Anonimen
|
Živimo v hiši tasta in tašče. Mi imamo svoje stanovanje, oni svoje stanovanje, in možev brat svoje stanovanje. Možev brat ima hčero, ki pa ne živi pri njemu ampak prihaja na obisk, malo mešano, nekaj časa hodi vsak drugi vikend, ali pa enkrat na mesec. Kadar pa je pri njemu na obisku, je večinoma pri meni na obsiku. Saj je punčka stara 7 let in cel dan preživi pri nas, da se igra z našo triletnico. Problem nastopi v tem, da je potem naša punči totalno nemogoča, sploh ne uboga. Že tako je trmasta, potem pa sploh. Sej nekaj časa se igrata lepo ampak potem pa ne več (kreganje za igračke, skakanje, ...). Nečakinja pa hoče biti z nami nonstop, tako da naše družinsko življenje takrat sploh ne funkcionira. Pa dobro sej pustim da pride nečakinja na obisk, moti me da pa je cel dan pri nas, pa potem ko hočemo kam iti, hoče z nami, in ker je jaz po svojih opravkih ne želim s sabo vzeti je potem vsa užaljena in jokasta. Včeraj je nečakinja prišla ob 18ih, ko sem jaz prišla domov je ona takoj prišla k nam na obisk, in je bila do 22ih. Brat od mojega je tudi bil pri nas in gledal tv. Jaz sem malima dala večerjo, našo okopala zrihtala za spat, samo valjda da ni hotela zaspati, ker je bila njena sestrična pri njej. Jaz sem bila že čisto pikasta, ampak njemu se ni nikamor mudilo, da bi popokal svojo tamalo in šel domov. Danes dopoldne smo vstali šli v nabavo in ko smo prišli domov je bila nečakinja takoj pri nas. In ko sem rekla, da bomo mi nekam šli in da naj gre ona k babici in dediju, je začela sitnariti da, zakaj pa moramo iti, pa če gre ona lahko zraven, ali pa če naša mala ostane doma. Uglavnem pregovarjanje. Pa potem še začne, da njej pa nič ne dovolimo, ... Prav slabe volje sem zaradi tega ker vem da bo tamala cele počitnice tu, to pomeni nič miru zame. Zdaj me pa zanima, kje narediti meje? Koliko pustiti otrokom da so skupaj? Ker jaz imam slabo vest, če je naša družina sama doma, nečakinjo pa pošljem domov. Ker če je ne pošljem moram še za njo skrbeti. Ali je zadosti da sta skupaj eno uro na dan in da se ta čas igrata, in potem naj pač gre? Ali bi si morala misliti otroci se morajo igrati, pa tako ali tako, nečakinja ne živi pri nas ampak pride na obisk enkrat na 14 dni? Ampak po drugi strani si mislim, pa saj je svak njen oče, in on je dolžan skrbeti za svojega otroka in če je prišla k njemu, naj se on z njo ukvarja. Sej nisem dolžna imeti nečakinjo jaz cel dan, in imam pravico rečt, da je dosti. Ali sem jaz slaba teta? Danes sem res nekaj tečna, zato sem pa to napisala in se malo izkašljala. Oprostite, če sem vam vzela nepotrebni čas.
|