|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kje postaviti meje
22.12.2007 13:16:26   
Anonimen
Živimo v hiši tasta in tašče. Mi imamo svoje stanovanje, oni svoje stanovanje, in možev brat svoje stanovanje. Možev brat ima hčero, ki pa ne živi pri njemu ampak prihaja na obisk, malo mešano, nekaj časa hodi vsak drugi vikend, ali pa enkrat na mesec.
Kadar pa je pri njemu na obisku, je večinoma pri meni na obsiku. Saj je punčka stara 7 let in cel dan preživi pri nas, da se igra z našo triletnico. Problem nastopi v tem, da je potem naša punči totalno nemogoča, sploh ne uboga. Že tako je trmasta, potem pa sploh. Sej nekaj časa se igrata lepo ampak potem pa ne več (kreganje za igračke, skakanje, ...). Nečakinja pa hoče biti z nami nonstop, tako da naše družinsko življenje takrat sploh ne funkcionira. Pa dobro sej pustim da pride nečakinja na obisk, moti me da pa je cel dan pri nas, pa potem ko hočemo kam iti, hoče z nami, in ker je jaz po svojih opravkih ne želim s sabo vzeti je potem vsa užaljena in jokasta. Včeraj je nečakinja prišla ob 18ih, ko sem jaz prišla domov je ona takoj prišla k nam na obisk, in je bila do 22ih. Brat od mojega je tudi bil pri nas in gledal tv. Jaz sem malima dala večerjo, našo okopala zrihtala za spat, samo valjda da ni hotela zaspati, ker je bila njena sestrična pri njej. Jaz sem bila že čisto pikasta, ampak njemu se ni nikamor mudilo, da bi popokal svojo tamalo in šel domov. Danes dopoldne smo vstali šli v nabavo in ko smo prišli domov je bila nečakinja takoj pri nas. In ko sem rekla, da bomo mi nekam šli in da naj gre ona k babici in dediju, je začela sitnariti da, zakaj pa moramo iti, pa če gre ona lahko zraven, ali pa če naša mala ostane doma. Uglavnem pregovarjanje. Pa potem še začne, da njej pa nič ne dovolimo, ...
Prav slabe volje sem zaradi tega ker vem da bo tamala cele počitnice tu, to pomeni nič miru zame. Zdaj me pa zanima, kje narediti meje? Koliko pustiti otrokom da so skupaj? Ker jaz imam slabo vest, če je naša družina sama doma, nečakinjo pa pošljem domov. Ker če je ne pošljem moram še za njo skrbeti. Ali je zadosti da sta skupaj eno uro na dan in da se ta čas igrata, in potem naj pač gre? Ali bi si morala misliti otroci se morajo igrati, pa tako ali tako, nečakinja ne živi pri nas ampak pride na obisk enkrat na 14 dni? Ampak po drugi strani si mislim, pa saj je svak njen oče, in on je dolžan skrbeti za svojega otroka in če je prišla k njemu, naj se on z njo ukvarja. Sej nisem dolžna imeti nečakinjo jaz cel dan, in imam pravico rečt, da je dosti. Ali sem jaz slaba teta?
Danes sem res nekaj tečna, zato sem pa to napisala in se malo izkašljala. Oprostite, če sem vam vzela nepotrebni čas.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kje postaviti meje
22.12.2007 13:25:16   
Anonimen
Morda dobi pri vas tisto, kar pogreša doma.Ne imej slabe vesti, če boš postavila meje in jo poslala domov.
Punčka bo sigurno užaljena, ker vas ima rada, zato bi bilo bolje govoriti z njenimi starši.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2007 13:28:22   
Strawberrie Cherrie
Pomojem bo najbolj pomagal odkrit pogovor s tvojim svakom. punčka pride na obisk k njemu in mislim, da ji bo le mogel postaviti neke meje. nevem, poizkusite se dogovoriti, da pač prej pokliče in pride mala za kakšno urco ali dve k vam na obisk. in ja, mene bi tudi motilo, da bi imela tako situacijo. kaj pa tvoj mož pravi na to? pa tast in tašča, a tam pa nič ni?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2007 13:29:34   
Marogica
Mislim, da nečakinja ni nič kriva, temveč njen oče, ki ima otroka po dogovoru z bivšo tistih nekaj dni na teden. ga ima res on, ali vi? O tem se je potrebno pogovoriti z njenim očetom. In to resno. Očitno ne zna ta male dovolj zmotivirati, da si želi biti skoz pri vas. Nekje razumem, da je razlog tudi vaša pupa, saj otroci se najbolje "zamotijo" z otroci. Vendar to ni namen "obiskov" otrok pri očetih. To bi naj bil čas, ki bi ga naj PREŽIVELI z očetom. Njemu pa najbrž tudi paše, saj se ne rabi dosti ukvarjati z njo. Zakaj pa jo potem sploh vzame k sebi? Zato, ker jo mora ali ker bi jo rad ali, da ne izpade slab oče????

In to več ni vaš problem, temveč njegov. Torej- konkreten pogovor z očetom je nujen. Tudi vi imate pravico do zasebnega življenja.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2007 13:34:24   
Anonimen
Torej- konkreten pogovor z očetom je nujen. Tudi vi imate pravico do zasebnega življenja.

Absolutno.

Saj punčka vendar pride k njemu. A on si ne želi njene družbe, al kako user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2007 14:20:25   
Slončica
Boga punčka, po eni strani jo razumem, ker mi je jasno da nima kaj počet z očetom ki buli TV namesto da bi se ukvarjal z njo. Po drugi strani te pa razumem kako ti je.Skrbiš za svojega otroka in za nečakinjo.Ma ne vem, jst bi se obrnla na očeta in se poskusila pogovorit, mu dat mogoče kak nasvet....dej mu predlagi da bi prestavili posteljico od male kr v vaš štuk, pa boš vidla če mu bo kapnlo.Da ne bo tipson res prvleku vse k tebiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2007 14:36:18   
Anonimen
Razumem punčko, in verjamem, da je raje pri vam, ker od očeta takorekoč nima nič. Kaj pa, če se pogovoriš z očetom te punčke? Nesmiselno je nasploh, da ima oče te stike, saj je punčka pri vam in ne pri njemu, kot mora biti... Ali jo res vzame k sebi, zato, da bi izpadel dober očka? Mislim, da se je res treba pogovoriti in s tem očetom ter punčkino mamo, če že s svakom ne bo zaleglo...

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2007 15:06:25   
Anonimen
Je že katera svetovala resen pogovor z očetom punčke?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2007 15:31:24   
kovač
Obvezno se pogovorit z njenim očkom, ker sedaj je padlo 3/4 nate, kar bi moralo na njenega očeta. V bistvu ji igraš na nek način drugo mamo, ko je pri svojemu očetu.
Pač odkrit pogovor. Če pa ne bo šlo se pa pogovorit še z njeno mamico, ker verjetno ona misli, da se takrat očka z hčero ukvarja ne pa da visi pred tv ti pa igraš krušno mamo. Mislim adijo. Saj punčka se mi smili, ampak neke meje pa morajo biti. Pogovori se tudi s punčko, da se ne bo počutila zavržena in da bo še vedno čutila neko toplino pri vas. Ja vem da je to težko. Samo pogovori se čim prej z vsemi, ker si sedaj preveč obremenjena z vsem ravno ti. Morda ostali niti opazijo ne, da si ti zdaj deklica za vse in da nimate več kot družina nobene zasebnosti. Ja vse je postalo preveč domače pri vas. Pač en red mora biti pa čeprav slab.Kar pogumno in postavi se zase in za svojo družino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2007 15:35:46   
Teya*D.
Punčka je res navezana na vsa in vas ima rada, ker po moje tega niti pri mami doma nima, da bi se imela s kom igrat, če pa že pa ne tako dolgo. Očetu pa paše, da je prost. Kaj pa počenja tačas on, ko je ona pri vas? Razen da ne pride na obisk bulit v TV? Verjamem, da pa je malemu otroku težko postavit mejo in rečt, zdaj moraš pa domov, ker te kar stisne pri srcu, da je otrok potem užaljen, pa ko nisi nič kriva. Edina možnost je pogovor z očetom in mu dopovedat, da tako pač ne gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2007 15:37:54   
Vijoličarka
Možno je, da je deklici predvsem všeč vaše družinsko življenje, to da se ti aktivno ukvarjaš z otrokom in domom,  pri vas je dobro vzdušje in ona hoče biti del tega in  hoče imeti tako družino. Možno je tudi, da se nobenemu od staršev ne da pretirano ukvarjati z njo, pa nima privzgojene osnovne olike in misli, da so vsi na svetu samo zato, da so njej v zabavo in uslugo.

V glavnem, padla si v problem, ki ni tvoj in imaš zato tudi sama probleme - tvoja punčka povzema določene vzorce. Očitno je tudi, da bi rada uredila stvari rahločutno, tako, da nečakinje ne bi ranila, drugače bi ji že zdavnaj nekaj krepkih povedala in bi bil mir.

Glede na to, da je glavni krivec tukaj brat tvojega moža, bi se jaz najprej z možem pogovorila. Najprej mora tvoj mož dojeti, da to, kar tvoj brat počne, ni prav. Torej, da pusti, da se punčka ves čas obiska nahaja pri vas in hoče povsod z vami. Potem naj se pa mož z bratom o tem pogovori. Naj torej brat dvigne svojo zadnjo plat, naj se s svojo hčerko ukvarja, drugače je čisto brez veze, da jo sploh ima na obisku. Torej naj gresta kam onadva sama, naj ji skuha večerjo, skratka, kvalitetno preživi z njo čas.

Kajti videti je, da njegova hčerka misli, da si ti njen oče.

Kaj pa babica in dedek pravita?

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2007 15:45:15   
soncek28
Punčka očitno dobi pri vas tisto kar pogresa doma,jaz bi ji lepo razlozla,da igrat se lahko pride k vasi ta mali,če greste pa vi kam pa naj ona gre k svojem atiju da jo tudi on pogresa in bo žalosten če ne bo z njim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2007 15:51:20   
karmy
jaz tud ful nerada pazim tuje otroke, samo ko vidim kako nekoristen je oče, in če mi ni v napoto ali pa ne dela večjih problemov, je lahko z mano brez problemov. Pri tebi je pa super priložnost, da naučiš malo deliti stvari in da večjo naučiš nekakšnih manir. Po tvojem opisu sploh ni tako problematična, samo teb gre na živce, ker spravlja tvojo malo v jok... malo egoistično pa še vedno. 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu soncek28)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.12.2007 17:46:29   
lelaval
Valjda, da imate svoje življenje. In zato se je nujno potrebno pogovorit s punčkinim očetom - otrok hodi k njemu ne pa k vam - k vam lahko pride le na obisk - na vašo željo na daljši obisk.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.12.2007 21:20:13   
piščanc
za otroka najbolje, da jo vsakič ko pride na obisk sprejmeš kar za svojo in jo res spraviš spat k vam, gre z vami na obiske, ipd. tukaj je potrebna velika mera ljubezni in altruizma. če bi imela svoja dva otroka take starosti se ne bi spraševala ali vas starejši moti. mogoče pa bo očetu potem težje pri srcu, ker si bo nekdo hotel 'prilastiti' njegovega otroka in bo reagiral bolj zaščitniško. ponavadi je reakcija taka da ko nekoga odrivaš, še bolj rine k tebi, ko ga pa sprejmeš, pa hitro gre.

za vas najbolje pa vedno vsebuje delček egoizma, ker punčka ni nič kriva. pogovor z očetom: tukaj sta lahko do 18h, potem naj gre spat ipd. - jasne meje, ampak z očetom. ne ti poditi punčke, oče naj ji reče, zdaj pa greva.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Služba
binyy

Kje delate?

v pisarni (51%)

v proizvodnji (12%)

na terenu (5%)

pisarna+teren (12%)

v trgovini (14%)

v gostilni (7%)

Število vseh glasov: 239

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!