|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   klopa je imel....
13.6.2005 20:08:08   
Anonimen
Danes sva se z malim pred blokom vozila z poganjalčkom cca. 2 uri.
In prejle se kopava, opazim na ramici klopa. Takoj sem šla iskati pinceto, ki je v paniki nisem našla.:grrr:
Malega odložim na posteljo, ramico namažem z oljem, vidim da je klop se odcepil od kože, vendar ne dovolj. :kuza::kuza::kuza:Letim iskati pinceto in zraven preklinjam, kam sem jo dala, ko sem jo nazadnje uporabljala. No pa grem še enkrat pogledati na mesto, kjer bi naj bila. In je bila…in :kuza::kuza::kuza:vuhhhh v spalnico.
Še enkrat sem mu ramico namazala in klopa v celoti potegnila ven.9nebesa Prestrašena pa sem.:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Kaj sedaj? A je potrebno jutri do pediatra? Kaj pa te bolezni, ki jih prenašajo?:(:(:(
Strah me je, ker nič ne vem o tem.:((:((:((

Neposredna povezava do sporočila: 1
   klopa je imel....
13.6.2005 20:09:30   
anajmad
Pokliči dohtarja in ga vprašaj.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   klopa je imel....
13.6.2005 20:13:27   
Anitka
Moj skoraj osemmesečni nečak je imel tudi klopa in smo ga uspešno odstranili, saj se še ni "potegnil" v kožo. Mislim, da je zdaj najbolje, da se del, kjer je bil klop nekaj časa opazuje in če se poajvi kaka sumljiva sprememba takoj k zdravniku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   klopa je imel....
13.6.2005 20:14:40   
ZARA
http://med.over.net/mojmalcek/revija-06-03/meningitis.php

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   klopa je imel....
13.6.2005 20:15:28   
CIPRESA
Nevarno je takrat če bi se v 48 urah po tem pojavil rdeč flek tam okrog, znotraj tega fleka pa bela pika. Pa ne majhen ker eni otroci se praskajo, ker jih srbi pol pa zganjamo paniko pri majhnih flekih. Tisti ta nevarni flek je res velik.
Lahko je bil okužen in potem dobiš klopni miningitis ali pa še hujše borelijo tudi prenašajo klopi. Ampak tudi zdravnik (vem iz lastnih izkušenj) ti ne naredi nič če greš dol rekel ti bo le da opazuj. Takoj ko se pojavi flek pa :kuza::kuza::kuza: do zdravnika.

To so rekli meni!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   klopa je imel....
13.6.2005 20:17:33   
Gina
Še ena tema je bila v zvezi s tem danes ali včeraj:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=44834&msg=459072&idk=101

Nič ne moreš naredit, samo čakat, če bo kaj. Pa misli pozitivno naslednje tri tedne. Kar dosti klopov ne prenaša bolezni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   klopa je imel....
13.6.2005 20:18:52   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=44834&idk=101

Debata na to temo, ki je potekala danes!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   klopa je imel....
13.6.2005 20:21:25   
Anonimen
Poglej eno stran nižje, smo danes že o tem govorili. Ni treba zganjat panike. Razkuži ranico, drugega pa nimaš. Lahko se bo pojavil kakšen rdeč flekec sedaj, vendar je to samo vnetje zaradi ugriza, ni pa to borelioza!!!!! Potem pa ga ene 3 tedne mal bolj glej, če bi slučajno dobil vročino ali bi se mu kjerkoli na telesu pojavil rdeč kolobarček, ki postaja proti sredini bolj bel, pa takoj k zdravniku in mu povedat, da je imel klopa.
Sedaj pa zdravnik nima kaj pomagat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   klopa je imel....
13.6.2005 20:33:31   
Anonimen
Piše, da je cepljenje za otroke mlajše od petih let pri nas obvezno. Kaj je proti temu že bil cepljen ali ne?????

Zdaj pa so mi sivi lasje zrastli!:((:((:((

Pa še tako počasiiii odpira strani, če jih sploh odpre:hudicek:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   klopa je imel....
13.6.2005 20:38:24   
mika
klopa ne smeš z oljem mazat, ker spušča takrat največ strupa. Samo s pinceto ga odstraniš.

pokliči zdravnika in ti bo najbolje svetoval.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   klopa je imel....
13.6.2005 21:23:23   
Gina
Meni je v zd rekla, naj ga namažem z oljem ali čem drugim, enako sem prebrala vsaj na dveh internetnih straneh. Povsod dodajajo, da ga vrtiš ves čas, pa da spusti. Vedno sem tako prakticirala, ker tista pinceta, kadar je klop že fejst pritrjen, nič ne pomaga. Klopa spuliš brez glave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   klopa je imel....
13.6.2005 22:05:59   
pravljica
ma kakšno olje pa pinceta...kje bi pa to našla, če ne bi bila doma
klopa odstraniš "prostovoljno" z enim prstom brez dodatkov (seveda je fajn potem to razkužit): s prstom krožiš (vrtiš njegovo "rit", po domače) v nasprotni smeri urinega kazalca in sam spusti...100%...imam že kar nekaj prakse tako na živalih kot na ljudeh 8)...do zdaj se še noben ni strgal, vsi so prilezli ven

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   klopa je imel....
13.6.2005 22:10:13   
Anonimen
Ja, piše z oljem ali alkoholom in celo s slino lahko. Samo čimprej mora ven.
Ampak to je res grozno, a pred blokom ga je dobil? Ma kaj jih je zdaj potem treba non-stop mazat? Jaz mojega vedno, ko gremo v naravo, za pred blok pa res ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   klopa je imel....
13.6.2005 22:12:04   
Anonimen
Kje pa piše tisto o cepljenju? Vem, da v Avstriji to paše pod obvezno cepljenje. Pri nas pa ga lahko cepiš, če želiš. Jaz Toborja sem letos. Ampak to je proti meningitisu (enemu od virusov meningitisa, najhujši obliki).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   klopa je imel....
13.6.2005 22:26:02   
Anonimen
Glej, tukaj...
http://www.mojmalcek.net/revija-06-03/meningitis.php

in pa odlomek:
Gnojni meningitis se lahko pojavlja v vseh starostnih obdobjih, vendar pa je najbolj pogost pri otrocih, mlajših od štirih let. V tej starosti je daleč najpogostejši povzročitelj HIB. Z uvedbo obveznega cepljenja otrok, mlajših od 5 let, proti HIB smo v Sloveniji po letu 2000 močno zmanjšali pojavnost gnojnega meningitisa.
Bolezen pogosteje prizadene dečke kot deklice. Težji potek ima bolezen pri bolnikih z motnjami v imunskem odgovoru.

Če imam prav, so ga cepili pri treh mesecih ali ne???
3 MESECI: cepljenje proti otroški paralizi (polio); hemofilusu influence tipa b (Hib) in proti davici, tetanusu ter oslovskem kašlju (Di-Te-Per).

HIB??? JE to to? Upam, da je, ker me bo kap drugače.
Jutri grem kar v napad v ambulanto naj mi razložijo.:((:((:((

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   klopa je imel....
13.6.2005 22:36:38   
Gina
Hemofilus influenca ni isto kot meningoencefalitis ali kako se že napiše, pač tisti meningitis, ki ga prenaša klop. Ali drugače: Tvoj ni cepljen proti klopnemu meningitisu, ampak proti hemofilus influenci tipa b, ki tudi povzroča vnetje možganske ovojnice. O tem sem že danes pisala pri cepljenjih, se mi zdi, da si ti tudi sodelovala, ali pa se motim.

Nič ne moreš pomagat, če je dobil klopa. Res lahko samo čakaš. Najbolj verjetno mu ne bo nič. Pa tudi če bi kaj dobil, ni več novorojenček, tako da ni tako velike panike, kot če bi se to zgodilo pol leta nazaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   klopa je imel....
13.6.2005 22:47:16   
Anonimen
Verjetnost, da bi otrok zbolel za boreliozo ali meningoencefalitisom, je res zelo majhna. Ampak vseeno opazuj telešček še kakšnih dobrih 14 dni. Takoj če kje najdeš kakšen flek, pojdi k zdravniku in dobil bo samo antibiotik in bo vse v redu. Samo opazuj, posebno mesto vboda.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   klopa je imel....
13.6.2005 22:47:42   
Anonimen
Hvala Gina.

Zdaj pa grem spat, če bom lahko.
Ne sme nič biti:((:((:((
Joj, zdaj komaj vem, kako matere trpijo, če je otroček v nevarnosti.:(:(:(

Lahko nočko!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   klopa je imel....
13.6.2005 22:49:35   
D@isy
Dohtar mi je svetoval, naj samo oslinim in zavrtim; da se je pozanimal in da je to še najbolj ziher.
Če je klop strupen, bo spustil strup takoj, ko ugrizne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?