|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kje naj vzamem energijo...
30.7.2012 12:41:06   
Anonimen
....moje baterije so prazne!!! ta tema ne paše sem, ampak...
po porvem porodu sem si baterije napolnila v moževem objemu...sem se stisnila k njemu, se zjokala, mu povedala svoje strahove, sedaj pa...si ga sploh ne upam obremenjevati, ker pravi da je z živci čisto na koncu. imamo mesec dni starega dojenčka, ki je precej naporen, saj cele noči ne spimo. jaz se ponoči vstajam 1001 ga tolažim, ujčkam...dojim...vsa rzbolela od poroda poskušam čim bolje gospodinjiti...ko sem se poskušala potožiti, mi je rekel da moramo paziti nanj, ker...da vsaj eden od naju mora biti močan? kako naj bom močna en mesec po CR, neprespana, UTRUJENA? kako naj bom močna za celo družino, če še sebe komaj držim pokonci????
ko bi on vedel kakšno dodatno breme je zame to, da...ker vem iz kakšne rodbine prihaja me je grozno strah da...ampak...kje naj dobim energijo zase, za svoja otroka, za svojega moža???
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kje naj vzamem energijo...
30.7.2012 12:51:06   
Anonimen
S čim se pa on spopada oz. kaj njega še dodatno muči, da moraš bit ti močna za oba?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.7.2012 12:55:30   
škrpijonka
Prosim mamo ali prijateljico za pomoč, magari če je mogoče naj prespi pri vas in pomaga ponoči ali pa čez dan in ti malo odremaj.

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.7.2012 12:58:48   
Anonimen
ja ko bi jaz to vedela...v bistvu sem jezna nanj, ker...on se ponoči ne vstaja, on ne doji, njega nič ne boli, potem pa naj bom jaz močna za oba...ves čas sem ga imela za močnega, trdnega...da lako vedno pri njemu najdem varno oporo, sedaj pa...ko bi TAKO ZELO POTREBOVALA oporo, pa je nimam kje najti
ne vem od česa je on tako izčrpan? od tega da je skrbel za gospodinjstvo in otroka tisti čas ko sem bila jz v bolnišnici? od tega ko sedaj ne spi, ker mali celo noč stoka in jamra? ne vem no...samo to vem da se moram sestaviti, ker vidim da se na svojega dedca ne morem zanesti

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.7.2012 13:04:42   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

po porvem porodu sem si baterije napolnila v moževem objemu...sem se stisnila k njemu, se zjokala, mu povedala svoje strahove, sedaj pa...si ga sploh ne upam obremenjevati, ker pravi da je z živci čisto na koncu. imamo mesec dni starega dojenčka, ki je precej naporen, saj cele noči ne spimo. jaz se ponoči vstajam 1001 ga tolažim, ujčkam...dojim...vsa rzbolela od poroda poskušam čim bolje gospodinjiti...ko sem se poskušala potožiti, mi je rekel da moramo paziti nanj, ker...da vsaj eden od naju mora biti močan? kako naj bom močna en mesec po CR, neprespana, UTRUJENA? kako naj bom močna za celo družino, če še sebe komaj držim pokonci????
ko bi on vedel kakšno dodatno breme je zame to, da...ker vem iz kakšne rodbine prihaja me je grozno strah da...ampak...kje naj dobim energijo zase, za svoja otroka, za svojega moža???

It tvojega pisanja zgleda, kot, da nekaj ni ok z tvojim možem, da ima neke težave, ter, da ti zato ne more pomagat.

To, da on hodi v službo, ni noben razlog, da ti ponoči ne pomaga z vstajanjem. Konec koncu, imaš ti tudi službo čez cel dan, ko skrbiš za dva otroka, pa še za gospodinjstvo,..in se moraš tudi ti malo naspat, si odpočit. Če bo on en dan malo bolj utrujen v službi, to še ne bo konec sveta, kaj, pa bi bilo, če bi ti zbolela? kdo bo pa pol skrbel za vašo družino, otroka? Če nima drugih težav, je to samo bežanje pred odgovornostjo. In skrajno nefer do tebe.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.7.2012 13:30:36   
constanca

Daj saj otroka k sebi v posteljo, da ti ne bo treba vstajat ponoci. Mogoce bo tudi otrok potem bolj miren. Ce imas moznost pojdi spat v drugo sobo.

In cez dan kaksno urico varstva zrihtaj za staresjega otroka in pojdi s tamalim pocivat. Ze ce se bos vsaj malo naspala bo svet ze malo lepsi.

Drzi se.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.7.2012 13:43:06   
Anonimen
Čutim, da nosiš veliko breme.

Za začetek se pogovori s partnerjem, četudi sedaj zgleda, da te ne bo razumel. Povej mu, v kakšni stiski si. Morda se mu zdi, da ti sedaj lažje zmoreš, ko je drugič, da ga ne rabiš. Morda je tudi on v veliki stiski.

Lahko ponoči spita vsaj kakšen mesec-dva vsak v svoji sobi, da se on naspi in da bo čez dan lahko poskrbel za dom- to mu tudi jasno in glasno povej, kaj pričakuješ od njega. Od začetka mu daj čez dan manjše zaposlitve, da se navadi, potem pa vedno več. Tavelikega otroka daj v vrtec ali k babici/prijateljici. Dopoldan, ko boš sama z dojenčkom, pa počivaj, spi, ko spi otrok. Čiščenje daj na stranski tir(samo osnove), kuhaj preproste-hitre jedi. Prosi koga od bližnjih za pomoč, če lahko.

(odgovor članu constanca)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.7.2012 17:50:15   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: constanca
Daj saj otroka k sebi v posteljo, da ti ne bo treba vstajat ponoci. Mogoce bo tudi otrok potem bolj miren. Ce imas moznost pojdi spat v drugo sobo.

imho to prvo. vstajanje je muka. če se samo obrneš, da nahraniš, je veliko lažje. naj gre mož v drugo sobo spat, ti pa bodi s tamalim v miru na zakonski postelji.
drugo - fino je če lahko čez dan zaspiš skupaj s tamalim vsaj za nekaj ur.
tretje - naj on (mož) malo pomaga pri gospodinjstvu. ti nisi njegova služkinja in ko si v takem stanju kot sedaj nima noben pravice pričakovat da boš skrbela za vse. sta v partnerstvu in naj se to odraža v podpori do tebe - koneckoncev ve da ne spiš ponoči, naj pomaga pri gospodinjstvu podnevi. ni treba da mate vse iz škatlice, samo osnovno pa mislim, da se lahko zmenita da pomaga.
četrto - prosi kako prijateljico ali sorodnico da ti pride 2x na teden pomagat.

peto - mislim, da nisi povedala kako je do tega prišlo (kar že blaža omenja) in kaj več je zato težko predlagat/svetovat.

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.7.2012 17:55:22   
*miska.mcc*
pod tole: "spokaj mulčka v svojo posteljo".....se samo 100 % podpisem.

imam 3. in pri vseh treh smo spali.  za  vse 3 skupaj sem vstala ene 3-5x. več kot 5x ziher ne.

prvi se je osamosvojil, da je zacel vse in cele noči spat v svoji postelji pri ene 4-ih. drugi pri 3-eh.

tamala bo zdaj stara 3 in ze kako leto več kot manj spi v svoji postelji.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.7.2012 8:32:46   
liliana

Eno tehnično vprašanje.....a mleka imaš dovolj....?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.7.2012 8:57:11   
Leela
Če ima mož probleme z živci naj gre do zdravnika po kakšne tablete za pomiritev. Nič ni narobe s tem. Daa boste lažje prebrodili to obdobje. Če ne pojdi ti k njegovem zdravniku po mnenje (če lahko in če je to problem).

Drugače so ti punce svetovale super. Moj ponoči ni vstajal, ker je imel daleč do službe in nisem hotela, da neprespan vozi. Podnevi pa čimvečkrat zaspi. Gospodinji najmanj kolikor se da, podnevi zaspi.

Če te ne razume in gleda samo na svojo utrujenost, ti očita... itd. naj se gre solit. Drži se. 

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.7.2012 9:26:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Ja mleka je več kot dovolj...tako da bi lahko še dva zraven prehranila.

Ja mož imel težave z živci precej časa nazaj, preden sva se spoznala. Takrat naj bi zbolel zaradi preobremenitve v službi. No sedaj je tudi obremenjen, ampak...toliko pa spet ne da bi...jaz sem tudi obremenjena....ampak glede na stanje v njegovi družini oz sorodstvu... iz katere izhaja...upala sem da moj mož uide tem genom, ker jih je 90 % na zdravilih za živce in kljub temu imajo težave s sabo in okolico oz. okolica z njimi.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
31.7.2012 9:27:05   
kalbo
O tem al dojenčka dat v zakonsko posteljo al ne ne bom komentiral, ker mamo o tem različna mnenja. od mojih treh niti eden ni spal v zakonski postelji, sam to ima vsak po svoje. Jest bi rekel bohnedaj, drug ti bo rekel daj, tko da to pogruntaj tako, da bo vama z malim pasalo.

Prvo kar moraš naredit je, da pogruntaš, kaj je narobe, da ti otrok ne spi, morda nimaš dovolj mleka, lahko ima krče, kako alergijo, nekaj zagotovo ni čisto tako kot bi moralo bit, vse se da pa rešit.
Drugo, kar moraš naredit je, da steraš dedca v božju mater, mu daš v roke kuhalnico, pa naj spedena vsaj ta del gospodinjstva, razumem, da ponoč ni glih pametno, da vstaja, ker neprespan človek na cesti je tempirana bomba. Smo pri nas nehal to prakticirat, ko sem se enkrat skoraj odpeljal z obvoznice. Sam ostalo mu pa ni spasa, sej ni dojenček, da ga boš morala gospodo pazit ravno zdaj, ko bi moral on tebe.

Tretje kar moraš naredit je pa to, da zmanjšaš standarde v gospodinjstvu. Če bo kak dan na jedilniku pica in boš zato lahko dve uri spala je to več vredno kot pa kuhano kosilo. posoda lahko tud v koritu ostane, ne bo nobenga pobralo, če fašeš pa živčni zlom pa ne bo glih fajn.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
31.7.2012 9:27:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.7.2012 9:29:40   
kalbo
Ja, tole z duševnim zdravjem je pa hudič, sam konec koncev taka oseba mal znorčka če se ga ujčka al pa če se ga ne. vem, mamo tud mi neki podobnega v družini.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.7.2012 9:51:39   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

O tem al dojenčka dat v zakonsko posteljo al ne ne bom komentiral, ker mamo o tem različna mnenja. od mojih treh niti eden ni spal v zakonski postelji, sam to ima vsak po svoje. Jest bi rekel bohnedaj, drug ti bo rekel daj, tko da to pogruntaj tako, da bo vama z malim pasalo.

Prvo kar moraš naredit je, da pogruntaš, kaj je narobe, da ti otrok ne spi, morda nimaš dovolj mleka, lahko ima krče, kako alergijo, nekaj zagotovo ni čisto tako kot bi moralo bit, vse se da pa rešit.
Drugo, kar moraš naredit je, da steraš dedca v božju mater, mu daš v roke kuhalnico, pa naj spedena vsaj ta del gospodinjstva, razumem, da ponoč ni glih pametno, da vstaja, ker neprespan človek na cesti je tempirana bomba. Smo pri nas nehal to prakticirat, ko sem se enkrat skoraj odpeljal z obvoznice. Sam ostalo mu pa ni spasa, sej ni dojenček, da ga boš morala gospodo pazit ravno zdaj, ko bi moral on tebe.

Tretje kar moraš naredit je pa to, da zmanjšaš standarde v gospodinjstvu. Če bo kak dan na jedilniku pica in boš zato lahko dve uri spala je to več vredno kot pa kuhano kosilo. posoda lahko tud v koritu ostane, ne bo nobenga pobralo, če fašeš pa živčni zlom pa ne bo glih fajn.

Podpis pod čisto vse tole ... tudi in predvsem pod tisto glede spanja ... pri nas smo zares začeli spat šele ko je šla tamala v svojo sobo spat.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
31.7.2012 14:32:50   
liliana

Ja mleka je več kot dovolj...tako da bi lahko še dva zraven prehranila.

Ja mož imel težave z živci precej časa nazaj, preden sva se spoznala. Takrat naj bi zbolel zaradi preobremenitve v službi. No sedaj je tudi obremenjen, ampak...toliko pa spet ne da bi...jaz sem tudi obremenjena....ampak glede na stanje v njegovi družini oz sorodstvu... iz katere izhaja...upala sem da moj mož uide tem genom, ker jih je 90 % na zdravilih za živce in kljub temu imajo težave s sabo in okolico oz. okolica z njimi.

Glej, če ima težave z živci oz. se je zdravil za tem, pa stvari niso tako enostavne.....in od tako "bolanega" človeka ne moreš pričakovati podpore vedno, ko jo ti rabiš, on pa je v fazi svojih psihičnih težav....

Ni fajn verjetno sprejemati in živeti s človekom, ki ima phihične težave, vendar to je del njega in če ga imaš rada, mu boš na žalost morala ti pomagati in mu nuditi podporo....ker on je tebi ne bo.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.7.2012 14:34:30   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Podpis pod čisto vse tole ... tudi in predvsem pod tisto glede spanja ... pri nas smo zares začeli spat šele ko je šla tamala v svojo sobo spat.

Pri nas pa šele takrat, ko je šla iz svoje postelje na zakonsko posteljo......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.7.2012 14:58:11   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pri nas pa šele takrat, ko je šla iz svoje postelje na zakonsko posteljo......user posted image

No saj ... zato sem se pa strinjala s Kalbom ... torej tudi v tistem delu, da je treba ugotovit kaj točno nekomu ustreza ... enim to, drugim nekaj drugega.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?