|
RE: koliko govorijo vaši 2,5letniki 19.8.2011 13:42:59
|
|
|
|
ronja
|
Po moje je to zelo različno od otroka do otroka. Mojidve sta obe pozno začeli govorit - šele pri 2 letih kaj več, pri 18 mesecih nekateri že pravljice govorijo, mojidve pa obe par besed... NO, potem sta pa vse not prinesli (in še vedno čvekata za vse nazaj;). Ne se sekirat, vsak v svojem tempu. Pri 3 letih imaš tako pregled pri zdravnici in psihologinji, ki bosta gotovo ugotovili, če bo kaj narobe. Otroci nekateri napredujejo bolj enakomerno, eni pa bolj po stopničkah, jaz mam eno tako in eno tako, pa ni to nič narobe. Sicer sta obe moji pri 2 letih in pol govorili vse, razen pač R, tega Ronja še zdaj ne zna, pa je 4 leta stara, vendar se mi zdi, da ima še čas (uporablja L normalno in nekaj med L in R za R, tako da mislim, da ju loči, saj se tudi zelo razjezi, če se oči poheca in za njo ponovi besedo z L namesto z R, samo izgovolit ga ne zna pravilno;). Če ne, jo bomo pač preimenovali v Lonja;). Upam, da ne bo treba. Sicer pa non stop pričata, da se včasih kar spogledava in si rečeva "in midva sva tako komaj čakala, da začneta govorit???" Skloni, spreganja in dvojina jima pa niso problem, to se vsi čudijo, jaz pa sploh nisem vedela, da to naj ne bi bilo normalno, ker sta pač boe taki. Bogve, kak bo tretji...
|