malamut
|
Pozdrav. Glede na kg, si suhica napram meni. Bodimo si pošteni, nisi nobena debeluška, le kg preveč. Glede na tvojo višino si pred nosečnostjo bila ravno prav, kak kg preveč ampak to sploh ni ovira. Predvsem se sekiraš brezbveze. Nosečnost je obdobje, ko naj bi vse pridobile najmanj kg več. Pravijo zdravniki, da realno se je med nosečnostjo zrediti najmanj za 8kg. Zato se sploh ne bi smela sekirati in obremenjevati, saj kot sama veš, glede na to, da je to tvoja druga nosečnost, da dodatne kilograme prinese tudi sam plod. Kar se tiče prehranjevanja.....tudi jaz sem imela problem zaradi sladkarije, totalni odvisnik od sladkega že od majnega. Dokler mi niso odkrili v 24 tednu velik plod in veliko plodovnice, dali na glukozni test in odkrili sladkorno. Zdaj se prehranjujem po pricipu zdrave prehrane, s tem da sem črtala sladkor in gluten, ker mi dviguje sladkor.Rezultat: plodovnica sedaj skoraj na normali, jo je še malenkost več, pope pa raste sorazmerno s tedni, je pa še vedno veliiiiik, glede na tedne. Trkam po glavi, inzulina zaenkrat ni treba, ker že s samo prehrano vplivam dobro na moje vrednosti sladkorja v krvi in urinu. Kaj ti hočem s tem povedat? Praviš da se je sladkemu težko upreti, da si skozi lačna, ne veš kaj in kako jest. Predlog, ki mene rešuje: sadje, smootiji z jogurtom in sadjem, mal smetane noter in to je odlična ideja. Zvečer pa ogromno zelenjave, pa mesni izdelki kot so kuhan pršut, puranje šunkice, sir, skuta....ogromno se da, sploh pa če veš, da se gre za zdravje otročka. Moji domači kar ne morejo verjeti, kako sem v teh 5ih tednih spremenila prehranjevalne navade in da se celo držim. Ne rečem, prijejo kdaj skušnjave, ko si želim sladko...takrat vzamem en piškot, en košček čokolade, še najbolše alternativa: nutela iz DM s kokosom in lešniki. Na naravni osnovi, brez dodanega sladkorja in me reši pred prevelikimi skušnjavami. Ali pa čokoladice za diabetike. Seveda pa: PREUDARNO!!.Izpuščanje obrokov je pa tudi največje sranje kar lahko delajo. 5 obrokov na dan? Jast sem mislna da bom znorela, to je blo absolutno preveč, pole pa sem vidla, da se prav lepo da, pa še kak kg izgubiš. Ko ti rečejo, da obstaja veliiiika verjetno da boš rodila zeeelooo velikega in težkega otroka in celo to prej s CR.....pa da bo lahko zdravje otročka ogroženo....takrat delamo čudeže in vsako odrekanje ni nobena žrtev. Nato pa postane to del tebe. Pa še za svoje zdravje poskrbiš, ne samo za otrokvo. Korajžno naprej, ni tako težko, le neki klik je potreben v glavi. In pa kdo, ki te pravilno usmeri. LP
|