|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ketchup
8.7.2007 20:43:36   
Rubin.
Pozdravljene,

naša mala ima zelo rada ketchup in kadar ga je je, ga je veliko (z krompirčkom), sicer ne prepogosto (2-3x na mesec).

Pa me zanima, ali je stvar škodljiva za take male (2-leti) in je bolje da jo ukinem, ali ni tolk panike?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ketchup
8.7.2007 20:54:28   
Marogica
Kechup sigurno ni neka "bio" prehranauser posted image , vendar sem sama zagovornik nepretiravanja, pa ni ravno nekih posledic. Mi ga jemo, mogoče 1x na mesec, vendar brez pomislekov. No, včasih le pomislim, kako lahko to otroku tekne?user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.7.2007 21:43:16   
Putka
Sem bila ful proti tem dodatkom (ketchup, majoneza - no, to še vedno), pa sem enkrat prebrala kaj je notri. Kupujemo Heinz, ki je res dober in razen dodanega kisa, soli in začimb poleg paradajza ni nobenih konzervansov ali E-jev.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.7.2007 22:32:27   
Olivija
nekje sem brala sledeče, bolj je paradižnik predelan, bolj je zdrav in sicer zaradi večje vsebnosti neke snovi na L (se zdaj ne spomnim imena), ki je zelo koristna. Tako, da je edina vprašljiva stvar v ketchupu sladkor oz. kakšni konzervanci, ki naj jih npr. Felix ne bi imel.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.7.2007 23:04:21   
bobika
Naša pupa (18 mesecev) tudi zelo obožuje kečap. Ga moram kar skrivati v hladilniku, ker ko ga odprem se začne dreti, da bi jedla ali kečap, pašteto ali pa ribe user posted image Seme konzervanse user posted image .
Sem tudi sama bila v skbeh zaradi količine, ker ga kar pogosto je. Ne vem od kod takšna želja po kečapu, saj ga midva z dragim ne marava preveč. Ima pa tudi paradižnik zelo rada user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.7.2007 7:25:54   
Lenny
Res je hecno, zakaj ima večina otrok ketchup tako rada user posted image  Mogoče zaradi sladkorja. Pojma nimam. Naš taveliki ga ima tudi rad, vendar ga je 1 x mesečno. Sem mu pa zadnjič "podtaknila" domači ketchup (zmlete paradižnike), pa je tudi na ves glas hvalil, kako dober je. Po moje ni panike, dokler ga ne jedo vsak dan v divjih količinah.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.7.2007 7:54:03   
puncica
Tudi meni kečap ne diši najbolje ampak tamala ga je s hrenovko in pomfrijem pa če se na glavo stavim, pa ok, pač vzamem tistega kjer piše brez konzervansov pa čeprav ni čist ok. Sicer ga pa ne je vsak dan mogoče enih 4× na mesec, takrat ko se ji zapaše hrenovk pa pomfrija.

Poznam pa primer od moža bratranc, ko je bil mali je vsak dan jedel SAMO kruh in gor kečap user posted image in je danes pri 14 čist normlen, ni debel ne suh in  brez kakšnih posledic, pa je za moje pojme ful pretiraval in starši niso nič ukrepali.

Tako da malo po moje ni nič narobe, itak je vse že tako strupeno da bi bilo bolje da bi kar od svetolobe vsi živeli user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.7.2007 7:54:10   
srki
Ni panike, glede na to, da to ni vsak dan.

Pri nas pa zadnje čase obožuje ajvar in zenfuser posted image , vendar tudi zelo poredko. Kdo bi si mislil, da kaj takega, kislega pa (solate), predvsem doma, sploh ne povoha.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.7.2007 13:45:12   
arielca
Pri nas ga jesta mož in tamala. Naša gospodična obožuje kečap, ajvar, namaz s papriko in kisle kumarice. Pretiravamo ne, prepovedujemo pa tudi ne. Vsakega po malo zagotovo ne škoduje.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.7.2007 20:37:34   
Rubin.
O super, ste me kar potolažile. Imamo kečap od Felixa, mi ga vsi jemo, ampak ne preveč, tamala pa še meso not pomaka. Sem pa ji zadnjič dala narezan paradižnik, ki je bil fajn sočn, pa je tudi not namakala. Očitno ji je všeč okus. Sicer pa kar pazimo na prehrano, ampak user posted image , ko ni toliko časa, da bi vse naredili doma, pa še to je potem pod vpršajem, če vse sestavine kupiš.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.7.2007 2:52:42   
kaycha
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija

nekje sem brala sledeče, bolj je paradižnik predelan, bolj je zdrav in sicer zaradi večje vsebnosti neke snovi na L (se zdaj ne spomnim imena), ki je zelo koristna. Tako, da je edina vprašljiva stvar v ketchupu sladkor oz. kakšni konzervanci, ki naj jih npr. Felix ne bi imel.

to sem jaz gledala ze dolgo nazaj nek dokumentarc o zdravi prehrani in naj bi ta sestavina unicevala skodljiv holesterol. kecap naj bi bil celo bolj zdrav (glede tega) od svezega paradiznika

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.7.2007 14:05:21   
2mama
kecap naj bi bil celo bolj zdrav (glede tega) od svezega paradiznika [/quote

No, to je pa ziva neumnost. Sveza zelenjava in sadje sta najboljsa, pa se si priznas ali ne.

Kecap po moje parkrat na mesec ni nobena katastrofa, je pa res, kot ste ze omenjale, da ima veliko skritih sladkorjev. Tako da ga pri otrocih s preveliko telesno tezo velja res omejit.

(odgovor članu kaycha)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.7.2007 10:23:15   
Nika v službi
No, mi pa ne maramo ne ketchupa, ne senfa, ne majoneze, ne kumaric.... Ničesar.
Včasih bi ji prav rada "popestrila" hrenovko (ki jo sicer obožuje), ampak ne sprejme nobenih dodatkov.

Aja, stari pa smo 22 mesecev.

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.7.2007 22:21:05   
MID
Malo mimo pa vseeno;sprašujete se koliko lahko škodi ketchup.Tako hudo pa spet ne.Otroci ki imajo željo po nečem jim vsekakor ne boš ubranil.V naši vasi imamo sedaj že mamico približno 4 leta starega otroka,ki je v svoji rani mladosti naravnost oboževala-ne boste verjele -globin  za čevlje pucat.Starši ji ga niso mogli na noben način skrit,tudi pod ključ so ga dali,pa je prišla do njega.Hudo za slišat,pa je kljub temu preživela,odrasla in rodila zdravega otroka.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?