varja76
|
Pozdravljene! Prvič se oglašam na tem forumu, čeprav ga spremljam že nekaj časa. Sedaj pa se obračam na vas z vprašanjem in upam, da mi boste pomagale tako kot bom tudi jaz vam, če bom znala kaj svetovati. Z možem se trudiva za naraščaj že dobro leto. Pri možu so ugotovili slabe plavalčke, pri meni pa kakšnih preiskav sploh še niso delali. Hodiva k dr. Rešu, kjer imam trenutno terapijo s klomifenom. Jedla naj bi ga štiri mesece po pol tabletke od 3. do 7. dne. Trenutno jem klomifen tretji ciklus. Pri tem mi je dr. REŠ UZ napravil samo v prvem ciklusu s tem, da sem takrat ovulacijo zamudila in v bistvu ni nič pametnega videl. Ko sem ga vprašala, če pridem na UZ tudi naslednji mesec pa mi je rekel, da naj ne hodim, dokler ne pojem vseh tablet in da ne bom nič bolj noseča, če hodim vmes še k njemu . Sicer mu popolnoma zaupam, vendar pa me tu nekaj bega. Trenutno namreč sploh ne vem, ali na klomifen reagiram ali ne. Poleg tega pa ste punce nekaj pisale o tem, da če dr. Reš ob UZ najde zrelo jajčece, že takrat naredi punkcijo in ET. Če to drži(mislim, da je o tem pisala Mišek13), se mi zdi čudno, da me ni naročil še na UZ za naslednje cikluse, če bi slučajno pridelala kako jajčece. Če pa to ne drži in v bistvu ob stimulaciji s klomifenom ni mogoč noben postopek, potem razumem čakanje. Ali mislite, da bi bilo pametno, da ga pokličem, ali moram res čakati štiri mesece, ko klomifena ne bom več jedla in itak ne bo mogel več videti, kako sem reagirala. Saj štiri mesece res ni dolga doba in če bi vedela, da se vmes ne da nič narediti, mi ni problem čakati, po drugi strani pa tudi nočem kaj zamuditi za brez veze. Upam, da me razumete in da nisem preveč zakomplicirala. Vnaprej hvala za odg. in lep dan!
|