|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko časa so v vrtcu
9.8.2006 10:28:59   
Hanna M.
zanima me, koliko ur puščate otroke v vrtcu.
1.9. začnemo z uvajanjem po par uric, kako pa naprej? Računam, da bi jo vsaj prvi mesec hodila iskat babica nekje po kosilu, kasneje pa po spanju, tako, da bi bila v vrtcu od 8:30 do cca. 15 ure.
Jaz delam od 9-17, očka še dlje, zato se mi zdi da je toliko časa res ne moremo imeti v vrtcu.

hvala za odgovore in lep dan,

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko časa so v vrtcu
9.8.2006 10:34:14   
Anonimen
Tudi če je kdo cel dan doma, je ne hodimo iskat pred opoldanskim spancem. Tako da je v vrtcu nekje od 7.30 do 14.30 - 15.30, odvisno od turnusa tistih, ki jo hodijo iskat (ati, mama, ata).

(odgovor članu Hanna M.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.8.2006 11:07:37   
Anonimen
Tudi mi ne hodimo iskat pred spanjem. Drugi dan je v vrtcu zaspala takoj po kosilu in od takrat hodimo čedalje bolj pozno po njo, ker enostavno še spi in potem še v miru malica. Peljem jo takoj po sedmi uri. Po njo pa gremo od 14.30 ure naprej! Mislim, da bi bilo boljše, da jo takoj navadiš na spanje tam oz. postopoma če res ne bo šlo takoj v začetku.

(odgovor članu Hanna M.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.8.2006 11:12:18   
Baby
Od 6.30 do 15.00.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
9.8.2006 11:43:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hanna M.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.8.2006 13:48:56   
Anonimen
Mi smo uvajali približno 14 dni....vsakič malo dlje, tako da je v vrtcu mali prvič spal po 14 dneh.
Čeprav pridem domov iz službe okrog enih ali dveh, ga pustim v vrtcu, da se lepo naspi in ga pridem iskat ob 15h. Zjutraj ga pripeljem ob 7h.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.8.2006 15:14:48   
Anonimen
Pripeljemo ga med 7:00 in 7:30 čez leto, zdaj med 7:30 in 8:00, iskat pa ga pridemo med 15:10 in 16:00, razen občasno enkrat na teden med 16:20 in 17:00.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2006 19:29:58   
tosja
user posted image za uvajanje si vzamite čas, sploh če imate babico, ki pomaga. Mlajši ko je otrok bolj pomembno je da si vzameš čas za uvajanje, da spoznaš strokovni delavki (vzgojiteljici) v oddelku, da se pozanimaš o čimveč stvareh, kako poteka delo - od kdaj do kdaj je zajtrk, usmerjene dejavnosti, kosilo, počitek. Pomembno je da na začetku otroka ne pustiš predolgo. Sama boš presodila kdaj se boš lahko umaknila za kakšno urico, kdaj boš lahko ta čas podaljšala.
Če gre tvoj otrok v jasli potem je kar velika razlika kot če gre v vrtec. Namreč v uvajalnem mesecu septembru.
Vzami si čas, zaupaj vzgojiteljici (tvoj otrok bo to čutil), če te zanima še kaj se mi oglasi na privat.
lp, tosjauser posted image

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.8.2006 19:31:29   
tosja
Aja, pa še to. Po zakonu je lahko otrok v vrtcu največ 9 ur!

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2006 19:47:21   
Dashenka
O kakšnem zakonu pa govoriš?
Če se ne motim, je za več kot 9 ur le potrebno doplačati nadure. Včasih se zgodi, da staršem, ki nimajo servisa babic in so v resnih službah pač ne uspe prit po otroka prej kot v devetih urah.

Glede smiselnosti uvajanja, pa so mnenja tako staršev, kot strokovnjakov zelo deljena.
Po mnenju tistih, ki niso pristaši neskončnega uvajanja, je postopno uvajanje le mučenje otroka, ki mu vsak dan po nekaj minut ali ur podaljšuješ pričakovanje, kdaj bo šel domov. To je približno tako, kot bi tebi nekdo podaljševal šolsko uro od ene ure na osem ur, in počasi vsak dan po pol ure, ti pa bi čakala na šolski zvonec da pozvoni in da greš lahko domov.

Jaz svoje 8 mesečne hčerke v privatno varstvo nisem uvajala, ker naša varuška tega ne prakticira. Prvi dan sem jo tam pustila za 2-3 ure, potem me je poklicala po mobitelu in sporočila da je za prvi dan bilo dovolj, drugi dan je bila tam 5-6 ur (toliko da je vmes tudi spala), tretji dan pa sem šla v službo in je bil otrok tam do pol petih.
Jutranjega joka ni bilo nikoli, je bilo pa videti, da je potrebovala 2-3 tedne, da se je popolnoma navadila in postala "domača". Takrat je šele začela zjutraj veselo brudat in si prepevat v avtu, na poti v varstvo.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2006 19:51:50   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

Aja, pa še to. Po zakonu je lahko otrok v vrtcu največ 9 ur!

Lahko je dlje, samo moraš podpistai neko soglasje, vsaj tako so meni razložili!

Mi smo uvajali kakšen teden, ko sem delala je bil v vrtcu cca.od 7h-15h, sedaj je od 8h-14h!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2006 20:01:43   
tosja

Jaz svoje 8 mesečne hčerke v privatno varstvo nisem uvajala, ker naša varuška tega ne prakticira. Prvi dan sem jo tam pustila za 2-3 ure, potem me je poklicala po mobitelu in sporočila da je za prvi dan bilo dovolj, drugi dan je bila tam 5-6 ur
A ni to uvajanje???
Delam v vrtcu, tako da bom že vedela kako gre s temi 9 urami.
Se pa da dogovorit.
Mogoče pa imajo drugje drugače

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.8.2006 20:19:46   
Dashenka
Ne to zame ni uvajanje, kot se ga danes prakticira v vrtcih.

Danes v nekaterih LJ vrtcih (kako je v vseh seveda ne vem) zahtevajo, da so mamice prisotne ali v igralnicah, ali v garderobah, kot vidiš tudi sama po odgovorih, nekateri starši to prakticirajo tudi po več tednov.

Še vedno pa me zanima v katerem Zakonu piše, da otrok ne sme biti več kot 9 ur v vrtcu.
Tako, kot si namreč napisala, da se razumeti, da je puščanje otroka v vrtcu več kot 9 ur dnevno, prepovedano.

Nekaj popolnoma drugega pa so interni pravilniki, ki govorijo o tem, kaj si z mesčno položnico plačal, in kaj je ev. potrebno doplačati. To pa je nekaj popolnoma drugega, kot Zakon.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.8.2006 22:07:09   
kepa*
Mene pa zanima (pa nočem biti pikra, ampak bom tudi sama dala malčka septembra v vrtec in imam kup skrbi), kako zmorete imeti otroka v vrtcu do 15ih, 16ih ali dlje? Mislim, zanima me v praksi, ker naš hodi spat okoli sedmih, torej bi mi ostale komaj tri ure, da jih preživim z njim. Katastrofa! Grozna mi je misel, da bi večino dneva preživel v neki ustanovi in ne v družini.
Še enkrat poudarjam, da se zavedam, da drugače ne gre (zaradi obveznosti itd.), a grozljiva je misel, da nam otroke dejansko vzgajajo ustanove. In da imamo mi starši le malo stika z otrokom.
Boli me misel, da hodimo v službo z osnovnim namenom, da lahko skrbimo za družino, a zaradi službe je družina pogosto na drugem mestu.
Pač filozofiram, verjetno zato, ker se vedno bolj bojim septembra.

Letos pa bo!

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.8.2006 22:29:25   
Anonimen
Kepa*, vecinoma so delavniki po 8 ur vsak dan. Se pravi, da delas ali od 6h-15h ali pa od 8h-16h. In ce nimas nobene babice v istem kraju, ce so tudi stari starsi se v sluzbah, ce imata s partnerjem enak delavnik in se nihce ne more prilagajat..kako ga bos dvignila iz vrtca ob 14h? user posted image  

Mene je oci preljal v vrtec ob 8h in prisel iskat okoli pol stririh, ampak to zato, ker je bil sam svoj gospod. Mami je morala delat vsak dan po 8 ur, ce ne je imela minus. Ta starejso sestro je v vrtec vozila ze ob 6h. Do mojega 4. leta je babi se zivela v Lj in takrat me je tudi ona pogosto prisla iskat prej. Cel praznik je bil, ce si sel domov po kosilu. Ce je bila mami doma na studijskem dopustu, sem ponavadi ostala z njo doma ali pa me je prisla iskat po kosilu. In si bil cel car, ce ti ni blo treba it spat oz. pocivat in si pocakal starse na stolu ob mizi vzgojiteljic.

Ja, je zalostno, samo tako trenutno pac je. Clovek je lahko se vesel, da sploh lahko gre nekam v sluzbouser posted image

LP

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
11.8.2006 22:36:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
11.8.2006 23:41:41   
Olivija
enostavno, če nimaš babice in morata oba priti iz LJ v Kranj, potem greš lahko po otroka najbolj zgodaj ob 16:30. Ampak to samo, če greš res ob 15:30 iz službe, kar je danes redko. Vsak si pa tudi enostavno ne more privoščiti skrajšanega delovnika. Zagotovo pa tem staršem ni lahko.

Pri nas zaenkrat imamo prijazne babice in tamala ne bo tako dolgo v vrtcu, pa jaz bom ene pol leta na 6 urah, potem pa tudi nama ne bo več finančno zneslo user posted image , ker morava rešit najino stanovanjsko situacijo.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 11.8.2006 23:44:02 >

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.8.2006 7:55:28   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: kepa*

Mene pa zanima (pa nočem biti pikra, ampak bom tudi sama dala malčka septembra v vrtec in imam kup skrbi), kako zmorete imeti otroka v vrtcu do 15ih, 16ih ali dlje? Mislim, zanima me v praksi, ker naš hodi spat okoli sedmih, torej bi mi ostale komaj tri ure, da jih preživim z njim. Katastrofa! Grozna mi je misel, da bi večino dneva preživel v neki ustanovi in ne v družini.
Še enkrat poudarjam, da se zavedam, da drugače ne gre (zaradi obveznosti itd.), a grozljiva je misel, da nam otroke dejansko vzgajajo ustanove. In da imamo mi starši le malo stika z otrokom.
Boli me misel, da hodimo v službo z osnovnim namenom, da lahko skrbimo za družino, a zaradi službe je družina pogosto na drugem mestu.
Pač filozofiram, verjetno zato, ker se vedno bolj bojim septembra.

Ja če bi hči hodila spat ob sedmim, potem bi bili popoldan res bolj malo skupaj, včasih le eno uro.
Ker pa hodi spat ob desetih, ni večje krize, tudi če se vsi trije srečamo šele ob šestih.

Zjutraj pa je tudi ne mečemo iz postelje ob  šestih (ob šetih vstajam sama, da sem ob 7ih v služni, in grem potem po hči v varstvo, vendar pred 16 nikoli), mož pa hodi v službo ob pol devetih, tako da zaspanca spita skoraj do osmih.
Če pa ji spanca primanjkuje, potem lahko v varstvu odspi toliko, kolikor ji paše in to kadar ji zapaše.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.8.2006 8:10:07   
Marogica
Naša dva sta v vrtcu/jaslih od 8.ure pa nekje do 15. ure. Pa če sva prej doma ali ne. Se dostikrat zgodi, da mi ta starejši reče, zakaj sem prišla(ali moj mož) tako hitro po njega, on bo se še igral s prijateljčki.user posted image

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Katero ime za fantka?
milki

Katero ime vam je lepše?

Nikolaj (52%)

Teodor (48%)

Število vseh glasov: 348

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!