|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko mleka pri 7-mesečnikih in količina hra...
18.7.2008 11:57:27   
smejčica
Dannnnnnnn,
no, tako. Tudi jaz imam problem, ki mi ne da miru. Pa da opišem podrobneje, zakaj sploh gre.
Konec novembra sem rodila pupiko, katera se je v porodni sobi normalno dojila. Ko pa sma prišli na oddelek, pa kot da ne bi več znala. Nato so nastali problemi. Sestre sem nenehno prosila za pomoč, a brez uspeha. Vsaka ko je prišla, je malečki dodajala glukozo in jo šopala z njo, da je zagrabla in se dojila. No, in ko je zagrabla, je sestra odšla, mala je spustila in spet smo tam. Nato sem probala z nastavki za dojenje in rezultati so se začeli kazat. Ko sma prišle domov, sem jo dobesedno silila z dojenjem in ko sma po enem tednu prišli na pregled, so ugotovili, da se mi je v enem tednu zredila za eno kilo, kar je absolutno preveč. Rekli so mi, naj dojim na štiri do pet ur in jaz sem jih poslušala, nakar so se začeli problemi. Mala mi je shujšala, po nekaj časa sva pristali na adaptiranem mleku. Nato se mi je spet preveč zredila .....no, iz napak se učimo. Pri naslednjem bom zagotovo delala drugače in ne bom upoštevala vseh nasvetov zdravnikov. Jih bom ziher malo prilagodila.
Tako, zdaj je punca stara prek 7 mesecev in lepo papa gosto hrano. Uvedli sva že večino zelenjave in sadja, meso, mlečne izdelke, gluten.... problem je, ker je mala pravi požeruh in bi jedla in jedla, ....mene pa je strah, da se spet preveč zredi. Baje bi naj še pri enem letu otroci popili okrog 500 ml mleka. Moja ga popije precej manj. Zjutraj okrog 90-120 ml, zvečer okrog 120-150 ml, ponoči pa kak kdaj redko 2 krat po 90 ml, običajno 1 krat, včasih spi celo noč. Skrbi me, da je to premalo. Drugače gledam, da dobi kar se da raznoliko, bogato in vitamisko prehrano, mleko pa je le mleko. Jedilnik zgleda nekako tako:
zjutraj mleko 90-120 ml(včasih tudi nalomljen kruheh noter), nato kakšno sadje 50-100 g nekje oziroma eno kavino šalčko :) (samo, ali s skuto, jogurtom, mlekom...), sledi kosilo nekje 1 krožnik (zelenjava, mesek, ...), nato dobi kakšen rižolino in te varjante spet okrog 50-100 goz. kavino šalčko in zvečer spet mleko 120-150ml(včasih dodam kakšen rižek ali grisek za zgostitev). Zdaj se že kakšen mesec, dva ponoči pogosto zbuja, drugače smo spali lepo. Zdaj se redko zgodi, da prespi noč. Ima dudico(za ponoči), ko je bila vročina sem ji ponoči dajala čaj (zdaj jo odvajam, ji ponudim vodo, pa je noče in očitno sploh ni žejna. Ona bi samo čaj, včasih še to ne pomaga, ji dam mleko in v večini primerov nato zaspi). Zobke imamo že 4, tako da zdaj ni za videt, da bi jo dajali. Podnevi ni nobenih problemov, je pridna, lepo napreduje, je zelo živahna bejba. :)
Ali popije dovolj mleka? Zakaj mislite se ponoči toliko zbuja(prej se ni)?
Prsim za kakšen komentar.....kako je pri vaših 7, 8 mesečnikih?

Uf, sem se razpisala. user posted image

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko mleka pri 7-mesečnikih in količina...
18.7.2008 12:13:59   
mateyka
smejčica, ni panike, res user posted image naša ni nikoli bla jedec mleka in je nekaj časa mela obdobje, ko ga je popila toliko kot tvoja. to lahko nadomestiš z mlečnimi izdelki čez dan. skuta, jogurt, sirček, gres, mlečne kašice (majo adaptivno mleko notri - naša je s tem dosti mleka not prinesla imho)..

in naša je spala ko bubica do 6-7 meseca in nato začela ponoči jest (en obrok). zdaj ga spet ne je, jo pa meša, ker bo shodila in bluzi (sedi, stoji v spanju) po pojstlici in sama sebe budi s tem. tako da, samo brez panike user posted image se bo še vse obrnilo na glavo pri enem letu user posted image user posted image

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.7.2008 15:38:41   
Tisana
Otroci se rodijo z zalogo železa, ki se ponavadi porabi v šestih mesecih. Potem ustrezne količine železa pridobivajo iz prehrane. Če dojenček dnevno ne spije vsaj 500 ml materinega mleka ali AM, bo zelo verjetno zaužil manj od dnevno priporočene količine železa, kar lahko škoduje njegovemu duševnemu in telesnemu razvoju. Še posebej pomembno je, da otrok do 1. leta starosti ne pije namesto materinega oz. adaptiranega mleka kravjega mleka, ker le-to vsebuje manj železa ali vitaminov kot mlečni nadomestek. Eneko velja za kozje in ovčje mleko. Lahko pa se ta mleka uporablja za npr. pripravo kosmičev, prav tako pa lahko otrok je npr. jogurte ali sir, ki se vpeljejo potem, ko otrok že sprejema prve okuse zelenjave in sadja. Pri tem je potrebno otroku dajati polnomastne izdelke, ker le-ti vsebujejo dovolj kalorij za ustrezno rast otroka.Med 6. mesecem in 1. letom starosti mora otrok prejemati od 500 do 800 ml materinega ali adaptiranega mleka.To je povzetek iz knjige Velika paparica za male papavčke, da ne boste mislile, da sem tok pametna kar tako user posted image Aja, pa še to. Ravno pred par dnevi sem bila pri dietetičarki (naša pikica ima alergijo na KM, tako da mi teh problemov nimamo user posted image ) in ona mi je povedala isto - materino ali AM do 1. leta starosti obvezno.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.7.2008 15:40:12   
Tisana
Pa še to. Če se otroček pogosteje zbuja ponoči, če hoče večkrat jesti, pomeni, da čez dan ostaja lačen. Ko sem gledala količine, ki jih poje tvoj, se mi vse skupaj ni zdelo ravno veliko. Vendar pa je vsak otrok individum zase in lahko da pač kakšen toliko manj potrebuje.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.7.2008 16:52:29   
sabina08
Tudi meni se to ne zdi veliko. Naš malček poje APT 180 (sta približno enake starosti), pa še to smo uvedli že nadaljevalno formulo (2). Poje pa tudi do 180ml goste kaše s sadjem, zelenjavo oz. mesom, karkoli že imamo, 1 skuta ali jogurt pa tudi ni dovolj. Ravno tako pa ne maramo vode in zdravih čajev, pač pa pijemo sadni Hipp in razredčene sokove (sem tudi jaz mislila, da ni žejen user posted image , pa je očitno že ves čas vedel, kaj je dobro). Glede spanja - ni sicer nujno, da se zbuja, ker poje premalo, vendar pa, če jo ponoči potolaži mleko, je tudi nekaj na tem. Potolažila te sicer ne bom, ker sem tudi sama včasih zbegana in se mi zdi, da naš miškec samo je, žal pa tudi jaz ne vem, koliko je "dovolj"... Verjetno odvisno od otročka. Meni so v P rekli, naj pričnem s kosilom nekje pri 7-ih mesecih, tako da imava tudi samo 2* APTuser posted image

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.7.2008 16:59:26   
scubadiver
Smejčica moja pupa je prav tako rojena konec novembra. Dojenje ni šlo, tako da je že skoraj od začetka na AM. Dobili smo napačne nasvete od naše patronažne in je mallčica prekomerno prodobivala na teži. Sedaj pridobiva sicer nekako v mejah normale, je pa še vedno pretežka. Ponoči se ne zbuja, če pa že, ji dam dudo in takoj spi naprej, tko da očitno ni lačna in ne žejna. Pije večinoma vodo ali nesladkan čaj - cca 400 ml na dan

Poje pa:
zajtrk 210 ml aptamila
kosilo: cca 200 ml zelenjave, kakšne kaše, meska, pač karkoli
malica: cca 200 ml sadja
večerja: 180 ml aptamila

čist toliko za primerjavo...

< Sporočilo je popravil scubadiver -- 18.7.2008 17:00:51 >

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.7.2008 17:00:29   
smejčica
Koliko pa ima kg?

Naša je velika okrog 75. cm in teška okrog 10 kg.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.7.2008 17:01:50   
scubadiver
IZVIRNO SPOROČILO: smejčica

Koliko pa ima kg?

Pri šestih mesecih je imela 68 cm in 9900 g user posted image

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.7.2008 17:04:55   
emaa
Nič se sekirat, če je lačna, ji daj, naša dva od 7,5 mesecev naprej nista hotela mleka več pit in ga še danes nočeta. Saj dobita dovolj drugih mlečnih izdelkov. Šteje pa tudi mleko, ki je v mlečnih kašicah (ja notri je že mleko, AM), skute, itd. Glede tega ali se preveč ali premalo redi, tvoja punčka je vedno bolj aktivna s tem raste potreba po hrani, z aktivnostjo pa se tudi kalorije porabijo (naša dva sta se veliko redila, pa sta vse zgunbila oz. se preoblikovala, ko sta začela malo bolj migat). 

(odgovor članu sabina08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.7.2008 18:39:24   
katee
Moj fantek je star 6,5 meseca in poje za zajtrk 180 ml AD mleka, za malico 1/2 nektarine, kakšno uro kasneje pa še 150 ml AD mleka. Nato poje par žličk zelenjavne kašice in spet 150 ml AD mleka, zvečer pa 180 - 210 ml AD mleka. Ponoči se mi zbudi in mu ponudim vodo in nato zaspi nazaj do jutra.

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.7.2008 19:15:42   
BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: smejčica

Pri tej višini pa to res ni nič pretirana teža.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.7.2008 22:14:14   
timoteja
Evo, punce, kolk nas je. Jaz sem rodila 16.12. deklico, ob rojstvu 51 cm in 3840. Pri 6 mesecih je imela 70 cm in 8500 . Glede prehrane smo na adaptiranem mleuku, obvezno zjutraj in zvečer ter običajno še enkrat ponoči. oz. proti jutru. Čez dan ima ponavadi 3 obroke na žličko, eden je sadni, eden je kakšna mlečna kašica, eden pa recimo kosilo, danes npr. rižota s pičšančjim mesom. Torejm , podobno kot ostale, le s kravjim mlekom še nismo začele tr z jugorti in skutkami, so nam rekli na posvetovalnici , da po osmem mesecu, takrat tudi več ne bom tako pazila na vsebnost jajc v posameznih izdelkih, Za piti ima najraje kakšno vodo, pije tudi navadno vodo, grenek čaj, v bistvu nobene stvari ne sladkam. Sicer smo zdravi, spodaj ima zunaj enkici, ravno danes pa sem zgoraj zagledala, da ji je prišla ven ena dvojkica, enkic še ni. Sicer pa je to naše dete takkkoooooo pridno, res, cuker, nezahtevna, dobrovoljna, brez joka in tako. Edino malo se kregava , ker je malo lenuščka, in ji obračanje in kotaljenje ne gre nič kaj, razen če mami pomaga, sicer pa se v posteljci ful obrača, dviguje ritko in se že poskuša plaziti. Tako , to smo mi, Lep večer vsem.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.7.2008 12:24:26   
martinka
Ojla,

Naša Ana se je rodila 12.1, teža 3170kg in velika 50cm. Pri šestih mesecih je imela 68cm in 7,5 kg. Obroki so pa:

Zajtrk: 210 ml Allernova
Malica: Sadno-mlečna kašica cca. 180 ml
Kosilo: Zelenjavno-mlečna kašica cca. 150 ml
Večerja: 210 ml Allernova

Do nedavno je še med kosilom in večerjo spila cca. 150 ml Allernove, sedaj pa sem začela opuščati, ker noče piti. Poje pa kako ji paše, včasih vse, včasih pa pusti, pa tudi vredu. Jo nič ne silim.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.7.2008 22:52:22   
petrcamg
Tudi jaz sem se spraševala, kakšne količine hrane so primerne za našega user posted image . Sicer vem, da se otrok od otroka razlikuje...
user posted image je star 7m in 10 dni, tehta pa malo čez 8 kg.

Obroki pa so:
zajtrk: Novalac 2 (150 ml)
malica: sadna kašica (180 ml)*
kosilo: zelenjava (190 ml)*
malica: mlečni riž oz. ostale mlečne zadeva (180 ml)
večerja: Novalac 2 (150 ml)

*količina pri malici in kosilu je merjena po kozarčkih ki jih prodajajo v trgovini, doma narejeno hrano dobi po občutku.  

Enkrat na noč se še zbudi,takrat poje AM 150 ml. Nekaj časa nazaj je že parkrat prespal celo noč, sedaj pa malo štrajka. Mi je patronažna rekla, da nočnega obroka ne potrebuje več, samo on se s tem zgleda ne strinjauser posted image .

Tekočine pa ne popije skoraj nič,, vendar me je zdravnica potolažila, da jo v bistvu dobi dovolj že z AMuser posted image . Probala sem mu dati že vse: navadno vodo, čaj, sok ... ko dobi flaško, cvili, vriska, maha z njo da vse špica naokoli, popije pa nič...

(odgovor članu martinka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?