Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 21.2.2008 11:01:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Sergej Kurdakov - Odpusti mi Nataša Mende Nazer - Sužnja Bob Brier - Skrivnostna smrt Tutankamona Ful jih je...samo spomnit se moram
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 21.2.2008 11:13:38
|
|
|
|
nuala
|
Ne se smejat, ampak Ronja, razbojniška hči ( a. Lindgren ) in Lassie se vrača ( ne vem avtorja ) sta najbrž pustili največji pečat. Kasneje pa Noro življenje ( E. Flisar ).
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 21.2.2008 11:15:52
|
|
|
|
mala maja
|
Souad v sodelovanju Marie-Therese Cuny: Živa zažgana, sem jo prebrala v enem dnevu in ravno včerej sem razmišljala da bi jo še enkrat avtobiopgrafija od Reinhod Messnerja mi je bila tud dobra knjiga. Ne vem mogoče zato ker sem v njem že od nekdaj videla svojega žal že pokojnega očeta, ki je bil tudi zagrizen alpinist Anton Ingolič: Gimnazijka imam doma knjigo že čist oguljeno pa nimam pojma zakaj mi je tolk všeč
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 21.2.2008 11:32:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja Souad v sodelovanju Marie-Therese Cuny: Živa zažgana, sem jo prebrala v enem dnevu in ravno včerej sem razmišljala da bi jo še enkrat no tole knjigo imam pa tudi jst v planu, da jo prebrem.
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 21.2.2008 13:08:26
|
|
|
|
smigli
|
Grenko morje: zgodba o aleksandrinkah Jaz gejša Ma tolk jih je, sam kaj ko se ne spomnem naslovov.
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 21.2.2008 13:15:45
|
|
|
|
sonček33
|
Gejša Ločil bom peno od valov Svila Oskar in gospa v rožnatem Zločin in kazen
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 21.2.2008 13:32:39
|
|
|
|
polona2
|
Predvsem poezija, Minatti in Mila Kačič. Drugače pa odvisno, v kakšni fazi sem sama. Včasih me tudi največje uspešnice pustijo popolnoma hladno, spet drugič pa mi uspe odkriti kakšen biserček, ki pa ga zlepa ne pozabim.
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 21.2.2008 14:01:53
|
|
|
|
naja17
|
Imenovali so jo dvoje src- Marlo Morgan Majada-Iraška hči-Jean Sasson Celestinska prerokba+Skrivnosti Šambale- James Redfield Alkimist-Paulo Coelho
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 21.2.2008 20:42:27
|
|
|
|
tassika
|
iz osnovne šole mi je v glavi ostala knjiga beli konjiček (ne vem avtorja) po njej je bil tudi posnet fil im še vedno imam en odlomek v glavi. Sedaj pa Charles Bukowski - tip me zna res nasmejati, kljub temu da je včasih rahlo pokvarjen :)
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 21.2.2008 20:43:08
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Svila Ta je tudi meni takooooo lepa knjiga :).
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 22.2.2008 10:34:01
|
|
|
|
taja27
|
punce hvala za ideje moram rečt, da sem večina teh knjig, ki jih omenjate že prebrala ... zdaj sem si pa naredila seznam, za vse tiste, ki jih še nisem tale Svila, je prva na seznamu
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 22.2.2008 10:34:49
|
|
|
|
taja27
|
a mi lahko katera napiše avtorja Svile
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 22.2.2008 11:01:28
|
|
|
|
Kaliope
|
Meni pustijo pečat predvsem avtorji ... knjige Richarda Bacha, Bogdana Novaka, Pearl Buck, Hermanna Hesseja, Brine Svit itd in pa seveda poezija ... Pavček, Lorca, Leopardi, Kovač, Prešeren itd
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 22.2.2008 11:29:25
|
|
|
|
Markova
|
IZVIRNO SPOROČILO: taja27 a mi lahko katera napiše avtorja Svile Alessandro Baricco Meni je bila zelo všeč tudi Hiša peska in megle ( Andre Dubus)
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 22.2.2008 18:20:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Brine Svit Moreno mi je bil fajn :), tako za odplut.
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 23.2.2008 13:27:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Svile Z zadnje platnice :). "Po Svili ostane mnogo:ostane selest svilenega šala, ostane zven, ostane pa tudi vprasanje, kdo ve o ljubezni in hrepenenju vec. Ve najvec Alessandro Baricco, ki je nasnul niti? Ali Herve Joncour, francoski svilar iz prejsnjega stoletja, ki jih je s svojim nemirnim zivljenjem vlekel in prepletal? Koliko ve nikoli imenovana mlada deklica carovnih oci, ki je niti ljubezni in hrepenenja razpela cez Ural in Sibirijo do Japonske? In odkod ve Helene, ki jim je nadihnila barvo in jih vse povezala? Vemo vse mi, ki smo sami navzoci?"
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 23.2.2008 13:38:13
|
|
|
|
solatja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Brine Svit Moreno mi je bil fajn :), tako za odplut. zanimivo. meni pa je bila ravno moreno od njenih najbolj brezvezna hm, sicer pa zelo težko vprašanje. zelo zelo. Evripidova Medeja, Orlando in Gospa Dalloway V.Woolf, Bratje Karamazovi in Zločin in kazen Dostojevskega, Racinove tragedije, tudi Jane Austen (predvsem glavna dva), nedvomno Shakespeare, poezija Johna Donna (mislim, da ni prevedena), Ionesco, Beckett, Joyce, Marquez... skratka svetovni klasikin so praviloma tisti, ki mi pustijo pečat v pravem pomenu besede. berem pa še veliko nepečatnega . skratka malo knjig, napisanih po 1970
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 23.2.2008 13:45:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa vem, takrat mi je bila dobra. Zdaj je pa res vec niti v roke ne primem Za razliko od Svile... . A lahko se nekaj o Svili? Sem jo enkrat nekomu prebrala na glas...nekega lepega soncnega dne v enem kaficu in ob nekaj kavah....full lepi spomini .
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 23.2.2008 17:37:43
|
|
|
|
taja27
|
Sem jo enkrat nekomu prebrala na glas...nekega lepega soncnega dne v enem kaficu in ob nekaj kavah....full lepi spomini temu bi jst rekla romantika
|
|
|
|
RE: knjige, ki pustijo pečat 23.2.2008 18:20:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem jo enkrat nekomu prebrala na glas...nekega lepega soncnega dne v enem kaficu in ob nekaj kavah....full lepi spomini temu bi jst rekla romantika Tudi romantika, mogoce :). Sam je tko fajn, knjige si naglas brat. Boljs kot TV....npr.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?