|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   klomifen
21.6.2006 16:27:50   
Anonimen
prebrala sem na eni strani ,da klomifen povzroča zajčjo ustnico!!
Koliko je to res?v kakšnih odstotokih jo sploh povzroča?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: klomifen
21.6.2006 17:09:41   
Anonimen
http://www.bambino.si/forum/viewtopic.php?p=918

To kar sem tudi jaz prebrala. Ampak zdi se mi, da je to čista loterija, da bo ravno tebe doletelo to, kakor ti lahko na NS napovejo vse ok, pa se je že zgodilo, da so se rodili otroci z DS. Na nekater stvari v življenju pač ne moremo vplivati. Se pač zgodijo in tako jih je treba tudi jemati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: klomifen
21.6.2006 17:15:27   
Anonimen
Evo kaj pravi Pušenjak;

Zajčja ustnica je dedna napaka, ki nastane ob oploditvi ali pa ima gen zanjo že eden od staršev.Nobena snov torej te napake ne povzroča, morda jo le omogoča, če je gen za to napako že itak prisoten, pa se morebiti sicer ne bi izrazila tako močno.  

Zajčja ustnica, preklana zgornje čeljust in volčje žrelo so razvoje nepravilnoti obraza, ki so dedne, pri nastanku pa lahko botrujejo tudi še drugi dejavniki, kot je uporaba določenih zdravil, pomanjkanje folne kisline, pojavlja pa se tudi ob določenih kromosomskih napakah ploda (npr. pri trisomiji 13. kromosoma). Z UZ pri NS je to redkokdaj mogoče opaziti, je pa to napako mogoče opaziti ob kasni morfologiji po 20. tednu nosečnosti, če jo seveda iščemo. To načelo itak velja za večino nepravilnosti v razvoju, zato nekatere tudi najdemo redkeje kot druge, če niso del rutinske preiskave.  

Določena zdravila lahko tudi motijo proces združevanja brsti na glavi zarodka, ki tvorijo ustno votlino in trdo nebo ter s tem seveda lahko povzročijo tudi volčjemu žrelu podobne nepravilnosti v razvoju, vendar na pamet ne vem katera zdravila so to. Vsekakor to niso običajna zelo pogosto predpisana zdravila. Za takšna vprašanja je pri nas sicer zadolžena posebna svetovalka za zdravila v nosečnosti na oddelku za genetiko v porodnišnici v Ljubljani.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Lp, jjasna

< Sporočilo je popravil jjasna -- 21.6.2006 17:16:14 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Februarka08

Ime Lucija - da ali ne?

Da (51%)

Ne (49%)

Število vseh glasov: 285

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!