Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
koliko časa mora miniti da primejo antibiotiki?? 1.3.2008 12:28:32
|
|
|
|
aljuška
|
Ker mene takoooo grlo boli , da še sklonit se ne morem prav.itak da nisem ponoči niti spala, ker tudi kašljam zraven, zdravnica mi je predpisala Ospen ( začetek angine v kombinaciji z kašljem) ampak mene danes samo še bolj boli!! sem dala zdaj že 3 rundo antibiotika, a še ni učinka... Ne morem piti, jesti, obračati glave ne da bi me orank bolelo.Vsak požirek je taka muka , ko pa še kašljam..Traja pa od četrtka..kaj ne bi moglo it kej na bolje .Govorim malo,sem bolj tiho,..A lahko spijem lekadol zraven, če že antibotik jemjem? mah, šit no
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 12:34:36
|
|
|
|
Lejči
|
mogoče ti pa ospen ne prime in bi ti moral zdravnik dati drug antibiotik.mojemu se je ravno predkratkim to zgodilo, mu ospen ni nič pomagal, po zamenjavi ab je nato pomagal amoksiklav . po mojem bi bilo najboljše, da greš še enkrat do zdravnika.
|
|
|
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 12:37:01
|
|
|
|
brina_3
|
Se oglaša še ena,ki je že malce bolje kot ti. Meni so antibiotiki prijeli po 5 tabletu vendar sem zraven spila še 2 lekadola,ker sem imela visoko vročino. Proti kašlju vzemi kakšen panatus ali slezov sirup , za zmanjševanje bolečin in vročine pa lekadol Čim hitrejše okrevanje
|
|
|
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 12:44:13
|
|
|
|
African queen
|
Ja,Ospen ne prime tako hitro.Tudi meni prime šele po 5-6 tableti,sploh,ko je angina full huda.Včasih tudi priporočajo,da na začetku vzameš dve tableti naenkrat..
|
|
|
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 12:49:39
|
|
|
|
kaj@
|
meni običajno prime že 3 tbl,če imam angino.Na podlagi česa pa si dobila antibiotik-krvi,brisa...mogoče pa okužba sploh ni bakterijska,lahko je samo virus in v tem primeru ti antibiotik-katerikoli ne prime,čimprej se pozdravi
|
|
|
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 12:56:36
|
|
|
|
aljuška
|
jah, videla je obloge v grlu, ni pa vzela brisa..saj je rekla da če ne bo bolje, naj pridem nazaj..se ponavadi mi je Ospen vedno prijel, zdej pa bom še malo počakala, upam da mi prime..medtempa bom vzela še lekadol..in upam, d bom to noč kej spala
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 13:02:16
|
|
|
|
kaj@
|
na tvojem mestu bi vzela največ 3 lekadole na dan,pojedla še nekaj tbl.Ospena in če ne bi blo bolje šla k dr.,čez vikend tudi k dež.dr.
|
|
|
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 13:03:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni je ponavadi v pol dneva bolje.
|
|
|
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 13:05:26
|
|
|
|
eya
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaj@ meni običajno prime že 3 tbl,če imam angino.Na podlagi česa pa si dobila antibiotik-krvi,brisa...mogoče pa okužba sploh ni bakterijska,lahko je samo virus in v tem primeru ti antibiotik-katerikoli ne prime,čimprej se pozdravi Se strinjam.
|
|
|
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 14:37:21
|
|
|
|
aljuška
|
prejle sem pojedla 1 lekadol in mi je za malenkost bolje, po Ospenu pa ne?? saj tudi sama sumim, da je o viroza,samo ko pa tako boli in se me tako vztrajno drži ..Me je malce čudlo, da mi sploh brisa ni vzela,samo grlo je pogledala..Bom pa šla jutri k dežurnemu, če se še ne bo umirilo..
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 14:59:06
|
|
|
|
Jessy
|
IZVIRNO SPOROČILO: aljuška jah, videla je obloge v grlu, ni pa vzela brisa.. Nazadnje sem imela kar veliko oblog v grlu, pa zelo boleče grlo. Kljub temu sem šla dati kri, ki ni pokazala bakterijske okužbe. Zaradi oblog mi je naredila še bris, ki je krvni izvid samo še potrdil. Bila je virusna okužba. Ospen pa res bolj pozno prime - ta drugi ali tretji dan! Pa čim prej se pozdravi!
|
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 1.3.2008 20:05:57
|
|
|
|
dalin
|
Kolikor jaz vem,traja tri dni(72 ur),da antibiotik zagrabi.
|
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 2.3.2008 8:15:25
|
|
|
|
aljuška
|
sicer je danes malo bolje, ampak grlo pa ne popusti ( ma je bolj znosno kot včeraj ), sem pa vstrelila enga kozla že navse zgodaj ..sem požrla antibioik po štirih urah, ne po osmih..namesto ob 12h sem ga že ob 8h vzela, a bo glih tako vredu? a naj potem nadaljujem normalno na osem ur dalje? ma šit no, sem se zmedla, ker mam zvečer ob 20h za vzet, pa sem kar zjutraj vzela ob 8h..Jao meni
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 6.3.2008 15:00:24
|
|
|
|
aljuška
|
aaaaa...to kar sem imela sploh ni bila angina! grem danes k zobarju ( kao ok mi bo nardila 1 plombo ) in mi reče: kaj vas je kaj bolelo zadnje dni okrog ušesa??? jaz pa: ah, sem angino staknila ( kao ) in sem na antibiotikih ona pa meni da se mi je osmica ( modrostni ) od zadaj zagnojila in da sem fasala eno fejst močno infekcijo! juheejj! in mi jo je po hitrm postopku zdrla vem, ker je bilo vse gnilo..Ke škifo!! ben, saj mi antibiotiki ne bodo škodovali, ker bi jih po vsej verjetnosti itak dobila (mogoče glih ne ospen ), ampak saj se mi je zdelo čudno, kako me samo desna stran grla boli za pop , vse tja mimo bezglalk skoraj do ušesa ..In ko mi je pokazala zdrt zob sem si samo rekla: o marija božja, kaj to sem mela notri? Punce, nič heca z zobmi ,Jaz niti pomislila nisem da mi eno tako štalo naredi en samcat ( gnil ) zobček
|
RE: koliko časa mora miniti da primejo antibi... 6.3.2008 20:28:11
|
|
|
|
jakaracman
|
ZA ZOBARJA. za zdravnico.Splošni zdr so včasih res luzerji.Se spomnim gospoda, da ga je splošna zdravila za gnojno angino on pa je imel raka na grlu.Antibiotik je pa že fajn, če si imela vneto.Sam da je nehal bolet.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?