|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kje in kako vas je "prijelo rodit"?
12.7.2007 20:25:01   
CUKRČEK
Torej...saj je vse v naslovu povedano:kje , kako in kje vas je prijelo rodit? Mene je prvič prijelo ponoči, ko sem se obrnila v postelji in mi je odtekla voda. Potem je pa itak vse "po planu" potekalo.
In zdaj me ful firbec matra, kako  in kje me tokrat primeuser posted image

Kako je bilo pri vas??

lpuser posted image user posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kje in kako vas je "prijelo rodit&qu...
12.7.2007 20:29:44   
Maxica
Nikoli mi ni voda odtekla. Prvič sem dobila popadke štiri dni pred PDPjem, drugič sem bila pa 11 dni čez rok, so mi pa sprožili.
A bo kmalu, Cukrček?user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.7.2007 20:31:34   
eva1
Pri meni je bilo tako,da sem bila že vsa neučakana in sva z mojim ob 3h zjutraj šla sexat-z namenom da bi sprožila porod(namreč zelo sem si želela da bi rodila čez vikend, zaradi varstva prvega mulčka)...15 minut kasneje so se začeli blagi popadki(sem že mislila, da se mi mešauser posted image ), pol sem za pol ure zaspala,ob 5h sem šla na WC, in sem opazila da se je odluščil čep, potem sem vse pospravla, blagi popadki so bili redni na 5 minut...potem sem se malo pred 8h usedla pred rač, priklopla na RR in mi je odtekla voda...pa smo šli v P, rodila ob 21.28 z umetnimi popadki(ker svojih nisem imela-še tiste ki sem jih prej čutla so izveneliuser posted image )...ekola tako je bilo pri nam!

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.7.2007 20:34:54   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

A bo kmalu, Cukrček?user posted image

Sicer še ni čas...rok imam 1. septembra. Me pa kar malo skrbi, ker mi je prejšnji teden UZ nekaj "sumljivega"pokazal. In jutri imam spet UZ.....glede na to, da je jutri petek 13. in še lunca je blizu, me pa res kar malo panika grabiuser posted image Upam, da zdržimo skupaj še do konca tega meseca, potem bo pa res že kar čas, da prideta ven.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.7.2007 20:45:47   
CatJa
Mene so ob enajstih zvečer, ko sem hotla ravno zaspat, pokonci vrgli popadki. Šla sem na stranišče, odkrila, da se mi je odluščil čep, se 'sklistirala', stuširala, odpeljala v porodnišnico (so bili popadki že na pet minut) in malo pred drugo uro rodila. Vsega skupaj manj kot tri ure.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.7.2007 20:54:03   
Anonimen
Prvič so mi sprožili popadke.
Drugič pa še dobro, da sem bila v bolnici, ker sem skoraj na hodniku rodila tko na hitro je blo. Voda odtekla in otrok je hotel na hitro venuser posted image
Tretjič so mi tudi sprožili, vendar je šlo veliko hitreje, kot prvič.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.7.2007 20:57:58   
žarnica
Prvič sem ležala doma na kavču, brala knjigo,ko sem naenkrat bila cela mokra.
Drugič bomo pa videli v naslednjih 10.tednih.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.7.2007 21:01:08   
Anonimen
Jaz sem rodila štiri dni pred PDP.
Že en teden prej me je nekaj ščipalo v trebuhu. No, v petek zvečer me je že kar močno bolelo in sva šla sredi noči v porodnišnico. Pa so me domov poslali.
V soboto sva šla popoldne v LJ tasta obiskat v bolnico in takrat sem že imela popadke, samo vedela nisem, da je to to. Potem sva šla še računalnik kupit in še v trgovino. Mene pa je zviiiijaaalo ko hudič. No pa prideva domov in jaz še nič ne reagiramuser posted image . Zvečer se uleževa, jaz jokam, stokam, itd. No ob treh ponoči mi pa reče, da me ne more več poslušat in, da me bo peljal v porodnišnico. Jaz pa ne, saj me bodo spet domov poslaliuser posted image . Gre on po avto, jaz za foro zmerim bolečine- faaaak na tri minute.user posted image  Še dobro, da je porodnišnica 10 minut stran.user posted image  Ko sva prišla, sem bila 6 cm odprta! Rodila sem pa 2 uri kasneje- brez dodatkov.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.7.2007 21:01:15   
lunca2
Meni ni odtekla voda niti popadkov nisem imela. Ko sva z user posted image prišla domov, sem se šla stuširat in na vložku opazila krvav izcedek, sva se takoj napotila v porodnišnico. Tam me je pregledal ginekolog, naredil UZ in aminioskopijo ter rekel da sem odprta 3 cm in da se bo porod počasi začel.
Popadke sem dobila šele takrat ko so mi predrli mehur. Predrli so mi ga od 21.40 in sem takoj dobila popadke na 3 minute, ob 23 začeli s pritiskanjem ob 23:17 se je rodil najin Ažbe.user posted image

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.7.2007 21:10:42   
anckabancka
Obakrat se je začelo doma, ponoči.
Prvič mi ponoči odtekla voda in smo šibali ob 4.30 v porodnišnico. Rodila sem popoldne, malo pred15h.
Drugič pa sem imela popadke od popoldneva, vendar zelo blage. Ponoči so se okrepili in spet sva šla v porodnišnico okrog 4.30 zjutraj. Rodila sem že pred 8h zjutraj.user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.7.2007 21:17:06   
sazi
nisem imela priložnosti, da bi me prijelo
so mi 2 tedna pred PDP na rednem pregledu izmerili krvni tlak in rekli, da je previsok in je treba takoj rodit- tako so me umetni "prijeli" in porod se je po 12ih urah začel

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.7.2007 21:21:37   
nejcko
1. me sploh ni prijelo rodit, tako da so mi morali 12. dan po pdp sprožiti porod.
2. me je prijelo 5. dan po pdp kar v porodnišnici, ker so mi prestavljali CR, domov me pa niso hoteli spustiti. Pa je očitno mala začutila, da mi je zelo hudouser posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.7.2007 21:59:40   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK
Mene je prvič prijelo ponoči, ko sem se obrnila v postelji in mi je odtekla voda. Potem je pa itak vse "po planu" potekalo.

Prvič je bilo popolnoma enako user posted image  Kako bo drugič, pa še ne vem user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.7.2007 22:31:47   
Magi*
prvič 18 dni pred rokom ponoči odtekla voda.

drugič pa lahko samo upam, da se mi to ne zgodi med predavanji, ker bom imela predavanja čisto do konca, poln urnik. na srečo je porodnišnica čez cestouser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.7.2007 23:34:45   
mala maja
1. so mi sprožili porod zaradi visokega pritiska štiri dni pred rokom. So me matrali dva dni(mal v porodni, pa so se premislil, pa so me poslal na oddelek pa spet v porodno, pa sem po hodnik hodila.........)
2. smo se sprejeli zaradi visokega pritiska in nožne vstave. Zjutraj naj bi naredil CR amapk ga nisem dočakala.Ponoči sem dobila popadke. Ob 11 so me poslali v porodno, prodila ob 1h popoldan tri dni pred rokom.
3. smo mi rok prestavili iz 14.2 na 8.3..  9.3 so me sprejeli na oddelek(zaradi pritiska in zato ker me niso upali več vleči čez rok), 10.3 smo mi zjutraj vsatvili svečko, popoldan še eno. Ob 17 sem bila v porodni, ob 23 sem bila že mamica.
Je pa bil tretji porod najlepši in skoraj brez bolečinuser posted image  Moj je Lady zraven bral. Ko me pride babica vprašat če me kaj pritiska sem ji rekla, da ne, da sem zaspana. ona pa men kaj zaspana, ne pritiskat sam rokavice si nataknem pa bova rodili. takrat me je pa panika in nisem mogla ničuser posted image  amapk je  blo hitro mimo.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.7.2007 7:47:30   
puncica
1. me ni nič prijelo šla sem na normaln pregled zjutraj v porodnišnico, ker mi je tako G rekla in tam so so rekl da sem 4 cm odprta, pol so me pa kr v porodno poslal popadki so se začel sami od sebe tako j po klistirju in sem v 2 urah rodila samo s svojimi popadki user posted image
2. Imela sem popadke na 10 min in ker kr nisem in nisem mogla zaspat in čakala da bi mi voda odtekla smo od poldvanajstih vseen ponoč odpeketal. Dobr da mi voda ni odtekla, ker sem rodila v pol ure ko mi je babičar predrl ovoj. Najin razgovor z možem ob pol enajstih ponoči:
Jaz: Ej mene tako boli, kaj misliš da bi mogla it
ON: ja na vem ti povej
Jaz: ma ne vem, nočem ležat v porodni ne vem kolk ur, kaj misliš da sem že kaj odprta.
On: Ja kok nej to jaz vem
Jaz: pa jaz tud ne vem
On: ja kdo bo pa vedel če ne ti
Jaz: pa kaj pa vem, jaz bi kr šla, kaj pa ti misliš
On: pa dej se že zjasn a greva al ne
Jaz: ma ne veeeeeem noooo, boli me kr a še mal počakava
On: ja pol pa počakajva
Jaz: pa če me tak boli, a ne bi raj šla
On: ja pol pa pejva
...... in tako kako uro ko sva kooooončo odpeketala user posted image user posted image user posted image Mah ko se tole spomnem se res nasmejem, kako cincam, pa vedno je tako, kr ne morem se odločit.

< Sporočilo je popravil puncica -- 13.7.2007 7:53:28 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.7.2007 8:40:25   
Lusa
1.voda odtekla ravno ,ko sem pojedla sladoled zvečer ob 20.30 ,naslednje jutro dobila umetne popadke in rodila zvečer.
2.na bazenu dobila svoje popadke.Komaj sve se z malo uspele pripeljat domov(iz avstrijskega bazena,user posted image bil v službi)in takoj v porodnišnico.Je trajal porod par ur s svojimi popadki ,vendar bilo je huje kot pri prvi punci.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.7.2007 9:00:32   
NRMM
Prvič:
popadki na 5 minut,sva šla ob 1.30 v porodnišnico,kjer sem do 7 zjutraj predihavala popadke,odpirala nič,ob 7 me popadki minili user posted image  in me prestavili na oddelek.Naslednji dan sem prosila,če lahko grem domov.
Drugi odhod v porodnišnico,ker mi odtekla voda.Prej sva se še z mojim faajn skregala in je spal kar v dnevni,jaz sama v spalnici in ob 2 zjutraj začutim nekaj mokrega,se stuškam,zbudim mojega in greva. Ob 7 zjutraj mi našibajo umetne popadke on 15.04 rodim punčko.

Drugič:
Zjutraj na CTG-ju nič,popoldne se gremo kopat na Ptuj,kjer občutim neko pikanje ampak sem mislila,da je vse to,ker sem tako čudno sedela na tleh.Po končanem kopanju postanem v avtu le malo bolj pozorna in so bili popadki na 7 minut.No do 9.30 zvečer sem še doma hodla sem in tja,počivala in čakala,da prva punca zaspi,potem pa sva z možem počasi odmeketala.
Pri prihodu v P sem bila odprta že 5 cm,predrli so mi mehur in ob 0.50 sem rodila še eno punčko user posted image .

Je pa bil tudi zame drugi porod dosti hujši kot prvi.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.7.2007 9:08:29   
bambi
Jaz sem si zadnjih 6 tednov pred PDP začela mnasirati presredek in tako sem tistega večera prišla izpod tuša, se vsedla na kavč in začela z masažo, to je bilo točno 1 mesec pred PDP-jem, ko rečem mojemu user posted image  da imam tak občutek, kot da bi bila odprta..... še smejala sva se. Ponoči ob 1h grem na WC in vidim moker flekec na hlačkah, si dam not vložek, grem nazaj v posteljo, malo tresem s trebuhom sem in tja, da vidim če je beba še živa, ona se oglasi, jaz zaspim nazaj, do 4.30h. Spet grem na WC in šok- vložek roza obarvan. Takoj zbudim user posted image , malo sva zapaničarila, letala po bajti kot nora, nato me je hitro odpeljal v porodnišnico. Jaz sem bila 100%, da me bojo dali na oddelek ležat, ker je bilo še 1 mesec časa, no ko me je G pregledal je rekel, da sem 2 cm odprta, da bom pa danes kar rodila...... Moža so še malo poslali domov, češ da do popoldneva ne bo nič. No, tako sem čakala in čakala na popadke, ki jih ni bilo, ob 14.30 mi je G končno predrl mehur, popadkov še vedno ne in potem je priletela Dr. PElkičeva in rekla, da mi naj takoj sprožijo porod, ker že predolgo čakajo. SO me nafilali z umetnimi popadki in ko se je začelo sem imela popadke enega za drugim, kar 2 celi uri in ob 18.50 je prišla naša lubica na svet.

Tako, da voda mi ni odtekla, malo me je nekaj grabilo po trebuhu, tako kot večkrat med user posted image .....

Sedaj v tej user posted image me pa baje čaka CR, ker imam placento previo.

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.7.2007 9:32:19   
Anonimen
Meni so  ga morali ven izrezat. Ni imel nikakršnega namena sam ven priti.

(odgovor članu bambi)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
13.7.2007 9:50:51   
Anonimen
1. runda
nobenga namena da bi tamala sama vn pršla...bla na dveh amnio - 1x pred rokom, na rok, pol g bi moggla 2 dni čez rok prit sem šla pa raj kar na jesenice na pregled kjer sem emla tut namen rodit. naredl so mi ctg, vse ok, nardel uz, dete ok, pa še vaginalnoi pregled pa je reku sam pol ljubi dr. tratnjek, gospa a greste kr rodit da naute zvečer nazaj hodila. sem rekla ok, sam če je anesteziolog v bajti,. je reku ni problema vse bomo zrihtal. so me sklistiral, pobril, vsatvl kateter za EA, pa infuzijo za umetne, našopal umetne in kuj skor EA tko da sem mela pol po predretju mehurja ene 4 ure na 2 min popadke brez kakršnih kol bolečin..z možem sva se hecala, polsem pa 2x prtislna in tisa je bal zuni.

2. runda
rok 2.5. - seveda prazniki! že pred prazniki 3x na pregledu pri tratrnjaku, pa me je vedno poslov dam čeprov sem računala da se bo ponovila zgodba iz prve runde. na rok pridem spet na pregled je bil pa en drug dohtar k je nadomeščiv. pa je reku ja nč gospa ni mi všeč otrokov utrip na ctg gremo kr rodit da nau kej narobe, smo mel že par komplikacij v zadnjih dneh. ok sem rekla sopet vsa hepi da gre po plani. klistir, britje odpade k sem se že sama doma, pol pa kateter za EA..vsatvi prvič! ne gre ker je ostala brazgotina od prvič. vstavi drugič na drugem mestu! me zaboli. negha, vsatvi tretjič na še drugem mestu me spet zaboli, odneha. ves prešvican pravi ne gre, ponavad po tretjiem odneham??!! js še bl prešvicana aaaaa! reče neč dejva še enkrat probat, proba četrtič gre! nič ne boli! jupijej! vsatavijo še kateter za umetne in mi jih našopajo, poapdki skos močnejši, spustijo ea! ne prime! aaaaaa! spustijo šeenkrat! ne prime! aaaaa! dajo močnejšo dozo! pa nič! drek! polsem se pa pač sprijaznila da nau nč! in ja drugi porod mnogo hujši kot prvi :) sploh ko mi je maternični vrat z roko širu da je šel čez otrokovo glavo! grdo! boleče! za ****! no v glavnem v približno istem času kot tisa je bla zuni tudi mija.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
13.7.2007 11:11:20   
sneška_
 Ob 1 in 30 po polnoči mi je odtekla voda v postelji pol pa direkt popadki na 5 min in zjutri ob 11 pa 10 sem rodila svojo pupo.

Štejem dneve in mene res firbec matra kje me bo prijelo zdaj za drugi porod.še malo do 8 avgusta štejemo ampak sem prvega otroka rodila 13 dni prej PDP.

Najdojenček

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.7.2007 11:17:37   
emaa
Mene je zagrabilo kar v porodnišnici točno 4 tedne pred rokom (3 dni pred planirano sekcijo). Zjutraj imam sledeč razgovor z mojo mami, ki je praznovala roj. dan.
Jaz: čestitke mami
Ona: hvala, veš sem se že pred kakim tednom poslovila od ideje, da me bosta moja vnuka razveselila na moj roj. dan.
Jaz: mami saj je šele 8 zjutraj, dan je dolg, poleg tega mni je šel včeraj čep.
Ona: kakšen čep, o čem ti touser posted image ?
Jaz: no kar bo pa bo.
Ob 12ih seveda normalno kosilo in jaz se napokam kot nora, kaj pa vem kdaj mi bosta tamala dva spet dovolila jest, pa še užitno je bilo. Čez eno uro začutim mehurček med nogami, šibam do WC, da ne bi blo po tleh mokro, sem glih do gumba prišla, poklicala sestro, pa nazaj na posteljo.
Ob 14 so me peljali v porodno, kjer me priklopi na CTg (morali so čakat 6 ur po obroku za sekcijo) in me vpraša kako me kaj bolijo popadki, pa jaz kaki popadki, malo me ščipa, sem mela že hujše. Hiter posvet, da bognedaj, da me dajo že na klistir, ker odprta sem bila 4 cm. Ob 3 na klistir, do 6 sem se odprla do konca, takrat me pa vprašajo, če bi spinalni blok, pa naj za boga ne potiskam, pa če me še tako trga. Tako, da sem 20 do 20 rodila s spinalnim blokom oba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.7.2007 11:35:19   
Aja1
Tudi meni je ponoči (ob 4ih) začela odtekati voda (ravno toliko, da se mi je zdelo, da je verjetno to to). Bila sem pa en teden čez rok. Ob 6ih sva se odpravila v porodnišnico, ob 10h dobila umetne popadke, ob 13.38 rodila.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.7.2007 8:14:37   
srki
Prijelo me je kar v porodnišnici.

Ker sem bila toliko čez rok, so me zadržali, vstavili neko svečko in na postelji mi je odtekla voda. Sprva sem mislila, da sem se polulalauser posted image , hočem zadržat, pa nič. No, tako se je začelo.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......