|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko časa še?
26.11.2005 9:09:27   
ninčka
Zdravo punce. Sm nova tuki, vedno le prebiram in najdem veliko nasvetov. Res lepo da si tkole pomagate. Midva mava tud veliko problemovuser posted image , za sabo 1,5 let poskušanja user posted image , HSG, spermiogram, mam PCO in čakam na laporoskopijo. Vsak mesec user posted image  ko prideuser posted image . Vse prjatlce okol mene so user posted image  skor v prvem šusu je ratal. Sm čist povožena. A je kera že zanosila kmalu po laparo? SM že čist obupana da mi ne bo ratal. Hvala za odgovore...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko časa še?
26.11.2005 9:20:33   
lana38
Ne obupat tako. Jaz sem prvič zanosila po HSG. Trudila pa sva se leto in pol. Zadj se drugič trudiva leto in tri mesece. Sicer sem zdaj imela zadnjo Muser posted image  26.10. in imam BT povišano že 17 dni. Upam, da je to user posted image . Testa še nisem naredila, ker ga ne bi rada delala prehitro. Če mi je uspelo, mi toktrat vsaj ni trebalo na nobeno preiskavo. Hvala Bogu! Tudi tebi bo uspelo boš videla, samo obupati ne smeš. user posted image

lana38

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.11.2005 9:25:47   
Taja79
Ninčka, ne se preveč obremenjevat! Enim pač uspe prej, enim kasneje. Verjemi, da to nič kaj dobro ne vpliva na tebe. Veliko je punc, ki so zanosile po laparoskopiji, saj ti pri tej operaciji uredijo stvari, ki so žal preprečevale, da bi postala user posted image . Bodi močna in se poskušaj čim manj obremenjevat.

Verjetno si zdaj misliš, da je to lahko rečt. Verjemi mi, da te še kako razumem! Midva se trudiva že 3 leta, pa še žal nisem zagledala user posted image . Ampak se nama je zdaj začel postopek preiskav, pa bomo videli, kje je problem. Verjemi mi, da zdravniki vedo, kaj delajo in da boš s to operacijo en korak bližje user posted image .

Ne obupat, vsem nam bo enkrat uspelo!!! user posted image user posted image user posted image  A je tako?

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.11.2005 9:33:15   
ninčka
Hvala punce za podporo, ne veste koliko to pomeni, se s prjatlcami ne upam pogovarjat o tem, ker če nimaš takih problemov težko razumeš. Lana, a si po HSG jemala kolifen? Koliko časa po HSG pa si zanosila? Jz sm mela HSG konc septembra pa so mi rekl da je verjetnost le 3 meseceuser posted image -so že skor mim, pol si pa spet na začetku. ja vem, ne se obremenjevat, samo ni lahko, vsak dan zvem za kakšno novouser posted image  pol me pa še kakšn fol provucira, ja kaj pa vi še čakate!!!! SM tkouser posted image  takrat, da bi vpila, da bi rada pa ne gre in nej mi dajo mir! A kej veste, kaj sledi po laporo?

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.11.2005 9:55:07   
Taja79
Spermiogram je bil ok? A je težava samo pri tebi? Ker če je tako, po mojem mnenju po laparoskopiji ne bi smelo biti težav. Moraš pa vedet, da psiha tudi naredi svoje. VEM pa, da je FFFUUUULLLL težko, da ne misliš na to!!!

Tudi midva sva podvržena tem izjavam "kaj še čakata", "zdaj pa še vama manjka ena bebica",... Imava svoje stanovanje, končan študij, sva poročena, imava dobre službe,... Ampak nama res ni v interesu drugim razlagat, zakaj še nimava user posted image . Moraš vedet, s kom se lahko o teh stvareh pogovarjaš, ker je dosti ljudi, ki si jim lahko s tem, ko jim poveš, le tema pogovora kamorkoli bo šel in s komerkoli se bo pogovarjal v smislu "a veš da onadva ne moreta imet otrok"... In to te lahko še bolj obremenjuje! Zato pa smo tu punce, ki prestajamo enako kot ti in te RAZUMEMO!!! Jaz na vprašanja o otroku odgovorim "vse ob svojem času" oz. da je to stvar najine odločitve, kdaj bova imela user posted image . In takoj zaključim pogovor o tem.

Verjemi mi, da boš tudi ti kmalu srečka user posted image ! Samo ne obupaj!!!

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.11.2005 10:08:33   
ninčka
Spermiogram je bi super, dr.Reš pa ne dela še nobene panike, kao klomifen pa user posted image , po laporoskopiji pa bomo vidl. Tud HSG ni bil porazen, je kazal samo mal manj razširjene jajcevode, nč tragičnega, pa ovulacije smo spremljal in je kazal da folikli so zreli, da počjo, pol pa ne vem kaj se zgodi. Tud spermiji so bli živi po odnosu 15 ur- ko sm šla na pregled. V maternici pa imam majhno pregrado. AMpak smuser posted image  k čist nč konkretnga ne pove, kaj in kako, pa pol lahko sam čakaš in čakaš... Hitim pa že proti 30user posted image letu. Kolk časa pa vidva delata na user posted image ? A sta že kere od teh pregledov dala čez? JA sej to maš čist prov, kaj jih briga, sej glih to je tist, k če komu poveš si tema pogovora ob vsaki prilki, k so vse kolegice vesele, da jim je tolk hitr ratal in se pol pohvaljo-lej unidvema pa ne rata že fulll časa. Katastrofa. Joj, ful vam hvala za odgovore in podporouser posted image , sm kr mal potolažena.

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2005 10:11:06   
ninčka
Lana jz tud upam, da si že srečkauser posted image , držim user posted image za user posted image . KAko pa gre tole merjenje BT? A uporabljaš kakšne Ovulacijske teste? No vse dobro, pa javi čimprejuser posted image .

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.11.2005 10:22:11   
Taja79
No vidiš, da ni nič takega, kar bi vama preprečevalo zanositev!!! Same dobre izvide sta dobila! Tako da je res možno, da pomembno vlogo igra psiha. Je kar veliko takih primerov.

Midva se trudiva na user posted image  že 3 leta!!! Pa sva si mislila, da ne bova prehitro hodila na preglede, saj bo ko bo. Ampak zdaj pa je že kar nekaj časa preteklo, pa sva se le odločila. Jaz sem imela dec 2004 UZ, kjer naj bi bilo vse ok. Naslednja stvar bo kontrola hormonov, ki me čaka čez kakšne 3 tedne (je vezana na določen dan ciklusa) in pa možev spermiogram. Moram v ponedeljek poklicat in naju naročit. Stara sem 26 let (jan. bom 27), zato sem se tudi žele zdaj odločila za pomoč zdravnikov, ker sem 1x že dobila feedback od prejšnjega gin, da sem še mlada in imam čas. Verjetno je to marsikateri znano.

Kako si prestala HSG? A te je kaj bolelo? Kam pa hodita na preiskave?

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.11.2005 10:55:25   
ninčka
JA na žalost te doktorji delajo tko počas, kokr da nebi vedl da si mi želimop user posted image  zdej in ne čez 5 let. No sej je prov da ne delata prehitr panike, ker je takoj problem v psihi. Joj, HSG je res bolel, sm ga mela v Postojni, sicer so vsi ful prjazni in te ful upoštevajo, tko da je mal lažje, te pomirijo, ampak postopek je bil zame boleč. To ti spustijo v jajcevode po cevki en kontrast in potem nardijo 2 slikce-maš izvid maternice in prehodnosti jajcevodov. Sicer sm takoj vstala po posegu in ko so nehal delat je blo kot da ni blo nč-nobenih bolečinuser posted image  ampak boli samo ko ti kontrast not spustijo-ene bolj ene manj, odvisno. Jz mam že tko mal manjšji prag bolečin, ampak ni panike, če bi to pomagal bi šla še enkrat, veš. Na preiskave pa hodiva k dr.Rešu v Dravlje, baje je full OK glede na Leonišče, ker se vsak ciklus neki odvija, to je res, ampak mene mot k nč konkretnega ne pove, pol ti pa prpele tako, da če ne bo gremo pa na umetnouser posted image  kot da je to kr tko by the way. Me vsakič kr mal šokira. Kam pa vidva hodta?

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.11.2005 11:06:11   
Taja79
Ja, za HSG sem slišala, da kar boli. Meni ga moja gin. ni omenila, tako da ne vem, če bom morala dat to skozi. Mogoče, če se bo izkazalo, da je slab spermiogram. Ne vem. Nočem vnaprej določat, ker upam, da bo prej uspelo.

Midva pa hodiva v MB. Sestre in gin. so zeeelllooo prijazni, ne vem pa, kakšni so v tej amb. za neplodnost. Čakalna doba v MB je nekje 4-5 mesecev, ampak mi ni jasno, da se tako dolgo čaka na spermiogram ?!?!?!? In zakaj se morava oba naročit, če še niso nobene preiskave za nama? če katera ve, kako je s tem, bi bila zelo hvaležna za odgovor.

Vama pa so po moje rekli za umetno če po lap.ne bo nič, ker je neplodnost pri vama nepojasnjena. Očitno je vse ok, samo prijet se noče user posted image  

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.11.2005 11:26:33   
ninčka
Lana pri nama je blo tko, da sva tud mogla it oba prvič, njemu so naredli spermiogram in na ekrančku smo vsi vidl plavalčke, tko da je rezultat takoj, men pa je naredu UZ in povedu da mam PCO. Od tuki naprej hodm sama na kliniko. Ampak midva sva čaka 3 tedneuser posted image na spermiogram. Ne vam kako da so v MB tako dolge čakalne dobe?? user posted image  Po mojem morta prvič oba na pregled vedno, da določjo med kero vrsto parov spadata, ker vaju bojo tam sprašval tud razne stvari kot so kolk let sta skup, ....

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.11.2005 12:01:58   
Taja79
Wow, ninčka, full si mi lepo to pojasnila. No, saj logično bi bilo, da greva oba, saj sva oba v tem noter user posted image . Bravo jaz!

Ja, jaz tudi nisem mogla verjet, da je taka čakalna doba. Moj pa dobi napotnico pri svojem zdravniku, ne? Ta napotnica mu mora očitno veljati 1 leto, da bo veljala do pregleda user posted image .

A potem pa kar takoj lahko vidiš na ekranu plavalčke? Jaz sem mislila, da sploh nič ne izveš, da pošljejo izvid h gin. in ti ona pove rezultat.

Kako pa je s tem: jaz se moram naročit na UZ k svoji gin., kar bo verjetno v roku 1 meseca. Misliš, da mi ga bodo v antisterilitetni potem še enkrat delali?

Vnaprej hvala za pomoč user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.11.2005 13:08:16   
ninčka
JA Taja, tvoj možek dobi napotnico pri osebnem zdravniku, naj kr reče da rabi za ta pregled in za eno leto, ti pa jo najbrž že imaš za eno leto. Ne vem, vsi res rezultat takoj zvejo, lahko pa da pošljejo k tvojmu ginekologu tud izvid-ene so mi tko rekle, pri meni niso, glede na to da mam za eno leto napotnico v ambulanti za neplodnost in mi vse napotnice in preglede dajo tuki, nč več ne hodm k svojmu g. dokler ne zanosiva. Tvoj bo mogu samo spermiogram narest-ni nč hudga, samo da izključijo da je problem v njemu tudi. Potem ti svetujejo odnose, če ima dobre plavalčke lahko user posted image vsak dan, drugač poa na dva do tri krat na teden. Sicer se temu izogibajo rajš in rečejo kolkr vama paše...ampak vseen je dobr vedet.UZ pa men delajo vsakič ko sm na pregledu enkrat morm pridt po odnosu v času ovulacije 15 ur, da vidjo čle so živi in kolk jih je, pa da spremljajo ovulacije in velikost foliklov. Sej te pregledi niso nč strašnega samo strah me je k user posted image  ni in ni....Je pa fino, da začneta s pregledi, vsaj upaš da bo prej...pa da se že začne neki odvijatuser posted image user posted image user posted image . Sej bomo kmaluuser posted image boš vidla, mogoče bova v kratkem obeuser posted image

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.11.2005 14:07:23   
roal
ninčka, tam maš pod mojo temo odgovor.
lp, pa ne se sekirat!
roal

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.11.2005 17:56:27   
lana38
Zanosila sem naslednji mesec po HSG. Na HSG sem bila 10.5.1996. Zanosila pa 12.6.1996. Sin je zdaj star že 8 let. Sem mislila, da bom morala še enkrat na kakšne preiskave pa izgleda, da mi ne bo treba. Klomifena nisem jedla, ker je bil izvid HSG OK. Nisem imela nobenih drugih težav, razen zanosila nisem. Mogoče je bila tudi psiha kaj kriva, kaj pa vemuser posted image

lana38

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.11.2005 18:06:53   
lana38
ninčka!
Pojdi na Upamo skupaj, tema BT-zanima me vse, tam smo se včeraj in danes razpisale o BT. Našla boš vse, kar te zanima o BT.user posted image

lana38

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.11.2005 18:49:51   
Taja79
Ninčka, a ti mogoče veš, kako je s tem, če bi moj šel kam drugam na spermiogram? Npr. v LJ? Baje se tam čaka le 3 tedne, v MB pa 4-5 mesecev?!?!?!? Al kak je s tem? JOOJJJJ, sem že čist zmešana!

Če se odločiva, da gre delat spermiogram v LJ, gre tja z napotnico svojega zdravnika (seveda se prej naroči), dobi izvid in kaj potem? Se takrat tudi z obema pogovorijo? Ali bo to potrebno še v MB?

Hvala za odg.! Ampak mi g. ni o tem nič povedala...user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.11.2005 0:42:53   
ninčka
Pokliči št. 01 5106-800 to je v Lj klinika za neplodnost Dravlje in se zmeni, datum dobiš skor takoj. Oba prideta izvide dobita takoj, ostalo naprej pa lahko urejata v MB. Tko je še najbolš, da čimprej začneš, ane?user posted image user posted image . Nč se sekirat, vse bo OK. Kr vpraš če te kej zanima...

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.11.2005 9:03:19   
emaa
taja s spermiogrami je tako, dela ga lahko kjerkoli, če pa je kaj narobe in bo treba na IVF potem pa moraš naredit spermiogram, kjer te zdravijo. Od mojega spermiogram je bil super (pri Rešu), pa ga je moral ravno tako ponovit v Leonišču, za oddajo dokumentacije za IVF. Aja izvidov pa nisva dobila, jih dajo direkt v kartoteko (mojo) in jih bova zvedla šele naslednji teden, spermiogram je bil pa 18.10., pa veš kolk so moški živčni, da ni zdej vmes blo kaj narobe. Pr Rešu je super, ko izvide takoj vidiš.

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?