in mi tudi ni žal, čeprav nisem rabila široko povijat, ker jih res potrebuješ povsod, tako kot pravi katrin. Kupila sem tudi 5 povijalnih, ampak jih nisem skoraj nič uporabljala. Vse je odvisno ali boš otročka morala široko povijat.

Glede pampersk je pa tudi odvisno od velikosti dojenčka. Jaz sem tudi rodila v MB porodn. in smo dobile 1 pleničko na dan. Ja, res sramota. Zato sem jaz tudi imela zraven svoje-newborn cca.10kom, če pa ti jih zmanjka, pa ti jih lahko kdo zraven prinese.

LP

(odgovor članu natanklavdija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2006 6:47:17   
Anonimen
zivjo
moj sinko je tehtal 3610 kg in sem kupila za prvič en velik paket newborn od pamperske. tetra plenice pa sem dobila zraven v paketu in jih je bilo ( mislim da jih je bilo, sem pozabila) 10 kom. če ga boš povijala na široko jih boš rabila toliko (mogoče malo več ). samo raje počakaj, da ti bodo povedali. dobiš jih pa povsod, tako da sploh ni panike.

še to sramota za porodnišnico, da ti da samo eno plenico, v ljublani smo jih vsak dan dobival, in tudi za ublečt smo dobi.user posted image

(odgovor članu soncicaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2006 7:27:56   
Marogica
Jaz plenic v naprej nisem kupovala, dokler nisem rodila, ravno zaradi tega, ker nisem vedela kako velik bo otrok. Nekaj ti jih prinesejo tudi obiski. Bombažne sploh nisem kupovala, ker sem jih vzela v paketu, kar je tudi zadostovalo.
Za v porodnišnico nisem pri prvem otroku vzela nobene, sem povijala kar z njihovimi, je šlo brez problema, pri ta drugem, ki pa je bil nedonošenček, so pa bile tudi Pampers New born prevelike, tako, da mi je mož prinesel najmanjše od Fixies, ker se z bombažnimi ni dajalo previjat zaradi majhnosti otroka.
Na tvojem mestu bi počakala.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2006 11:20:31   
pravljica
bombažnih imam nekaj čez 20 in 5 povijalnih...5 tednov sem ga povijala široko in jih je bilo čisto dovolj

new born sem kupila prej 1 mali paketek...po porodu sem dobila še 1 za darilo in to je bilo to...potem smo šaltali na večje, ker je že bil zjutraj večkrat moker in je patronažna predlagala večjo številko

v porodnišnici sem imela zraven svoje pamperske, pa sem potem razmišljala, zakaj user posted image  bi jih rabila, če je mali itak povit tudi 3 njihovimi bombažnimi, previjala sem ga tudi večkrat na dan...pa naj perejo, midva s tem nisva bila nič na slabšem

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.2.2006 13:00:30   
sarazan
Moja Sara se je rodila z 52 cm in s 3330g, iz porodnišnice sva odšli z 3060g. Jo široko povijam (ena plenica in povijalka čez plenico za enkratno uporabo).
Tetra plenic imam 30, pa bi jih bilo tudi 20 dovolj. Povijalnih plenic imam 10. Najprej sem jih imela samo 6, pa se je pri previjanju velikokrat možu polulala in smo jih hitro porabili user posted image ). Otroške stvari perem 1x na teden.

Plenice za enkratno uporabo uporabljam Fixies, cca 8 plenic na dan. Na začetku sem imela izključno najmanjše (2-5kg), pa se je nekje po 2 tednih izkazalo, da moram čez noč dajati tavečje (3-6kg), ker ji je lulanje prišlo čez (ponoči je namreč ne previjam, če ni veliko pokakana - se preveč zbudi, potem pa težko zaspi).

Tako, da presodi sama. Še vedno ti lahko kdo skoči v trgovino, če se izkaže, da imaš česa premalo. Partner bo tako ali tako na začetku 15 dni doma.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?