|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kožica na lulčku
17.3.2007 14:28:22   
CIPRESA
Povejte mi  prosim kako se ve spopadate z to kožico in vašim malčkom??? Nam je pediatrinja rekla naj vsak dan pri umivanju zvečer kožico malo povlečemo dol pri lulčku, a to je za nas katastrofaaaaaaaaaa. Meni se že blede ker naš Žiga niti pod slučajno ne pusti kadarkoli in kjerkoli da bi mu to naredila in se že malo bojim kaj bo če mu sploh nebo šla čez??? Nebi rada videla da bomo imeli operacijo pri treh letih ker je stvar kolikor vem res boleča in zoprnauser posted image

Kolikokrat ve to delate na dan? na teden?? In  ali imate kaj težav s tem??? Vam vaši malčki to pustijo ali se derejo in brcajo kot naš???

Sploh nevem več kaj naj mu še rečem in naredim da bo pustiluser posted image

Help meeeee!!!!!!!!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kožica na lulčku
17.3.2007 14:39:57   
brigitaa
Pri nas iamamo enakt težave, saj ne pusti vedno po kopanju in ga je potrebno prav prostiuser posted image , pri tavečjemu je bil isti problem-pa je njegova zdravnica rekla, da bo že počasi šla dol sam vztrajat je potrebno, operacijo pa je odsvetovala, tako, da je pri desetih letih končno to tudi z njegovo pomočjo uspešno opravili.
Počasi pa gre, čeprav bi tudi jaz zvedela hitrejši postopek

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.3.2007 14:40:41   
til
Jaz mu to naredim ene 2xna teden. Mi pa pusti hvala bogu in tudi čisto lepo mu gre dol. Ko ga brišem z brisačo po kopanju ima itak vedno kaj v roki in takrat previdno vendar na hitro spustim kožico in to je to tako da me niti ne vidi ko to naredim.

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.3.2007 14:43:30   
Seven*
Ne delamo. Nima zdravstvenih problemov in nicesar. Ne mucimo sebe in ne mucimo otroka. Ce bo moral na obrezovanje (res redki so ful potrebni posegi) lahko to brez problema opravi v puberteti brez vecjih travm. Stroka malo pretirava, pa se zedinit se ne morejo.

Narava  ze ve zakaj to tako naredi pri vecini fantkov...

Gospa sem.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.3.2007 14:51:28   
Anonimen
Jas imam tri sine, čeprav sem se trudila pri prvem in drugem je bila potrebna pri obema operacija. Pri drugem celo dvakrat. Z drugim sinom, ko sva še v posvetovalnico hodila mi je zdravnica dala vedeti, da brez operacije nebo šlo.
Najmlajši je star eno leto in vedno, ko se skopava mu potegnem kožico mal, to je vsak dan ali pa včasih vsak drugi dan.

(odgovor članu brigitaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
17.3.2007 14:53:51   
Anonimen
Mi tudi nismo nič kožice nikamor vlekli, tudi po nasvetu pediatrinje. Potem pa smo morali enkrat pri dobrem letu k urologu, zaradi ene druge stvari, mu je pa to kožico mimogrede na hitro dol potegnil, da se je malo natrgala ali kako. Otrok je zakričal, dva dni je šel ful jokal, ko je lulal, meni se je takrat zdelo OGROOOOOZNO, apak če pomislim, česa vsega nas je takrat v bitvu zelo priseben urolog odrešil, sem mu zdaj velikokrat v mislih zelo hvaležna.
Tako da ne se sekirat, če ni hudega, pač en poteg strokovnjaka zadostuje. Jaz torej bi in sem pustila vse skupaj lepo na miru.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.3.2007 14:59:08   
ana b
Naš ne pusti niti pod nujno. Že ko ga po kopanju brišem sem vsa obrcana, tako da sem kar obupala. Kar bo pa bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.3.2007 19:37:01   
total
No mi pa s tem nimamo nobenih problemov,kožico mu dam normalno dol,lepo očistim in basta.Brez joka in upiranaj,mu gre pa lepo dol in upam da tako tut ostane.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.3.2007 19:39:03   
Lunc_a
Mu sploh NE dajem dol

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.3.2007 19:44:08   
Strawberrie Cherrie
Jaz mu jo že od rojstva treniram in to po kopanju, ko je kožica tko fajn zmehčana. Pri nas se že vidi malo glavice user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.3.2007 23:01:05   
bobek05
CIPRESA, jaz to opravim kar med kopanjem.. Medtem, ko se on igra v vodi, mu šamponiram lase, ga umivam po telesu in kar tako mimogrede mu jo povlečem dol. Sploh ne opazi, ker je tako zatopljen v igro... user posted image  Je pa čisto druga pesem, če mu to počnem, ko NI v vodi, npr. tudi po kopanju, ker takrat pa VE kaj delam in mu gre na jetra.

Probaj.

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.3.2007 17:40:45   
spacey
Jaz sem ga navadla, da ko se umivamo, da umijemo tudi "skutico" pod kožico in tako me zdaj že sam opomne na to opravilo. Pa rešimo dve muhi na en mah. user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.3.2007 7:59:59   
zungi
Živjo!

Pri nas imamo pa tak problem, da kožica sploh ne gre čez glavico, zraven pa še čakamo na operacijo, ki bo decembra zato ker se mu ni spustil desni jajček. Urolog je rekel, da bodo takrat istočasno tudi kožico zrihtal. Malček je zdaj star 10 mesecev.
Je imela katera otročka na taki ali podobni operaciji? In kako je potekalo zdravljenje po operaciji?

LP

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.3.2007 10:11:03   
maliva
Mojemu fantku je pediatrinja pri mesecu in pol natrgala kožico in sem jo fulll preklela, saj je vsakič jokal, ko je lulal. Čez kakšna 2 tedna se je to pocajtalo in sedaj ima zelo ozko kožico.... Mu jo mičken potegnem gor po kopanju, vendar ne upam preveč, pa tud pusti ne preveč... Sama ne vem, kaj je prav.

Če smrdiš po opicah, še nisi Tarzan.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.3.2007 12:33:58   
KatjaD
Nam je pediatrinja svetovala že praktično od rojstva, da naj vsakič med kopanjem malo potegneva nazaj, nič na silo, samo kolikor gre. In tako mu že od 5-ega ,meseca lahko kožico potegnemo čisto nazaj brez kakršnegakoli upiranja in dretja, ker je to itak nekaj normalnega zanj. Ni se mu pa nikoli natrgala, ali kaj podobnega, ker sva res pazila, da nisva pretiravala.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.3.2007 13:25:40   
piščanc
hja, naš malček je imel samo majhno luknjico za lulanje. kožica ni šla nikamor. ena pediatrinja mu jo je potegnila dol (ko je bil še dojenček) in rekla, da je treba trenirat. takrat je tudi zakrvavel, kožica pa je bila do naslednjega dne spet zalimana. druga pediatrinja je rekla, pustite času čas.

in tako smo pustili do leta in pol. za kožico se je začela nabirati skorjica, vedno več jo je bilo. pa lulček in ritka sta se bolj vnemala... to je trajalo kakšna dva meseca, vmes smo pa sprobali žnj kremic. en dan pa je tista skorjica prišla že čisto na vrh glavice (spodrivala je kožico) in sem samo malo cuknila in lulček je bil osvobojen. od takrat mu gre lepo čez glavico.

ko bo lulček dovolj zrel - se bo kožica sama odlepila. če pa je preozka, pa nobeno treniranje ne bo pomagalo

iz malega zraste veliko

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.3.2007 13:48:36   
zungi
Ja pri našemu Galu urolog sploh kožice ni probal na silo vlečt ampak je lepo rekel, da bodo zadevo rešili
takrat, ko bo operiran za jajček.
Meni se zdi to čisto dobra odločitev, saj naj bi kožico med operativnim posegom lepo zarezal in ne trgal oz. vlekel na silo.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.3.2007 11:56:02   
lidija marksl
Pozdrav!

Našega malčka so operirali pri 15. mesecih, spustili so mu desni jaček in obrezali.
V bolnici sva bila dva dni, malo mi je bilo hudo ko so ga odpeljali in sem vedela da bo pod narkozo.
Pa tisti jok ko so ga odpeljali - groza!!!
Ampak žal mi pa ni - obrezan lulček je veliko bolj higienski.Okrevanje je pa trajalo nekje 10 dni.
Večkrat na dan sem mu lulčija kopala v kamilicah - bil je prav potrpežljiv.

Ko mu je vse skupaj zacelilo, pa sem začela redno vsak dan kožico potegovat dol in gor.
Sedaj je star 3 leta in si že sam vsak večer potegne, ko se umivava.
Pravi da pimpi telovadi user posted image user posted image user posted image
Pa da ga da ven in not. Je prava faca.

Lepo porihtajte, svetujem pa zelo operacijo,...
papa
----------

(odgovor članu zungi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.3.2007 21:27:29   
katjandraž
Naš fant je star že 4 leta in pol in se vsak večer boriva, da mu potegnem kožico in mu umijem lulija. Sam ga noče, ker ga boli. Pri 1 letu sva dobila napotnico za urologa, mu je s skalpelom zarezal kožico (star je bil 16M) in je rekel, naj 2 dni pustim pri miru, potem pa vsak večer potegnit in umit. Bogi je bil ful, ker si ni upal lulat ene 3 dni, potem ga je nehalo pečt, sam user posted image  se mu je v teh 2 dneh nazaj zarastel! In je čez 1 mesec zbolel, sva šla k pediatrinji in sem ji še to povedala, mu ga je kar ona "oluščila", kakor rečejo in potem je bilo tako še 2x v naslednjem letu, ker se mu je vsakič zaraslo nazaj, čeprav sva vlekla kožico skoraj vsak večer. Pri 2 letih in pol se je uredilo in je bilo par mesecv ok, potem se je pa spet nekoliko zaraslo, čeprav smo mu skoraj vsak dan vlekli kožico. Nazdnje sem to omenila pediatrinji na sistematskem pri 3 letih, mu je spet "odluščila", pa še vedno ni ok. Zdaj nič več ne omenjam, ker ne vem, če ima sploh še smisel. user posted image  No, enkrat bo treba, pa kar odlašam.user posted image  Upam, da boste pri vas hitreje odpravili to težavo!user posted image

(odgovor članu lidija marksl)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.3.2007 9:18:53   
soncek&luna
jaz mojemu skratku potegnem kozico dol med kopanjem v vodi, enkrat na teden... tako mi je svetoval tudi pediater, ce pa na suhem vlecem dol, pa kanem na lulcka najprej mal vode al pa olja, da gre lazje dol...

Mami, pika moja!

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.3.2007 22:38:27   
mami od Filipa
Moj Filip, ki je star skoraj leto in pol je bil prejšnji teden operiran - spustili so mu oba jajčka. Vse pohvale zdravnikom in sestram! Danes je bil že v vrtcu in počuti se super. V bolnici sva bila dva dni, potem pa sva en teden okrevala doma. Doma nisva potrebovala niti ene svečke proti bolečinam. Ves čas - že od rojstva dalje, mi je ta operacija predstavljala ogromno skrbi in problemov, pa če bi vedela kako elegantno bo šlo vse skupaj, se nebi prav nič sekirala. Tudi anestezijo je krasno prenesel - zbudil se je in malo seveda jokal, vendar se je kmalu potolažil in zaspal. Zares imam dobre izkušnje z operacijo.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.3.2007 8:30:56   
zungi
IZVIRNO SPOROČILO: mami od Filipa

Moj Filip, ki je star skoraj leto in pol je bil prejšnji teden operiran - spustili so mu oba jajčka. Vse pohvale zdravnikom in sestram! 

Te lahko vprašam kje je bil tvoj fantek operiran?

(odgovor članu mami od Filipa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.3.2007 9:29:17   
Anonimen
Naš je bil tudi operiran,saj sem že omenila in se razšisala na široko.
Operiran je bil hidrokelo,ki je bila kriva tudi,da se eno jajčko ni spustilo.Kožico na lulčku pa niso obrezali ampk so obe desno in levo vez,ki držita kožico na lulček malo porezali.Bolečine je revež imel hude po operaciji.
Sedaj pa sem jezna in zelo nezadovoljna,ko sem v dimljah videla,kako grdo so ga rezali in zašili.Oparter se sploh ni potrudil,brazgotina je široka(premalo šivov)in široka.

(odgovor članu zungi)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......