|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko kašice prvič?
9.6.2009 13:57:08   
Katy78
Mene pa zanima, koliko ste dale vašemu dojenčku tiste ta prve zelenjavne ali sadne kašice? Par žličk, tako kot svetujejo, ali ste pustile, da so pojedli, kolikor so hoteli? Jaz bom zdaj te dni začela s korenčkovo kašico, pa ne vem, ali naj ga pustim, da poje kolikor želi ali ne. Pred kratkim sem mu zvečer začela dajat riževo kašico z AM po žlički in je ful lepo jedel, bil zelo navdušen in bi kar jedel in jedel. Sem ga potem ustavila nekje pri 100ml user posted image  in naprej ponudila še AM. Torej, naj pustim da poje kolikor hoče že takoj na začetku uvajanja?

Pa še to, tiste ki dajete dojenčkom AM. Koliko AM date potem po zelenjavni/sadni kašici? Če je npr. običajni obrok AM-ja 200ml, dojenček pa poje npr. 50ml korenčkove kašice - mu dam potem še 150ml AM ali tudi pustim, da popije kolikor hoče? Saj nočem komplicirat, ampak bojim se, da bo mali potem kar pil in pil še celo porcijo AM-ja čez kašico. Je namreč tak jedec, da se kar kadi za njim. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko kašice prvič?
9.6.2009 14:08:29   
vrtnica123
No naj ti povem da imamo tudi mi doma pravo jedko ampak midve sva si razporedile 5 obrokov takole-
Zjutraj- 180ml AM to je okoli 9 ure
ob 12-ih ima sadni obrok ( sadje plus piškot)
ob 15-ih 180 ml AM
18-ih- zelenjavna kašica 
20.30- zadnji obrok 180ml AM
Tako da jst ne dam po nobeni kašici več AM, ker se kašice več kot dovolj naje!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.6.2009 14:29:32   
Katy78
Koliko pa je stara in koliko ml kašice približno poje da se naje? Med 100 in 150ml? 

(odgovor članu vrtnica123)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.6.2009 15:12:24   
pipic
Daš 2-3 žličke

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2009 21:04:17   
vrtnica123
Jst ji nisem nikoli štopala po žličkah- pojedla je tolk kolk sem naredila- zdaj v ml ne vem kolk kašice- za primerjavo pa ti povem da pri sadni kašici poje 1 banano,1 jabolko in en piškot- in to zadostuje za obrok
Pa do sedaj ni bilo nobenih alergij. Tako da se lepo prepusti in uživaj v ker bolj ko boš razmišljala kolk česa moraš dat otroku po ml slabše bo- sj otrok ti itak sam naznani če ima dovolj ali premalo!
No nama je to prehranjevanje lepo steklo in nimava nobenih problemov- res pa je da so si otroci med sabo različni tako da jaz lahko govorim za našo 7 mesečnico!

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2009 21:10:00   
Anonimen
Cist po obcutku, kolikor je pojedla. Se mi zdi, da ni bila nit kaj prida navdusena nad vecjo kolicino.

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.6.2009 21:28:35   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Cist po obcutku, kolikor je pojedla. Se mi zdi, da ni bila nit kaj prida navdusena nad vecjo kolicino.

Se mi zdi, da noben dojenček ni pretirano navdušen nad prvimi žličkami gh, sploh pa dojeni otroci. Mi smo imeli kar težave in tudi sedaj ni nič bolj na volji za jesti (7,5 mes).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.6.2009 22:18:14   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Mene pa zanima, koliko ste dale vašemu dojenčku tiste ta prve zelenjavne ali sadne kašice?

1. in 2. dan par žličk, potem, pa kolikor je pač hotel.

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Pa še to, tiste ki dajete dojenčkom AM. Koliko AM date potem po zelenjavni/sadni kašici?

Če se ni povsem najedel (kar se nam še danes dogaja pri raznih zelenjavnih in mesno-zelenjavnih kašicah user posted image ), mu čez 15-30 minut ali pač, ko da sam signal, naredim 4-5 meric AM (sicer pa spije 7 meric).

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.6.2009 22:29:08   
onur
Če se ni povsem najedel (kar se nam še danes dogaja pri raznih zelenjavnih in mesno-zelenjavnih kašicah ), mu čez 15-30 minut ali pač, ko da sam signal, naredim 4-5 meric AM (sicer pa spije 7 meric).

mleko po obroku ukinjajte, vedno manj, ker drugače bo vedel, da itak dobi AM in kašic ne bo jedel. je pri meni isti problem, vendar pri sadju zaenkrat (trkam) in sem se odločila, da ji po enem oborku ne dam več mleka, je pa naslednji obrok dobila malo prej

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.6.2009 7:02:47   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Se mi zdi, da noben dojenček ni pretirano navdušen nad prvimi žličkami gh, sploh pa dojeni otroci. Mi smo imeli kar težave in tudi sedaj ni nič bolj na volji za jesti (7,5 mes).

Naš je bil polno dojen, pa je usta odpiral ko ptički, ko čakajo na črvičke. Sploh ni imel mere. Imamo pa zdaj po 2 mesecih prehranjevanja včasih male težave, saj ga vse drugo bolj zanima, ko žličkauser posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.6.2009 7:05:06   
katja_p
Midve sva na GH dobrih 14 dni. In je na začetku ful odpirala usta in htela jest, tako da sem ji dala toliko, kot je sama hotela.

Se pa tudi nam zdaj dogaja, da je vse okoli bolj zanimivo user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2009 22:37:54   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Če se ni povsem najedel (kar se nam še danes dogaja pri raznih zelenjavnih in mesno-zelenjavnih kašicah ), mu čez 15-30 minut ali pač, ko da sam signal, naredim 4-5 meric AM (sicer pa spije 7 meric).

mleko po obroku ukinjajte, vedno manj, ker drugače bo vedel, da itak dobi AM in kašic ne bo jedel. je pri meni isti problem, vendar pri sadju zaenkrat (trkam) in sem se odločila, da ji po enem oborku ne dam več mleka, je pa naslednji obrok dobila malo prej

Sem tudi jaz tako poskusila, pa se moj lump ne da. Ko mu dam zelenjavno kašo, se prične jok in stok...in kaj mi drugega preostane, kot da mu dam potem mleko, ko pa vendar joka od lakote? Pač, me vrti okrog prsta, ampak enkrat bo že bolje, se tolažim user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.6.2009 9:12:15   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Sem tudi jaz tako poskusila, pa se moj lump ne da. Ko mu dam zelenjavno kašo, se prične jok in stok...in kaj mi drugega preostane, kot da mu dam potem mleko, ko pa vendar joka od lakote? Pač, me vrti okrog prsta, ampak enkrat bo že bolje, se tolažim user posted image

Kaj pa če mu daš kako žličko mleka v zelenjavno kašo?

Neposredna povezava do sporočila: 13
11.6.2009 14:07:13   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Sem probala tudi to, pa je isti k*... user posted image Sicer je pa tako, da enkrat bo jedel zelejnavo, enkrat ne...

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?