Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
ko ti ne odstranijo jajcevoda IMN 31.1.2012 10:51:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene, nikjer na spletu nisem zasledila, pogovora oz. izkušnje, ponovne zanositve po IMN, če ti jajcevoda niso odstranili. Povsod naletim le na literaturo, da je možno, da se ti IMN ponovi v tem jajcevodu (verjetnost naj bi bila 30%). Upam, da bo to prvi forum, na katerem bodo mamice ali bodoče mamice potrdile ali zavrgle možnost normalne zanositve s takšnim jajcevodom. Namreč, junija 2011 sem imela IMN. Jajcevod mi niso odstranili. Vendar 1 mesec po laparoskopiji, ko sem imela pregled, mi je ginekologinja rekla, da bi bilo bolje, da so mi odstranili jajcevod! Rekla mi je tudi, da naslednič, ko bom imela IMN naj kar povem oz. naj zahtevam, da mi odstranijo jajcevod. Kar direkt mi je rekla, da se mi bo spet ponovilo. Zdaj mi ni nič več jasno. Ali je verjetnost zanositve v tem primeru 30% ali 100%. Nevem zakaj mi potem jajcevoda niso v bolnici odstranili, če je dejstvo, da se ponovi IMN v tem jajcevodu. Ginekologinja me je tako prestrašila, da še kar nisem pripravljena delati na otroku. Ali je katera s takim jajcevodom normalno zanosila in donosila? lp lina
|
|
|
|
RE: ko ti ne odstranijo jajcevoda IMN 31.1.2012 11:28:03
|
|
|
|
.bina.
|
Pozdravjena! Sicer je z mojimi jajcevodi in vsem skupaj hvala bogu vredu, poznam pa primer, saj moja teta ne more zanositi ravo zaadi tega jajcevoda in teh zadev. V bolnici ti jajcevoda niso odstranili zato, ker jim nisi dala dovoljenja za odstranitev, saj je to kirurški poseg in potrebujejo pisno izjavo oz. pisno dovoljenje. Za vsak poseg v tvoje telo potrebujejo pisno dovoljenje oz. izjavo, ki ti jo prej razložijo do potankosti in ti vse razjasnijo, drugače ti ne smejo ničesar odstranjevati. Sicer pa ti predlagam, da greš še kakšni drugi ginekologinji na posvet glede tega, saj je možnost, da se tvoja osebna ginekologinja moti zelo velika.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 31.1.2012 11:48:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: ko ti ne odstranijo jajcevoda IMN 1.2.2012 9:01:18
|
|
|
|
tintin
|
imela IMN, niso mi odstranil jajcevoda. Po tem pa 2x normalno nosečnost, 2 zdrava fanta. tako, da pogumno in črne misli na stran.
|
|
|
|
RE: ko ti ne odstranijo jajcevoda IMN 1.2.2012 14:20:58
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: .bina. Pozdravjena! Sicer je z mojimi jajcevodi in vsem skupaj hvala bogu vredu, poznam pa primer, saj moja teta ne more zanositi ravo zaadi tega jajcevoda in teh zadev. V bolnici ti jajcevoda niso odstranili zato, ker jim nisi dala dovoljenja za odstranitev, saj je to kirurški poseg in potrebujejo pisno izjavo oz. pisno dovoljenje. Za vsak poseg v tvoje telo potrebujejo pisno dovoljenje oz. izjavo, ki ti jo prej razložijo do potankosti in ti vse razjasnijo, drugače ti ne smejo ničesar odstranjevati. Sicer pa ti predlagam, da greš še kakšni drugi ginekologinji na posvet glede tega, saj je možnost, da se tvoja osebna ginekologinja moti zelo velika. To ne drži. Jajcevoda ne odstranijo, če ni poškodovan in ga uspejo sčistit. Pisno izjavo pred operacijo, pa je dobila 100% v podpis. In noben si ne vzame časa in ti jo do patankosti razloži, razen da ti sprašuješ in težiš. Zanosiš lahko normalno brez problema, če se ta jajcevod spet ne zamaši. Če pa slučajno spet pride do kakih ovir, pa lahko žal spet zaide oplojeno jajčece v ta jajcevod in se tam usidra- ni pa mus. Moja prijateljica je imela oba jajcevoda precej zamašena, zato so ji tudi takoj začeli IVF (rekli so, da ima 1:milijon šans da sploh zanosi naravno)- zanosila je v 3 postopku, ampak lej ga zlomka, še niti M ni dobila po porodu, je že naravno zanosila in po drugem porodu še enkrat v roku 1 leta . Nima pa pojma kaj se je zgodilo, ali so se sami spucali ali pa so jajčeca našla svojo pot na prostost
|
|
|
|
RE: ko ti ne odstranijo jajcevoda IMN 1.2.2012 16:17:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za odziv na moje vprašanje. Nisem pričakovala, da bo toliko odgovorov. .bina: jaz sem podpisala izjavo, da v primeru, če je jajcevod veliko poškodovan, ga odstranijo. Meni so takoj na začetku rekli, da ga ponavadi dajo ven. Vendar mi ga niso. Sem vesela za tiste mamice, ki jim je s takim jajcevodom uspelo zanositi in zalostna za tiste, ki se jim je IMN ponovila. Najbolje, da se prepustim biološkemu toku, pa kaj bo, bo. hvala vsem za odgovore. lp lina
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?