lorelei
|
POzdravljene, punce! Tudi mi smo imeli take težave s prvim, a so minile, ko sem začela s ščetko "žagati". To izgleda tako, da sem mu ščetkala zobe, zraven pa govorila: Žiga žaga, žiga, žag - hitro črvičke ven pobrat! Glej ga - žiga žaga žag, sem ga že prijela za vrat! No, potem pa sem se delala, da sem ven iz ustk pobrala majhnega črvička in ga vrgla hitro v lumivalnik. Seveda je to zaleglo le malo časa. Ko je bil malo večji (2,5 leti) sem mu prebrala knjigo o Zobovilki. Tudi to je nekaj časa zaleglo. Zdaj pa stoji na pručki in si 5 minut sam ščetka zobke, potem pa mu jih še jaz , pod pretvezo, da moram še kotičke očistit, ker do njih lahko pridemo samo starši. Potem pa skupaj v ogledalu pogledava, kakšni biserčki so njegovi zobje. Pokaževa jih še očku, in sploh naredimo iz vsega en velik pomp. No, imam pa še enega nadobudneža, ki je star malo čez leto, pa nič kaj ne uživa pri čiščenju zob. Navadno mu zraven pojem, da se malo zamoti, ščetka je letalo, ki gre v garažo, ptiček, ki eti v gnezdo itd.... vse skušam preko igre, ker drugače ne gre. Je pa res da ti obredi pri nas kar trajajo. Tako pač je,bo že minilo. Upam, da sem kaj pomagala. LP, Lorelei
|