|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   knjigica za odvajanje od pleničke
15.7.2008 19:01:39   
firbc
Nekje sem zasledila, da ste imele nekatere precej uspeha pri odvajanju od pleničke pri vaših otročkih z eno otroško knjigico

Mi lahko prosim poveste naslov te knjigice?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: knjigica za odvajanje od pleničke
15.7.2008 20:18:09   
Alfabeta
Matevžu je uspelo (O zajčku, ki je dobil kahljico) sem jo pa kupila v Mladinski knjigi, je pa bila takratnih 2400 sit.

Je pa pomagala

(odgovor članu firbc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.7.2008 20:39:42   
živa
Moj se ful smeji ob Veliki knjigi o kahlici. Avtor je Guido van Genechten, izdala jo je Didakta. Ker je že eno leto brez plenice, ne vem, kako deluje. Da bi šel kakat v kahlico, mu še ni uspelo, imamo jo pa res šele kak teden.

Lp,

živa

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.7.2008 7:38:27   
Nika v službi
Mi smo kupili Matevžka, vendar je vsebina ni preveč zanimala. Dokler se ni sama nekako odločila, da ne bo imela več pleničke.

Obilo uspeha!

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.7.2008 10:43:10   
sazi
Mi smo tudi kupili Matevžka, knjigica mu je všeč, kahlica ga pa zato čisto nič bolj ne zanima - ne gre nanjo, pa konec. Nam pa lepo razlaga, da je Matevžu uspelo...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.7.2008 14:35:29   
lev76
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Mi smo tudi kupili Matevžka, knjigica mu je všeč, kahlica ga pa zato čisto nič bolj ne zanima - ne gre nanjo, pa konec. Nam pa lepo razlaga, da je Matevžu uspelo...
user posted image user posted image
Tudi jaz sem grem ta "projekt", zdaj zadnjih 14 dni. Nad knjigico je navdušena,...ampak potem pravi, da Matevž noče na kahlico in da ona tudi ne gre ker ima pleničko.user posted image user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.7.2008 22:46:07   
frutka_
"Matevžu je uspelo"

Super knjigica!

(odgovor članu firbc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.7.2008 13:40:05   
PIRANJA
moje mnenje pa je tako. Lahko ima dve ali pa tri knjigice in mu jih prebiraš vsak dan, če otrok ni "zrel" na vseh področjih, ne bo drugače, pa če mu celo knjižnico pripeljemo ali pa kupimo.

Opuščanje pleničke se mi zdi eno od področij, na katerem starši tekmujejo med seboj, kar pa je lahko edino in samo na škodo malčkov.

Zdi se mi  pa pomembno, da je morda zdaj poleti brez oblačil in pleničke, ne zato, da bi se v nekaj dneh naučil čistosti, pač pa zato, da bo spoznal občutek tik pred izločanjem, ki ga bo kasneje jasno opozoril, kdaj mora na kahlico ali na stranišče. Ampak še enkrat! Otrok mora biti celostno zrel za to, da bo živel brez pleničk!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.7.2008 21:09:12   
Dadi
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA

moje mnenje pa je tako. Lahko ima dve ali pa tri knjigice in mu jih prebiraš vsak dan, če otrok ni "zrel" na vseh področjih, ne bo drugače, pa če mu celo knjižnico pripeljemo ali pa kupimo.

Opuščanje pleničke se mi zdi eno od področij, na katerem starši tekmujejo med seboj, kar pa je lahko edino in samo na škodo malčkov.

Zdi se mi  pa pomembno, da je morda zdaj poleti brez oblačil in pleničke, ne zato, da bi se v nekaj dneh naučil čistosti, pač pa zato, da bo spoznal občutek tik pred izločanjem, ki ga bo kasneje jasno opozoril, kdaj mora na kahlico ali na stranišče. Ampak še enkrat! Otrok mora biti celostno zrel za to, da bo živel brez pleničk!

Se popolnoma strinjamuser posted image ....Imam dva otroka. Prva je bila zrela pri 2 letih in enem mesecu, naš drugi mulček pa šele pri 2 letih in 8 mesecev.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.7.2008 22:30:03   
Bonnie_RR
Niku je ta knjiga tud drugače ful všeč, jo večkrat vzame v roke in prelista. Vplivala pa na hitrost odvajanja ni. Zgodilo se je samo od sebe čez noč, ko se je sam tako odločil. Star je bil 2 leti in 4 mesece.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.7.2008 23:10:52   
benika

Se podpišemuser posted image user posted image user posted image Naš je bil star2 leti in pol ko ni kazal prav nobenega zanimanja za lulanje na kahlico ali na wc, knjige gor in dol. Potem pa mu je očitno nekaj kliknilo in se je plenice podnevi in ponoči odvadil v 1 tednu.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.7.2008 23:21:10   
Rubin.
Pri nas se je mala miss sama odločila pri 2 letih in 8 mesecih, da ne bo imela več pleničke in to je to. Nismo je nič navajali. Kolegica pa ga je mislila, da ga  odvadila, pa ni bilo uspeha, samo lužice po stanovanju, kar se mi zdi nesmiselno.

Ne prehitevajte časa, še nobeden ni šel s planicami v šolo.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.7.2008 13:04:11   
Marelica

user posted image  nimam kaj pripomniti.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.7.2008 23:11:28   
mayci
Mi smo si tudi v knjižnici sposodili Matevžka in še Škrat Plenicetat, pa je fantič še vedno veselo lulal v pleničko ,dokler ni bil dovolj zrel, da je potem skoraj čaz noč postal suh podnevi in ponoči.user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.8.2008 20:52:40   
komarka
Žal ne bom znala odgovora podkrepit z natančnimi navedki, a pri otroku obstajajo(pri vseh enako) obdobja ko so bolj dovzetni za "dojemanje" da kakajo in lulajo. Prvo je nekje okrog 9 mesecev , a takrat mora imeti starš dovolj časa in čuta za to, da dejansko uspe.

Drugo obdobje pa je pri letu in pol, če se ne motim, potem pa ne vem vec kako si sledijo.
Gotovo gre za otrokovo zreslost, vsekakor pa ne za odločitev! To je res pretirano rečeno.

Je pa zanimivo da samo v civilizirani evropski in ameriski druzbi otroci nosijo plenice do treh ali vec let, v indiji in na kitajskem so ze pred enim letom suhi. Prepričana sem, da temu botruje naš način in tempo življenja.

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?