Nenya
|
Moje mnenje: cel lajf ti nabijajo (TV, revije, reklame, sitne tete in babice), te sprašujejo: A ti že maš koga? Kdo ti je všeč? Kjerkoli se ozreš se forsira partnerstvo itd. Če si samski te majo za čudaka, neprilagojenca In ženske padamo na to, na obljubo srečne skupnosti dveh, ker smo v svoji biti socialna bija, rade mamo družbo. Veliko preveč bi naredile za to da nekoga pridobimo, obdržimo, zadržimo. Zraven tega je pa težko objektivo stopiti nazaj in ocentit situacijo, ki je tako kompleksana kot je lajf, greš iz dneva v dan, pa ne (želiš, moreš) vidiš (videti), da se stvari poslabšujejo, pa je deset let mimo. Jaz sem otrok takih staršev, ko je mati pred poroko in pred mano vedela in tolerirala fotrovo pijančevanje, izpade in zajebavanje. Pa se je vseeno z njim poročila. Meni in sestrama sta življenje spremenila v pekel, vse mamo težave s samozavestjo, krivdo in lastno vrednostjo, pa še kup drugega. Vse tiste, ki pa ste tako zelo srečne in zadovoljne s svojimi lajfi, da tlele kritizirate pa sprašujem tole: predstavljajte si da ste v situaciji, ko bi morale pobrati otroke in oditi, pa ni važen razlog, če boste poštene do sebe boste priznale da vas je najmanj strah kako boste preživele, pa sram, da bi se vrnile k staršem, prištejte zraven še prepričanje da si nevreden ljubezni, da boljšega kot to itak ne zaslužiš in moj osebni naljubši: da ga bo tvoja ljubezen sčasoma, nekoč že spremenila in da je mel težko otroštvo. Ko si enkrat na tem, je težko biti tako pameten in zelo lahko je odlašati ukrepanje ko ti vrže kakšno mini dobro delo, je prijazen itd. Pri nas je popularna tudi grožnja s samomorom, oz ponovnim pitjem, če bi ga zapustila. Vsem, ki ste naredile to napako, pa se še odločate kako, razmišljate, da bi bilo zavoljo otrok morda bolje ostati skupaj pa povem tole. Moja mati se je 30 let trudila, prenašala in verjela, da se bo oče spremenil in do danes se ni praktično nič spremenilo. Res je, da se je par let nazaj šel zdravit, a razen tega da zdaj ne pije, se njegova osebnost ni niti pikico spremenila. To je bilo zelo težko sprejeti že meni, ker prej je bilo vsaj pitje izgovor za tako govorjenje in obnašanje, zdaj ga ni več. Kaj si govori mati po vsem tem, ne vem. Leta sem porabila, ko sem se trudila, da bi kaj spremenila, sestri sta rotili mater naj se loči, potem ko smo bile vse večje, pa nič, vedno je izbrala njega in pustila nas trpeti. Še vedno sta poročena, še vedno jo pošilja v p.čku mater in ji grozi da jo bo mahnil. In to žensko, ki je celo življenje sama furala vse, vedno več zaslužila od njega in je tudi pametnejša od njega. Žal ji nič od tega ne pomaga. Meni je pomagalo edino to, da sem se od tega ogradila. Predvsem pa imela srečo z izbiro svojega dragega in vsaj približno normalno družino, ki jo imava. TT, tako kot pedofilom in morilcem ne piše na čelu kaj so, tudi nasilnežem ne, nekateri so zelo spretni pri prikrivanju svoje prave narave.
|