|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko je otrok najmlajši v vrtcu...
29.9.2008 22:39:30   
moi_pikica
ojla vsem!
zanima me, kolikšne so kaj starostne razlike med vašim in ostalimi otroki, ki hodijo skupaj z vašim v vrtec, in če ste s tem zadovoljni.
izvedela sem namreč, da so najino lubiko (v vrtec gre čez en mesec, ko bo stara 11mes in pol) uvrstili v skupino 2-3 leta (notri je 11 letnikov 2006 in eden 2007) - filajo zadnja mesta in kao ni izbire. no, pridruži pa se še en fantek, rojen v istem tednu kot naša (november 2007). meni se ob tem poraja kup vprašanj, kako bo to izgledalo, ko bosta le dva enoletnika med 12-imi 2-3 letniki... je seveda tudi ful plusov (starejši po mojem mnenju lahko ful vzpodbujajo mlajše pri razvoju; vzgojiteljici se bosta lahko malima bolj posvetili (pri previjanju, hranjenju, sprehodih, ko bosta jokala - ker bosta v manjšini manj samostojna, ostali bodo že vajeni vrtca in bolj samostojni), me pa bega, kaj bo, če se mala ne bo znala uveljavit v skupini, pa ne bo sprejeta... čeprav itak vem, da se lahko to pojavi tudi med enako starimi, a vseeno... kaj mislite?
hvala za vaša mnenja :)
čau čau
Moi
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko je otrok najmlajši v vrtcu...
29.9.2008 23:02:30   
rija
moj otrok bi najverjetneje v taki skupini bil srečen. je rad s starejšimi otroci.

so ga pa dali glih kontra: je bil najstarejši, plezalec po drevesih ostali pa še niso niti hodili....je znorel od dosade....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu moi_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2008 23:05:21   
frutka_
Ne vem no...eden je vedno najmlajši in eden najstarejši. Ne morejo biti vsi iste starosti. Naš je bil v vrtcu v skupini 3-6letnih. Pa so se imeli prav luštno. Osredotoči se na pozitivne stvari, otroci se bodo prilagodili.
Glede na to, da je rojen konec leta, bo zmeraj med najmlajšimi.

Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2008 23:13:45   
glen
Zame je to sam velik +

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.9.2008 23:14:41   
glen
V bližini našega kraja je vrtec kjer je samo ena skupina kjer so otroci od 1-6 leta vsi skupi,pa jim nič nemanjka

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.9.2008 23:44:09   
moi_pikica
hvala vsem za tako hiter odziv! tudi sama se vedno bolj zavedam plusov te variante...
lepo se mejte :)

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2008 8:54:00   
Naja30
Meni se tudi zdi to plus. Naša ima tudi npr. zelo rada starejšje otroke, ki se že "znajo"igrat in so ji pač bolj zanimivi, če razumeš. In jih posnema. Tako da je plus. Sicer je pa v skupini 2-3 tudi najmlajša, ampak to ni taka velika razlika kot bo pri tvoji pupiki.

Neposredna povezava do sporočila: 7
30.9.2008 9:04:45   
mama_milchy
oj,
v naši skupini so tudi sedaj dobili nekaj otročk starih 2leti, naši so pa vsi 05letnik in zaenkrat se imajo prav lepo; ta starejši pazijo na mlajše, mlajši se pa učijo od starejših; sicer imajo 2 (včasih 3) vzgojiteljice in se tudi lepo ukvarjajo z njimi,
to je zame +,
lp,

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.9.2008 9:55:38   
lex
poglej moj je letos  kombiniranem oddelku in je najsatrejši. mi je bilo ful brezveze, pa še vse prijatelje so dali vstran. glede na to da zna ful komplicirat se je hitro sprijaznil, gre jih obiskat ali pa oni njega ampak ni več take panike.in mislim, da mu je super v vrtcu, ker mi zelo veliko pove, lani pa nič. verjemi so + in - ampak otroci so prilagodljivi in mi starši smo tisti, ki kompliciramo (pa sem sama vzgojiteljica, pa mi je bilo ful tečno, ker je bil najstarejši, sedaj sem pa videla, da je bilo samo + da so ga dali vstran od tistih fantov, se bolj razvija)

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.9.2008 12:06:28   
ThinkPink
Jaz bi tudi rekla, da je to +. Bolje tako kot pa obratno. Tako bo hitreje napredovala, v nasprotnem primeru, pa bi lahko nazadovala.

user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.9.2008 16:27:54   
Lidy
Ojla
Letos je šel naš prvič v vrtec. Imeli smo možnost ga dat v skupino njemu enako starih ali v drugi vrtec s starejšimi. Na začetku sva bila v dilemi, sedaj sem pa vesela, da sva se odločila ga dat v skupino s starejšimi.
Star je 3 leta ostali so pa 5 letniki.
Zelo uživa, tako vzgojiteljice kot tudi ostali otroci (predvsem deklice) zelo skrbijo za njega in mu pomagajo.
Tudi sam se zelo dobro počuti v skupini, postal je bolj umirjen ("velik user posted image  ), ni več tako podivjan kot pred vrtcem.

Jaz v tem vidim same prednosti

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.9.2008 16:43:55   
ajja
Ojla!
Kot so ti že predhodnice povedale so + in -.
Moj Žiga je januarček 2007, lani je bil v skupini 1-2 leti najmlajši, letos pa je najstarejši v skupini 1-2 leti. Letos vidim, da mu je kar precej dolgčas, drugi najstarejši je junij 2007. Naš lump teka, pleza po igralih, skače, marsikateri od starejših mu ni kos, v njegovi skupini pa še hodijo ne vsi, poleg tega na veliko govori, vse oponaša. V glavnem zdaj nima kompanjona za igro, divjanje, tako da prav uživa popoldne, ko je v družbi malo starejših. Tudi na sprehode letos ta skupina ne hodi - ne morejo, če se jih pol še vozi.user posted image
Lani pa je vidno napredoval in dobesedno dnevno nosil novosti iz vrtca. No, verjetno ga bodo z januarjem prestavili v skupino 2-4, kamor po moji presoji bolj paše.
Tako da po moje je to +.

Neposredna povezava do sporočila: 12
30.9.2008 22:23:43   
doroteja23
Naša je sicer starejša od tvoje ampak je najmljaša v svoji skupini. In sicer so starejpi leto dve od nje. Ampak ti bom povedla, da če bi mi dali na izbiro, bi izbrala tako situacijo.
Primer mojo so otroci full lepo sprejeli, imajo jo full radi, ji pomagajo, gredo z njo na Wc, ji pomagajo pri pospravljanju in vsem kar pač v vrtcu počne.
Je sicer otrok s pp, ampak ni gibalno ovirana. Ima pač majhen razvojni zaostanek. In ti povem da je v vrtcu mesec dni in je full velik razvojni napredek.
Želim ti poveda, da ji bojo otroci full pomagali, ko bodo vidli kaj pač še ne zna naredit al kaj podobnega in tud to ej res, da se bo lahko vzgojitreljica lažje posvetila tvoji pupi, ker so oni že toliko starejši in je bodo več toliko potrebovali.

No želim vam lepe vrtčevske dni in čim več lepih trenutkov v vrtcu.

Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2008 5:10:32   
Kerensa*
Moj mlajši sin je najmlajši v svoji skupini... rojen je decembra in tako je zadnji... vsi ostali so rojeni med februarjem in oktobrom... pri veliki večini aktivnosti in socializacije se mu to popolnoma nič ne pozna, se pa na žalost pozna pri stvareh, ki se meni zdijo nepomembne malenkosti, njemu, kot otroku, pa so malo manj kakor bistvenega pomena... pred nekaj dnevi so npr. imeli kros... tekli so... zame je bil uspeh, da on ni bil zadnji, kljub temu, da je najmlajši in skorajda najmanjši, zanj pa je bil poraz, ker ni bil med tistimi prvimi tremi, ki so dobili papirnate kolajne... zame je bil uspeh, da je on dobil diplomo za uspešno sodelovanje, zanj pa je bilo hudo, ker ni dobil "tistega krogca za okrog vratu"... in pri takih stvareh mi je malce hudo zanj, čeprav sem načeloma mnenja, da mora otrok zgodaj dojeti, da ne bo vedno in povsod prvi, edini in v središču pozornosti... in po drugi strani tudi sama na nek način forsiram, da nima privilegijev, ker je najmlajši... vzgojiteljici ga obravnavata enakovredno ostalim in to se mi zdi prav... uči se enakih stvari, od starejših kvečjemu še kaj dodatnega (tudi dodatne kozlarije, seveda user posted image ) in večji so mu zgled, kako naj se postavi zase... mali vrag je pa to postavljanje zase zadnje čase vzel nekoliko preveč resno... trenutno smo v obdobju, ko misli, da je on glava družine. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
1.10.2008 13:34:41   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Moj mlajši sin je najmlajši v svoji skupini... rojen je decembra in tako je zadnji... vsi ostali so rojeni med februarjem in oktobrom... pri veliki večini aktivnosti in socializacije se mu to popolnoma nič ne pozna, se pa na žalost pozna pri stvareh, ki se meni zdijo nepomembne malenkosti, njemu, kot otroku, pa so malo manj kakor bistvenega pomena... pred nekaj dnevi so npr. imeli kros... tekli so... zame je bil uspeh, da on ni bil zadnji, kljub temu, da je najmlajši in skorajda najmanjši, zanj pa je bil poraz, ker ni bil med tistimi prvimi tremi, ki so dobili papirnate kolajne... zame je bil uspeh, da je on dobil diplomo za uspešno sodelovanje, zanj pa je bilo hudo, ker ni dobil "tistega krogca za okrog vratu"... in pri takih stvareh mi je malce hudo zanj, čeprav sem načeloma mnenja, da mora otrok zgodaj dojeti, da ne bo vedno in povsod prvi, edini in v središču pozornosti... in po drugi strani tudi sama na nek način forsiram, da nima privilegijev, ker je najmlajši... vzgojiteljici ga obravnavata enakovredno ostalim in to se mi zdi prav... uči se enakih stvari, od starejših kvečjemu še kaj dodatnega (tudi dodatne kozlarije, seveda user posted image ) in večji so mu zgled, kako naj se postavi zase... mali vrag je pa to postavljanje zase zadnje čase vzel nekoliko preveč resno... trenutno smo v obdobju, ko misli, da je on glava družine. user posted image

Kerensa kadar so v vrtcu na programu tekmovalne igre sem jaz načeloma za to, da pohvalo/pokal/kolajno dobijo VSI otroci brez izjeme, mali, veliki, debeli, suhi, prvi, zadnji. Že to da je sodeloval je pri tako majhnem otorku pomembno. Bolj kot ti pa se je moral mali revečk truditi in teči kros (kje pri hudiču so laufali) na malih nogah.Pa nisem za pomilovanje. Če so igre, so igre za vse. Ampak tudi nagrade bi morali biti deležni VSI otroci. za vzpodbudo in motivacijo. Pa za dobro voljo. In še kaj.user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.10.2008 12:33:59   
frufru
Naš je dec 06 v skupini je 2. najmlajši, celo skupino pa komandira punčka, ki je najmlajša. Odvisno je ,kakšen karakter je in kakšne signale glede vrtca ji boš sporočala.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.10.2008 13:08:48   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: frufru

Odvisno je ,kakšen karakter je in kakšne signale glede vrtca ji boš sporočala.

točno tako.

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.10.2008 21:28:32   
moi_pikica
punce, hvala vsem za lepe želje, podane izkušnje in mnenja. ful ste mi olajšale situacijo. imam pa sama ful lepe spomine na moje vrtčevske dni in upam, da bo tudi moja lubika tam uživala.

lepo se mejte ;)
M.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.10.2008 22:26:39   
emaa
Naša dva bosta med mlajšimi, če ne najmlajša v kombinirani skupini 05 in 06, pa jima bo po moje samo koristilo. 

Neposredna povezava do sporočila: 19
18.10.2008 20:13:30   
* Mateja *
Bolj ga bodo morale gledat, da ga večji ne zrušijo, pa prej bo utrujem kot ostali, rabil bo verjetno več pomoči kot ostali večji otroci. Ampak se bo lahko veliko stvari naučil od starejših.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.10.2008 11:50:29   
dežale
Vzami to pozitivno, saj se bo veliko več naučila od starejših "izkušenejših", pa še pazili bodo nanjo kot na mlajšo sestrico. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?