Dashenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: kepa* Mene pa zanima (pa nočem biti pikra, ampak bom tudi sama dala malčka septembra v vrtec in imam kup skrbi), kako zmorete imeti otroka v vrtcu do 15ih, 16ih ali dlje? Mislim, zanima me v praksi, ker naš hodi spat okoli sedmih, torej bi mi ostale komaj tri ure, da jih preživim z njim. Katastrofa! Grozna mi je misel, da bi večino dneva preživel v neki ustanovi in ne v družini. Še enkrat poudarjam, da se zavedam, da drugače ne gre (zaradi obveznosti itd.), a grozljiva je misel, da nam otroke dejansko vzgajajo ustanove. In da imamo mi starši le malo stika z otrokom. Boli me misel, da hodimo v službo z osnovnim namenom, da lahko skrbimo za družino, a zaradi službe je družina pogosto na drugem mestu. Pač filozofiram, verjetno zato, ker se vedno bolj bojim septembra. Ja če bi hči hodila spat ob sedmim, potem bi bili popoldan res bolj malo skupaj, včasih le eno uro. Ker pa hodi spat ob desetih, ni večje krize, tudi če se vsi trije srečamo šele ob šestih. Zjutraj pa je tudi ne mečemo iz postelje ob šestih (ob šetih vstajam sama, da sem ob 7ih v služni, in grem potem po hči v varstvo, vendar pred 16 nikoli), mož pa hodi v službo ob pol devetih, tako da zaspanca spita skoraj do osmih. Če pa ji spanca primanjkuje, potem lahko v varstvu odspi toliko, kolikor ji paše in to kadar ji zapaše.
|