Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 Normalno je, da ne pojejo vsi dojenčki enake količine da bi bili siti, saj tudi na začetku, ko pijejo samo mleko, ne popijejo vsi enakih količin - eni spijejo še manj od priporočenega minimuma, drugi pa, kot npr. moj Nik , več od priporočenega maximuma. Jaz bi rekla, da na začetku uvajanja je normalno, da ga po obroku GH še podojiš oz. da dobi mleko, saj ne more kar od danes na jutri zamenjati GH za mleko. Po kakšnem mesecu uvajanja GH pa se po moje mleko lahko pri enem obroku GH že opusti, in sicer ne glede na to, koliko poje, saj bo sicer po vsakem obroku GH pričakoval še mleko. Če bo GH pojedel malo, bo pač prej lačen in bo naslednji obrok prej kot običajno. Sicer pa je najbolje, da se ravnaš po svojih občutkih in signalih, ki ti jih daje tvoj dojenček. Ti pa iz izkušenj moje sodelavke lahko povem, da se še kako navadijo oz. razvadijo mleka po vsakem obroku. Njej je bilo seveda najlažje jo še podojiti, ker je pojedla le par žličk, ampak tamala se je pa potem še pri 10 mesecih hotela nonstop dojit in je zavračala hrano po žlički. Ker je sodelavko zagrabila panika, kaj bo, ko bo šla v vrtec, ji po nasvetu pediatrinje ni več dala za dojit po obroku GH in z muko in to z veliko muko in po več kot 1 mesecu je mala začela jesti GH kot ta velika. Se kar podpišem pod tole. In to z 200 ml- to je men totalno traparija.To je glih tko, k eden rabi pol prašiča, da se naje, nekdo drug pa je sit po enem zrezku.Pa tistega, ki je pojedel le en zrezek ne siliš, da poje do pol prašiča, da bo sit.In to, da potem otroku dajete, dokler ne bo pojedel 200 ml-sej otroček sam pokaže, kdaj ima dosti.Naša nikoli ne poje niti blizu 200ml, maksimum do zdaj je bil 130. Pa ji , razen od začetka, ko je res pojedla par žličk, nikoli nisem ponujala še dojke potem. Sem ji jo pa kasneje, sprva včasih že po pol ure, zdej pa sva prišli do tega, da je lačna po cca 2 urah. Se strinjam s tem, da če nikoli ne dobi toliko GH, da se od nje naje, ker je vedno še mleko čez, da bo tako tudi ves čas ostalo. Sploh pri dojenih je najbrž tako. Ker jim le-to ne pomeni le hranjenja, pač pa tudi crkljanje.
|