ronja
|
168 cm, to se ni spreminjalo, teža pa: normalna moja teža je poleti 54,5, pozimi pa nekje do 56 kil. - prvič sem se najprej zredila in potem do hujšanja in pljučnice shujšala na 52 kil, ko sem se pozdravila pa sem dobila lepo nazaj, tako da sem šla rodit s 64 kilami. Iz p. sem prišla z 58,9 in ostalo je šlo lepo dol z dojenjem. - drugič sem zatekala in sem ob porodu tehtala 2 kili več, vendar iz p. prišla s točno istimi kilami, tudi je šlo ostalo lepo dol z dojenjem. - tretjič sem se najprej začela nekam redit, vendar se to nikomur ni zdelo, kasneje pa sem imela nosečniško sladkorno in zato dieto, ki sem se je res držala in tako najprej v 1 tednu (33 tednov noseča) shujšala 1 kilo ves čas skup padala, potem so mi malo povečali vnos kalorij, ker mi je bilo več kot očitno precej premalo, nakaj sem bila do konca na isti teži - 66 kil do poroda. Iz p. sem spet prišla nazaj pod 60 in trenutno (4,5 mesecev po porodu) imam 55 kil, kar je pol kile več kot moja siceršnja poletna teža, tako da sem čisto zadovoljna (jem pa vse in ja, po porodu sem se strgala iz verige kar se sladkarij tiče;). Vsakič sem se zredila že pred prvim pregledom in nikoli nisem vseh kil izgubila v 6ih tednih, vendar se pa tudi nisem zredila zadnji mesec nosečnosti in je šlo do zdaj vedno z dojenjem vse skup lepo dol, navadno sem en čas bila še pod svojo siceršnjo težo, ker me pač tamali požrejo (lubi me takrat zeza, da so me sami joški;) - bomo videli, če bo zdaj tudi tako. Po moje se splača malo pazit v nosečnosti (ne da hujšaš, samo da se glih čist ne strgaš iz verige - da pač ješ zdravo, pa da se ti ne zdi, da moraš non stop nekaj mlet), da se ti ravno ne strga s hrano, pa da ne ješ ponoči in podobno. Preveč se pa ne sekirat - meni se v nosečnosti kile veliko bolj lepijo kot sicer. Tudi sicer zmažem komot celo škatlo bajadere, ampak v nosečnosti bo tudi ostala na meni, sicer pa ne:). Še lubi je opazil, da imam takrat boljši izkoristek. To je naravno, zaradi hormonov, ker si pač v naravi delamo zaloge za čas dojenja, ko bomo rabile več hrane - samo da v naravi ne bi imele možnosti pojest toliko hrane - niti med nosečnostjo niti med dojenjem... Tako da se moramo pač malo pazit včasih, ene samo med nosečnostjo, ene na sploh, če pač želijo določeno postavo. Sama se preveč nisem hotela zredit zato, ker se ti koža raztegne in ker mi je bilo všeč, da sem se počutila koilkortoliko okretno, kljub trebuhu.