Tisana
|
GERB - gastroezofagealno refluksno bolezen ugotavljajo s testom, ki se imenuje PH metrija. Pomeni pa, da otroku skozi nos vstavijo cevko vse do požiralnika. To storijo v budnem stanju otroka, nato na rentgenu preverijo, ali je cevka pravilno vstavljena, jo popravljajo po potrebi in potem ima otrok to cevko v požiralniku 24 ur, naprava, ki je vezana na to cevko in ki jo ti nosiš pri sebi, pa meri kislost, pri tem pa beležiš, kdaj otrok jé, kdaj je pokonci, kdaj leži, kdaj kihne, kolca... Ob tem otroku zvežejo roke, tako da mu jih privežejo za bedra, da si ne bi namerno ali pa nenamerno potegnil cevke iz nosa. Jaz sem naši rokice odvezala, takoj ko se je navadila na cevko - čez čas jih ne moti več, in potem sem pač bedela nad njo vsako tisočinko sekunde, da ne bi z roko zahaklala za cevko. Itak je pa to vezanje rok bolj ali manj brezpredmetno, če otrok že suvereno dviguje nogice Tako so pregled opravili na pediatrični kliniki v Ljubljani in sicer na gastroenterološkem oddelku. Ali ga opravljajo še kje drugje, pa ne vem. Znake oz. situacije, ki jih opažaš pri otroku, je bilo definitivno opaziti tudi pri naši (in je še kdaj), le da je bilo to intenzivnejše, kot pa lahko sklepam iz tvojega pisanja. Tudi mi smo imeli problem dobiti napotnico, dokler nisva s partnerjem "udarila z roko po mizi" in zahtevala, da naju začne resno jemati. Poleg tega smo bili takrat tudi na bioresonanci, kjer so nam rekli, da ima pupa alergijo na KM. Seveda se nam je P smejala, a napotnico je potem, ko sva to odločno zahtevala, tudi napisala. Predvsem je bil po mojem problem v tem, da je pupa ves čas zelo lepo pridobivala na teži. No, pa ima kljub temu uradno potrjeno alergijo na KM in GERB. Sedaj pije controloc. Ko boš dobila napotnico, pokliči na pediatrično. Potrebuješ gastroenterologa. Napotnico bo potrebno dostaviti na pediatrično, da vam bodo določili datum za preiskave. Celotne preiskave so pri nas trajale 4 dni, s tem da sva prenočili v bolnici le eno noč - takrat, ko so opravljali PH metrijo. Sicer sva prišli zjutraj in popoldan, ko so bile preiskave tistega dne zaključene, odšle domov. Upam, da sem ti odgovorila na tvoja vprašanja. Sicer pa itak še kakšen odgovor od drugih mamic. Držim pesti za tvojega otročka