smejčica
|
Dannnnnnnn, no, tako. Tudi jaz imam problem, ki mi ne da miru. Pa da opišem podrobneje, zakaj sploh gre. Konec novembra sem rodila pupiko, katera se je v porodni sobi normalno dojila. Ko pa sma prišli na oddelek, pa kot da ne bi več znala. Nato so nastali problemi. Sestre sem nenehno prosila za pomoč, a brez uspeha. Vsaka ko je prišla, je malečki dodajala glukozo in jo šopala z njo, da je zagrabla in se dojila. No, in ko je zagrabla, je sestra odšla, mala je spustila in spet smo tam. Nato sem probala z nastavki za dojenje in rezultati so se začeli kazat. Ko sma prišle domov, sem jo dobesedno silila z dojenjem in ko sma po enem tednu prišli na pregled, so ugotovili, da se mi je v enem tednu zredila za eno kilo, kar je absolutno preveč. Rekli so mi, naj dojim na štiri do pet ur in jaz sem jih poslušala, nakar so se začeli problemi. Mala mi je shujšala, po nekaj časa sva pristali na adaptiranem mleku. Nato se mi je spet preveč zredila .....no, iz napak se učimo. Pri naslednjem bom zagotovo delala drugače in ne bom upoštevala vseh nasvetov zdravnikov. Jih bom ziher malo prilagodila. Tako, zdaj je punca stara prek 7 mesecev in lepo papa gosto hrano. Uvedli sva že večino zelenjave in sadja, meso, mlečne izdelke, gluten.... problem je, ker je mala pravi požeruh in bi jedla in jedla, ....mene pa je strah, da se spet preveč zredi. Baje bi naj še pri enem letu otroci popili okrog 500 ml mleka. Moja ga popije precej manj. Zjutraj okrog 90-120 ml, zvečer okrog 120-150 ml, ponoči pa kak kdaj redko 2 krat po 90 ml, običajno 1 krat, včasih spi celo noč. Skrbi me, da je to premalo. Drugače gledam, da dobi kar se da raznoliko, bogato in vitamisko prehrano, mleko pa je le mleko. Jedilnik zgleda nekako tako: zjutraj mleko 90-120 ml(včasih tudi nalomljen kruheh noter), nato kakšno sadje 50-100 g nekje oziroma eno kavino šalčko :) (samo, ali s skuto, jogurtom, mlekom...), sledi kosilo nekje 1 krožnik (zelenjava, mesek, ...), nato dobi kakšen rižolino in te varjante spet okrog 50-100 goz. kavino šalčko in zvečer spet mleko 120-150ml(včasih dodam kakšen rižek ali grisek za zgostitev). Zdaj se že kakšen mesec, dva ponoči pogosto zbuja, drugače smo spali lepo. Zdaj se redko zgodi, da prespi noč. Ima dudico(za ponoči), ko je bila vročina sem ji ponoči dajala čaj (zdaj jo odvajam, ji ponudim vodo, pa je noče in očitno sploh ni žejna. Ona bi samo čaj, včasih še to ne pomaga, ji dam mleko in v večini primerov nato zaspi). Zobke imamo že 4, tako da zdaj ni za videt, da bi jo dajali. Podnevi ni nobenih problemov, je pridna, lepo napreduje, je zelo živahna bejba. :) Ali popije dovolj mleka? Zakaj mislite se ponoči toliko zbuja(prej se ni)? Prsim za kakšen komentar.....kako je pri vaših 7, 8 mesečnikih? Uf, sem se razpisala. Lp
|